Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Ficatei de pui - variante Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Ficatei de pui - variante 
Numar portii: 0 
Ingrediente: Varianta I

400 g ficatei de pui
2 cepe

Varianta II

400 g ficatei de pui
5-6 catei de usturoi
putin bulion sau suc de rosii

Varianta III

400 g ficatei de pui
sare
o cana de bulion dizolvat in apa
1-2 linguri de apa
o lingurita rasa de oregano sau 5-6 catei de usturoi




Mod de preparare: Varianta I

Ceapa se taie solzisori, se caleste in putin ulei. Se pune ficatul crud, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse. Bucatelele de ficat nu trebuie sa fie uscate, tochitura trebuie sa aiba sos. Se adauga sare dupa gust, doar cand manacarea este gata. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.


Varianta II

Se inabusa ficatul in unt sau ulei, cu apa si sare dupa gust si se adauga la sfarsit usturoi pisat. Daca doriti, se pot adauga cateva linguri de bulion sau suc de rosii, cu putin zahar. Se pune capacul si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Varianta III

Ficateii de pui ii fac se pun intr-un vas cu capac, in ulei incins, si se lasa sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaugati putina apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput.

Separat, se pregateste un sos gros dintr-o cana bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Se amesteca bine, iar cand ficateii sunt gata, se toarna sosul deasupra si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute acoperit. Pentru variatie, oregano se poate inlocui cu cativa catei de usturoi pisat. Se serveste cu mamaliguta, piure de cartofi sau paste.


 
Mod de servire:  
Timp de preparare (minute):  
Grad de dificultate (1-10): 0 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): n/a 
Tara origine: Romania 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: Milia 
Link pe forum: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13550&whichpage=4 
Contributie: descintec 
Vizualizari: 3188 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Chiftele de pui cu masline
» Pui cu ciuperci si smantana
» Valdostana din piept de pui
» Pui cu mustar
» Pui taranesc
» Pulpe de pui cu mustar
» Pui cu mustar si bulion
» Piept de pasare cu ciuperci
» File de pui arabesc
» Pui Stroganoff
» Mixed Grill Dracula
» Buffalo Wings
» Rulouri din piept de pui
» Pui marinat in mujdei
» Ruluri de piept de pui cu rosii
» Pui cu masline
» Pui cu sos de rosii
» Rulouri de carne umplute
» Aripioare picante
» Pulpe de pui la cuptor
» Tocanita de pui cu smantana
» Chiftelute de pui cu susan
» Pui cu ciuperci si smantana II
» Pui cu smantana si cartofi la cuptor
» Placinta delicioasa cu pui
» Pui cu smantana
» Pui la cuptor cu sos de rosii
» Pui la cuptor, pe sticla
» Pulpe de pui la cuptor
» Pui cu ciuperci
» Pui haiducesc
» Piept de pui cu susan
» Pui cu legume I
» Pui cu legume II
» Piept de pui cu smantana si pesmet
» Pui cu legume III
» Pui umplut
» Pui cu mere
» Pui umplut II
» Pulpe de pui la cuptor II
» Pui Madras
» Fahita de pui
» Pui dulce - acrisor
» Pui la punga
» Pui indian
» Ficatei de pui - variante
» Pui cu lamaie
» Pui la gratar, iaurt si chimen
» Pui la ceaun
» Pui in fulgi de porumb
» Pui cu smantana
» pui cu smantana (2)
» orez la cuptor
» pui in sos de bere
» Portofele cu pui
» Rulou a la Patric
» Pui toscan la gratar
» Pui tikka cu salata de castraveti
» Kebab de pui cu tapenada

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput