10 rosii potrivite, 2 cepe, o ceasca de orez, 75g mazare, 200g piept de pui, patrunjel, ulei, sare. Pentru sos: miezul de la rosii, o lingura de ulei, o lingurita faina, o lingurita zahar, sare.
Mod de preparare:
La rosii se taie un capacel, se scoate miezul cu grija si se asaza cu gura in jos sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul si cand incepe sa se ingalbeneasca se stinge cu putina apa si se mai tine cateva minute pe foc, sa infloreasca. Pieptul de pui se taie fasii, se caleste in ulei si se amesteca cu mazarea si orezul. Apoi se condimenteaza. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile si apoi se asaza intr-un vas. Peste ele se adauga sosul si se pun la cuptor la foc potrivit.
Mod de servire:
Se servesc calde cu patrunjel verde, tocat fin,deasupra.