1/2 kg fasole verde, 1/2 kg rosii, 1 ceapa, 5-6 catei usturoi, 4-5 linguri ulei, pesmet, sare, patrunjel verde.
Mod de preparare:
Pastaile se curata, se spala, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pana se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga usturoiul si se ia de pe foc. Se amesteca cu pastaile bine scurse. Intr-un vas potrivit se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste care se aseaza jumatate din rosiile taiate felii, se presara cu pesmet, patrunjel tocat si sare, se adauga din nou ultimul strat de fasole, rosii si pesmet, se stropeste cu o lingura de ulei si se da la cuptor pentru 20 minute.
Mod de servire:
Se poate servi rece ca fel principal si calda ca si garnitura la friptura de vita sau pui. Se poate inlocui patrunjelul verde cu marar, in functie de gust.