Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Kebab de pui cu tapenada Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Kebab de pui cu tapenada 
Numar portii: 6 
Ingrediente: 750 g piept de pui
1 lamaie (coaja rasa si sucul stors)
7 linguri de ulei de masline
1 lingurita de chimen (turcesc)
2 lingurite oregano uscat
1 lingurita scortisoara
4 catei de usturoi
2 linguri de otet balsamic
2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt
4 linguri de tomate tapenada
2 linguri capere, fin tocate
praf de chili (o jumatate de lingurita)
Mod de preparare: Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se stoarce fructul. Amestecati intr-un castron impreuna cu coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, chimen, oregano si scortisoara. Se adauga 2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina. Adaugati jumatate din cubuletele de pui.

Intr-un alt castron, separat, amestecati 2 linguri de ulei de masline cu otet balsamic si rozmarin, peste care adaugati din nou 2 catei de usturoi rasi. Adaugati acum cealalta jumatate din cantitatea de cubulete de pui. Acoperiti bolul si lasati carnea de pui la marinat in frigider aproximativ 3 ore. Amestecati ocazional.

Pentru topping se amesteca restul de 3 linguri ulei de masline cu tapenada si caperele. Se condimenteaza dupa gust cu chili picant. Se lasa carnea de pui separat intr-o sita sa se scurga. Se condimenteza cu scortisoara si chimen si se aranjeaza pe tepuse. Puneti acum celelalte bucati de pui marinat cu otet balsamic pe alte tepuse. Asezati frigaruile pe gratarul incins aproximativ 6 minute. Intoarceti tepusele si pe cealalta parte timp de 6 minute. Turnati o parte din topping pe frigarui.

Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g /Grasimi 13 g / Carbohidrati 2 g g

 
Mod de servire: Imediat dupa preparare 
Timp de preparare (minute): 15min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1964 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Chiftele de pui cu masline
» Pui cu ciuperci si smantana
» Valdostana din piept de pui
» Pui cu mustar
» Pui taranesc
» Pulpe de pui cu mustar
» Pui cu mustar si bulion
» Piept de pasare cu ciuperci
» File de pui arabesc
» Pui Stroganoff
» Mixed Grill Dracula
» Buffalo Wings
» Rulouri din piept de pui
» Pui marinat in mujdei
» Ruluri de piept de pui cu rosii
» Pui cu masline
» Pui cu sos de rosii
» Rulouri de carne umplute
» Aripioare picante
» Pulpe de pui la cuptor
» Tocanita de pui cu smantana
» Chiftelute de pui cu susan
» Pui cu ciuperci si smantana II
» Pui cu smantana si cartofi la cuptor
» Placinta delicioasa cu pui
» Pui cu smantana
» Pui la cuptor cu sos de rosii
» Pui la cuptor, pe sticla
» Pulpe de pui la cuptor
» Pui cu ciuperci
» Pui haiducesc
» Piept de pui cu susan
» Pui cu legume I
» Pui cu legume II
» Piept de pui cu smantana si pesmet
» Pui cu legume III
» Pui umplut
» Pui cu mere
» Pui umplut II
» Pulpe de pui la cuptor II
» Pui Madras
» Fahita de pui
» Pui dulce - acrisor
» Pui la punga
» Pui indian
» Ficatei de pui - variante
» Pui cu lamaie
» Pui la gratar, iaurt si chimen
» Pui la ceaun
» Pui in fulgi de porumb
» Pui cu smantana
» pui cu smantana (2)
» orez la cuptor
» pui in sos de bere
» Portofele cu pui
» Rulou a la Patric
» Pui toscan la gratar
» Pui tikka cu salata de castraveti
» Kebab de pui cu tapenada

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput