Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia
Reteta:
Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia
Numar portii:
4
Ingrediente:
4-5 mere rosii (Cox) 5 linguri ulei din seminte de rapita presat la rece un cubulet mic de unt putina sare 400g frunze mai tinere de sfecla, coditele separat, iar frunzele taiate fasii pe lungime 1 lingura otet balsamic alb 3 linguri nuci de macadamia, injumatatite, prajite si apoi tocate 1 catel de usturoi, fin tocat 3-4 linguri miere 4 branzeturi de capra (Somerset) piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Injumatateste merele, scoate miezul si taie fiecare jumatate in 4 felii. Apoi, fiecare felie taie-o in jumatate, astfel vei obtine 16 pene subtiri din fiecare mar.
Incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok si adauga usturoiul si sarea, apoi coditele de sfecla. Se acopera si se lasa cateva minute, apoi se adauga frunzele si se amesteca timp de cateva minute pana cand se inmoaie.
Pentru dressing, se amesteca in otet 2 linguri de ulei si se adauga nucile prajite.
Incalzeste intr-o tigaie untul si 1 lingura de ulei, apoi adauga feliile de mere. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc. Adauga apoi mierea si lasa sa dea un clocot pana ce merele sunt fierte. Se scurge sucul ramas si se adauga merele in dressing.
Branza se taie la o grosime de aproximativ 1.5 cm, dupa care se asezoneaza cu putin piper si ulei pe ambele parti, si se pun pe gratarul incins pana prind o frumoasa culoare aurie.
Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere, peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat macinat si sare.
Mod de servire:
Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere, peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat macinat si sare.