Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia 
Numar portii: 4 
Ingrediente: 4-5 mere rosii (Cox)
5 linguri ulei din seminte de rapita presat la rece
un cubulet mic de unt
putina sare
400g frunze mai tinere de sfecla, coditele separat, iar frunzele taiate fasii pe lungime
1 lingura otet balsamic alb
3 linguri nuci de macadamia, injumatatite, prajite si apoi tocate
1 catel de usturoi, fin tocat
3-4 linguri miere
4 branzeturi de capra (Somerset)
piper negru proaspat macinat
Mod de preparare: Injumatateste merele, scoate miezul si taie fiecare jumatate in 4 felii. Apoi, fiecare felie taie-o in jumatate, astfel vei obtine 16 pene subtiri din fiecare mar.

Incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok si adauga usturoiul si sarea, apoi coditele de sfecla. Se acopera si se lasa cateva minute, apoi se adauga frunzele si se amesteca timp de cateva minute pana cand se inmoaie.

Pentru dressing, se amesteca in otet 2 linguri de ulei si se adauga nucile prajite.

Incalzeste intr-o tigaie untul si 1 lingura de ulei, apoi adauga feliile de mere. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc. Adauga apoi mierea si lasa sa dea un clocot pana ce merele sunt fierte. Se scurge sucul ramas si se adauga merele in dressing.

Branza se taie la o grosime de aproximativ 1.5 cm, dupa care se asezoneaza cu putin piper si ulei pe ambele parti, si se pun pe gratarul incins pana prind o frumoasa culoare aurie.

Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere, peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat macinat si sare.
 
Mod de servire: Branza se serveste pe cateva frunze de sfecla, urmate de feliile de mere, peste care se toarna putin dressing. Iar ca final se presara piper proaspat macinat si sare. 
Timp de preparare (minute): 20-30min 
Grad de dificultate (1-10): 2 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1611 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput
Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Mancarica de fasole
 Iahnie de fasole
 Rosii umplute cu piept de pui si legume
 Rosii umplute cu orez si legume
 Conopida pane
 Conopida la cuptor
 Sufleu de conopida
 Sufleu de conopida cu ceapa
 Caserola de conopida cu pastrama
 Sufleu de Conopida
 Conopida gratinata
 Conopida la tava
 Conopida milaneza
 Conopida cu smantana
 Conopida cu maioneza si usturoi
 Vinete pane
 Vinete cu cascaval la graten
 Vinete cu vitel si dovlecei
 Chiftele din vinete
 Vinete umplute
 Vinete irlandeze
 Mancare de vinete
 Vinete prajite
 Vinete cu rosii la cuptor
 Chiftelute de vinete cu dovlecei
 Vinete cu sos de rosii
 Vinete umplute cu piept de pui
 Vinete cu sunca afumata
 Vinete cu carne tocata
 Tocanita de vinete
 Vinete marinate
 Vinete buzunar
 Vinete cu sos alb
 Vinete grecesti
 Dovlecei cu smantana
 Dovlecei prajiti
 Dovlecei cu maioneza
 Mancare de dovlecei
 Mancare de dovlecei cu rosii
 Dovlecei cu legume la cuptor
 Dovlecei pane cu smantana
 Dovlecei la cuptor cu carne
 Fasole batuta
 Fasole verde cu rosii si usturoi
 Fasole alba cu sos de rosii
 Fasole verde cu oua
 Rosii umplute cu jumari de ou
 Rosii cu ciuperci
 Rosii cu orez
 Rosii umplute cu oua
 Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci prajite macadamia
 Piure rapid de morcovi si chimen

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput