2 vinete mijlocii 3 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 1 lamaie cateva fire de patrunjel verde sare piper ulei de masline
Mod de preparare:
Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge tigaia in care se pune o lingura de ulei. Se prajesc toate feliile de vinete. Se adauga ulei din cind in cand deoarece vinetele trag mult ulei. Dupa aceea se aseaza feliile de vinete in forma de solzisori pe un platou. Se taie marunt ardeiul, patrunjelul si se rade coaja de lamaie dupa care se presara totul peste vinete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu sare dupa gust, se adauga zeama de lamaie si se freaca bine asfel incit sa se formeze un fel de marinata. Aceasta marinata se toarna peste vinete.
Mod de servire:
Vinetele marinate sunt delicioase daca stau circa 8 ore in frigider.