Aperitive
Sandvici albine
Ingrediente: O painisoara ovala (15-20 cm lungime), o frunza de salata, o jumatate de castravete, o rosie mare, 2 rosii mici ( pt. ochi), o maslina neagra, on lingura de maioneza, o felie de cascaval, o felie de branza.
Se taie painisoara pe orizontala si se ung cele 2 felii cu maioneza. Se asaza apoi pe partea plata de paine frunza de salata, rosia mare taiata felii si felia de branza. Deasupra se pune cealalta jumatate de paine(jumatatea bombata). Se folosesc in loc de ochi cele 2 rosii mici si maslina taiata pe din doua, fixate cu scobitori. In loc de aripi se asaza felia de cascaval ( faci niste chestii mai ovale pe care le infigi in paine ) si in loc de antene, coada si picioare, castravetele tait in felii subtiri.
Arata super!
Sandvici triunghi
Ingrediente: 2 felii de paine, o felie de jambon, o frunza de salata, o felie de branza topita, o rosie, o lingura de maioneza.
Se taie feliile de paine in forma de triunghi. Se unge fiecare triunghi cu maioneza. Se alterneaza apoi painea cu salata, jambon si branza topita. Se fixeaza cu o scobitoare si se decoreaza cu o inimioara din rosie.
Vii cu totul pregatit de acasa si le faci inainte de a fi servite daca nu le poti transporta gata facute.
Raspunsuri
Marianar spune:
Poti sa mai faci tartine cu icre. Folosesti paine tip bagheta, iar pentru decor masline si patrunjel verde.
Cu o pagina in urma gasesti subiectul: "sa ne bucuram de vinete!", aici gasesti reteta de "vinete la cuptor", daca ai posibilitatea sa le incalzesti merge sa faci si asta.
GabrielaG spune:
Adi, poti comanda la cofetaria Opera niste choux-uri(gogosele pe care le umpli cu diverse chestii).Sunt gogoselele ca atare si tot din acelasi aluat niste lebede(au gaturile din aluat).In ambele cazuri tai un capacel si umpli cu icre sau pate sau crema de branza, etc. La lebede, tai capacelul si pe acesta la randul lui il tai in doua si formezi aripile.Daca dai comanda de jumatate kg de choux-uri normale si jumatate lebede, eu zic ca vei avea mare successi iti si ajung pt ca sunt usoare.
Si tot mai demult pe site gasisem o idee draguta pe care am pus-o in practica: feliute subtiri de sunca presata si branza topita Hochland feliata asezate alternativ si apoi taiate patratele si infipte intr-o scobitoare.Scobitorile se infing intr-o varza (pe care o poti acoperi cu staniol)iar in capatul celalalt o maslina.
Spor la treaba si distractie placutam
Gabriela si baietii
Marianar spune:
Poti face chiftelute cu carne de pui sau peste. Daca gasesti ardei gras colorat- rosu, galben, verde- il tai in romburi, pui un romb pe o scobitoare iar in varf pui o chifteluta.
Marianar spune:
Iti dau o reteta de rulada. Eu faceam cu carne de porc, poti face cu piept de pui dezosat(este mai mare bucata de carne).
Se bate carnea cu ciocanul de snitele, nu foarte tare sa nu se rupa, apoi asezi pe mijloc(in lungul bucatii de carne) fasii de bacon, felii de morcov fiert(taiat in lungime), daca morcovii sunt mici ii poti folosi intregi, feliute de ciuperci (din conserva), masline verzi (umplute), jumatati de ou sau sferturi (in functie de bucata de carne), condimentezi cu piper si vegeta mai pui inca un strat de bacon iar deasupra felii mai groase de cascaval (incheaga rulada). Rulezi, prinzi cu scobitori, pui rulada intr-o tava unsa cu ulei, o stropesti cu un pic de ulei si o pui la cuptor pana se rumeneste. O lasi sa se raceasca in tava pentru a se inghega bine ingredientele din interior. Se taie rondele. Rondelele sunt prea mari pt. a fi puse pe scobitori.
Marianar spune:
Clatite cu spanac si branza
Ingrediente: 300g faina, 6 oua, 250g lapte, 1,5kg spanac, 250g branza de vaci, 50g cascaval, 250g smantana, 50ml ulei, sare, piper.
Din faina, lapte si 3 oua se prepara un aluat de clatite. Se lasa o ora la frigider apoi se prajesc 15 clatite mai groase. Spanacul se spala, se opareste in apa clocotita, se scurge bine, se toaca marunt si se caleste in ulei incins. Se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La aceasta compozitie se adauga cele trei oua ramase, bine batute. Se amesteca bine compozitia pentru a se omogeniza. Intr-o cratita de marimea clatitelor, unsa bine cu ulei, se asaza in straturi succesive cate o clatita si umplutura de spanac cu branza, avand grija ca deasupra sa fie clatita. Se toarna smantana si se introduce la cuptor pt. 15 min. Se serveste calda, taiata in felii ca de tort cu cascaval ras pe deasupra.
Mai stiam o reteta de rulouri de pui cu ciuperci, cand mi-o amintesc ti-o spun.
Marianar spune:
Rulada din cartofi cu ton
Ingrediente: 1,5 kg cartofi, 2 cutii ton, 300g masline, 100g ceapa, o lingura de faina, sare, ulei.
Se face un piure din cartofii fierti in apa cu sare, si care se asaza pe un servet pudrat cu putina faina. Se spala maslinele, se scot samburii si se calesc bine in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata solzisori. Deasupra piureului se asaza pestele zdrobit cu furculita, maslinele si ceapa. Se ruleaza cu grija, se asaza pe un platou si se orneaza cu masline. Se serveste rece, taiata rondele.
Marianar spune:
OUA UMPLUTE
Ingrediente: 6 oua, 100g branza dulce sau sarata, o lingura de smantana, o legatura de patrunjel, sare, piper.
Se fierb ouale in apa cu sare. Se curata de coaja si se taie in doua. Se scot galbenusurile se sfarama cu o furculita si se amesteca cu branza data pe razatoare, cu smantana si cu patrunjelul tocat fin. Se condimenteaza compozitia si se umplu jumatatile de albus. Se pot decora cu: feliute de masline, cu verdeata, puteti pune ochi (boabe piper), nas (piper sau morcov), gura (rosie).
Pofta buna!
Marianar spune:
CROCHETE CU OUA
Ingrediente: 6 oua, 1/2 lingura de unt, 1/2 lingura de faina, o ceasca de lapte, sare, piper, marar tocat.
Pentru prajit: 3 linguri de untura, faina, pesmet, 1 ou.
Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie marunt. Se face un sos alb, foarte legat, din unt, faina si se stinge cu lapte. Se lasa sa fiarba pana cand sosul capata consistenta unui piure. Dupa ce s-a racorit se amesteca sosul cu ouale fierte, tocate, se adauga sare si piper, dupa gust, iar la sfarsit putin marar. Se fac crochete rotunde, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc in untura.
Pofta Buna!
Marianar spune:
RULADA DE PORC CU SPANAC
Ingrediente: 2 muschiuleti de porc, 1 kg aluat pentru placinta, 500g spanac, 200g ciuperci, 200g urda, 100g unt, 2 oua, 1 ceapa, sare, piper.
Se opareste spanacul, se scurge, si se toaca marunt. Se adauga apoi ouale, urda, putin piper, ceapa, ciupercile taiate marunt si calite in putin unt. Sepatat, se condimenteaza muschiuletii de porc si se prajesc usor in ulei. Din aluat se intind 2 foi, iar pe fiecare foaie se pune amstecul de spanac, peste care se asaza muschiuletii de porc. Se ruleaza usor si se asaza intr-o tava. Se lasa la cuptor 20 min.
Pofta bina!
osolita spune:
Tot ca aperitive ar putea merge rosii umplute cu branza de vaci(amestecata cu bucatele mici de ceapa, sare, piper boia), rosii umplute cu urda sau rosii umplute cu salata bouef.
Foarte bine arata ardeii(galbeni, rosii, verzi) taiati in jumatati si umpluti tot cu branza de vaci amestecata cu mirodenii. Iar deasupra se orneaza cu masline, patrunjel, etc.