2 linguri seminte de chimen 1 ceapa mica, taiata 4-6 catei de usturoi, curatati si maruntiti 1 lingura de boia de ardei iute 2-3 lamai (una se stoarce, 2 se taie felii groase pentru decorare) 1 cana de iaurt simplu 12 pulpe de pui sau 4-5 bucati de piept de pui, dezosate sare, piper negru macinat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mica se prajesc semintele de chimen, pana incepe sa se simta mirosul. Se iau de pe foc si se piseaza.
Chimenul, ceapa, usturoiul, boiaua si sucul unei lamai se pun intr-un vas si se amesteca cu un mixer, apoi se adauga iaurtul, continuand sa mixarea.
Carnea de pui se pune intr-un vas termo-rezistent, de sticla sau de ceramica. Se toarna amestecul de condimente si iaurt, in asa fel incat sa acopere bucatile de carne. Se lasa la temperatura camerei cel putin 2 ore sau la frigider, peste noapte.
Se preincalzeste gratarul sau tigaia. Inainte de a aseza carnea pe gratar, se presara cu sare si piper. Se prajesc in tigaie sau pe gratar, pana cand lichidul care curge din ele devine limpede, cam 6-8 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti, decorate cu felii de lamaie.
Mod de servire:
Se servesc fierbinti, decorate cu felii groase de lamaie.