400 g ficatei de pui 5-6 catei de usturoi putin bulion sau suc de rosii
Varianta III
400 g ficatei de pui sare o cana de bulion dizolvat in apa 1-2 linguri de apa o lingurita rasa de oregano sau 5-6 catei de usturoi
Mod de preparare:
Varianta I
Ceapa se taie solzisori, se caleste in putin ulei. Se pune ficatul crud, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse. Bucatelele de ficat nu trebuie sa fie uscate, tochitura trebuie sa aiba sos. Se adauga sare dupa gust, doar cand manacarea este gata. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
Varianta II
Se inabusa ficatul in unt sau ulei, cu apa si sare dupa gust si se adauga la sfarsit usturoi pisat. Daca doriti, se pot adauga cateva linguri de bulion sau suc de rosii, cu putin zahar. Se pune capacul si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta sau piure de cartofi.
Varianta III
Ficateii de pui ii fac se pun intr-un vas cu capac, in ulei incins, si se lasa sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaugati putina apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput.
Separat, se pregateste un sos gros dintr-o cana bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Se amesteca bine, iar cand ficateii sunt gata, se toarna sosul deasupra si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute acoperit. Pentru variatie, oregano se poate inlocui cu cativa catei de usturoi pisat. Se serveste cu mamaliguta, piure de cartofi sau paste.