500g fasole, un morcov, o radacina de patrunjel, 2 cepe, 300g bulion, o lingurita otet, o lingurita de zahar, patrunjel sau marar, 1-2 foi de dafin, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Se pune fasolea boabe la fiert impreuna cu un morcov, o ceapa si un patrunjel. Cand e fiarta se strecoara. In ulei incins se caleste o ceapa tocata marunt, peste se adauga bulion, zeama de fasole, otetul si zaharul, verdeata tocata marunt(marar, patrunjel), foile de dafin, sare, piper si se lasa sa clocoteasca 15-20 min. Peste acest sos se adauga fasolea fiarta si se lasa sa se patrunda bine de mirodenii. Se poate pune la cuptor sa mai scada putin. Se serveste cu afumaturi(carnati afumati, costita afumata) si muraturi.
Mod de servire:
Se serveste calda cu afumaturi(carnati afumati, costita afumata) si muraturi.