2 vinete(mai subtiri si mai lungi) , 4 rosii, ulei, 350-400g branza de vaca sau mozzarela, 100-150g salam sau sunca, 50g cascaval ras, o lingura de unt, o lingura de faina, sare, piper
Mod de preparare:
Vinetele se spala si se taie felii apoi se pun la prajit in 2-3 linguri ulei. Se calesc usor apoi se scot pe o hartie. Rosiile se spala si se taie si ele felii. Untul se pune la incins si se toarna peste o lingura cu varf de faina si 250ml lapte. Se fierbe un sos mai gros care se condimenteaza cu sare,piper. Branza de vaci (mozzarella) si salamul (sunca) se taie felii. Intr-o forma unsa cu ulei se pune o felie de rosie, una de vinete, branza si salamul (se aranjeaza ca tiglele pe acoperis) si tot asa pana terminam ingredientele. Deasupra se toarna sosul si se presara cu cascaval ras si 2-3 frunze de busuioc. Se da la cuptor 35-40min.