Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Kebab de pui cu tapenada Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Kebab de pui cu tapenada 
Numar portii: 6 
Ingrediente: 750 g piept de pui
1 lamaie (coaja rasa si sucul stors)
7 linguri de ulei de masline
1 lingurita de chimen (turcesc)
2 lingurite oregano uscat
1 lingurita scortisoara
4 catei de usturoi
2 linguri de otet balsamic
2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt
4 linguri de tomate tapenada
2 linguri capere, fin tocate
praf de chili (o jumatate de lingurita)
Mod de preparare: Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se stoarce fructul. Amestecati intr-un castron impreuna cu coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, chimen, oregano si scortisoara. Se adauga 2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina. Adaugati jumatate din cubuletele de pui.

Intr-un alt castron, separat, amestecati 2 linguri de ulei de masline cu otet balsamic si rozmarin, peste care adaugati din nou 2 catei de usturoi rasi. Adaugati acum cealalta jumatate din cantitatea de cubulete de pui. Acoperiti bolul si lasati carnea de pui la marinat in frigider aproximativ 3 ore. Amestecati ocazional.

Pentru topping se amesteca restul de 3 linguri ulei de masline cu tapenada si caperele. Se condimenteaza dupa gust cu chili picant. Se lasa carnea de pui separat intr-o sita sa se scurga. Se condimenteza cu scortisoara si chimen si se aranjeaza pe tepuse. Puneti acum celelalte bucati de pui marinat cu otet balsamic pe alte tepuse. Asezati frigaruile pe gratarul incins aproximativ 6 minute. Intoarceti tepusele si pe cealalta parte timp de 6 minute. Turnati o parte din topping pe frigarui.

Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g /Grasimi 13 g / Carbohidrati 2 g g

 
Mod de servire: Imediat dupa preparare 
Timp de preparare (minute): 15min 
Grad de dificultate (1-10): 3 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: n/a 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: www.supereva.ro 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: Anda08 
Vizualizari: 1771 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

 Chiftele de pui cu masline
 Pui cu ciuperci si smantana
 Valdostana din piept de pui
 Pui cu mustar
 Pui taranesc
 Pulpe de pui cu mustar
 Pui cu mustar si bulion
 Piept de pasare cu ciuperci
 File de pui arabesc
 Pui Stroganoff
 Mixed Grill Dracula
 Buffalo Wings
 Rulouri din piept de pui
 Pui marinat in mujdei
 Ruluri de piept de pui cu rosii
 Pui cu masline
 Pui cu sos de rosii
 Rulouri de carne umplute
 Aripioare picante
 Pulpe de pui la cuptor
 Tocanita de pui cu smantana
 Chiftelute de pui cu susan
 Pui cu ciuperci si smantana II
 Pui cu smantana si cartofi la cuptor
 Placinta delicioasa cu pui
 Pui cu smantana
 Pui la cuptor cu sos de rosii
 Pui la cuptor, pe sticla
 Pulpe de pui la cuptor
 Pui cu ciuperci
 Pui haiducesc
 Piept de pui cu susan
 Pui cu legume I
 Pui cu legume II
 Piept de pui cu smantana si pesmet
 Pui cu legume III
 Pui umplut
 Pui cu mere
 Pui umplut II
 Pulpe de pui la cuptor II
 Pui Madras
 Fahita de pui
 Pui dulce - acrisor
 Pui la punga
 Pui indian
 Ficatei de pui - variante
 Pui cu lamaie
 Pui la gratar, iaurt si chimen
 Pui la ceaun
 Pui in fulgi de porumb
 Pui cu smantana
 pui cu smantana (2)
 orez la cuptor
 pui in sos de bere
 Portofele cu pui
 Rulou a la Patric
 Pui toscan la gratar
 Pui tikka cu salata de castraveti
 Kebab de pui cu tapenada

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput