Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia 
Numar portii: 4 
Ingrediente: 4-5 mere rosii (Cox)
5 linguri ulei din seminte de rapita presat la rece
un cubulet mic de unt
putina sare
400g frunze mai tinere de sfecla, coditele separat, iar frunzele taiate fasii pe lungime
1 lingura otet balsamic alb
3 linguri nuci de macadamia, injumatatite, prajite si apoi tocate
1 catel de usturoi, fin tocat
3-4 linguri miere
4 branzeturi de capra (Somerset)
piper negru proaspat macinat
Mod de preparare: Injumatateste merele, scoate miezul si taie fiecare jumatate in 4 felii. Apoi, fiecare felie taie-o in jumatate, astfel vei obtine 16 pene subtiri din fiecare mar.

Incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok si adauga usturoiul si sarea, apoi coditele de sfecla. Se acopera si se lasa cateva minute, apoi se adauga frunzele si se amesteca timp de cateva minute pana cand se inmoaie.

Pentru dressing, se amesteca in otet 2 linguri de ulei si se adauga nucile prajite.

Incalzeste intr-o tigaie untul si 1 lingura de ulei, apoi adauga feliile de mere. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc. Adauga apoi mierea si lasa sa dea un clocot pana ce merele sunt fierte. Se scurge sucul ramas si se adauga merele in dressing.

Branza se taie la o grosime de aproximativ 1.5 cm, dupa care se asezoneaza cu putin piper si ulei pe ambele parti, si se pun pe gratarul incins pana prind o frumoasa culoare aurie.

Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere, peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat macinat si sare.
 
Mod de servire: Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere, peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat macinat si sare. 
Timp de preparare (minute): 20-30min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1908 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Mancarica de fasole
» Iahnie de fasole
» Rosii umplute cu piept de pui si legume
» Rosii umplute cu orez si legume
» Conopida pane
» Conopida la cuptor
» Sufleu de conopida
» Sufleu de conopida cu ceapa
» Caserola de conopida cu pastrama
» Sufleu de Conopida
» Conopida gratinata
» Conopida la tava
» Conopida milaneza
» Conopida cu smantana
» Conopida cu maioneza si usturoi
» Vinete pane
» Vinete cu cascaval la graten
» Vinete cu vitel si dovlecei
» Chiftele din vinete
» Vinete umplute
» Vinete irlandeze
» Mancare de vinete
» Vinete prajite
» Vinete cu rosii la cuptor
» Chiftelute de vinete cu dovlecei
» Vinete cu sos de rosii
» Vinete umplute cu piept de pui
» Vinete cu sunca afumata
» Vinete cu carne tocata
» Tocanita de vinete
» Vinete marinate
» Vinete buzunar
» Vinete cu sos alb
» Vinete grecesti
» Dovlecei cu smantana
» Dovlecei prajiti
» Dovlecei cu maioneza
» Mancare de dovlecei
» Mancare de dovlecei cu rosii
» Dovlecei cu legume la cuptor
» Dovlecei pane cu smantana
» Dovlecei la cuptor cu carne
» Fasole batuta
» Fasole verde cu rosii si usturoi
» Fasole alba cu sos de rosii
» Fasole verde cu oua
» Rosii umplute cu jumari de ou
» Rosii cu ciuperci
» Rosii cu orez
» Rosii umplute cu oua
» Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia
» Piure rapid de morcovi si chimen

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput