750 g piept de pui 1 lamaie (coaja rasa si sucul stors) 7 linguri de ulei de masline 1 lingurita de chimen (turcesc) 2 lingurite oregano uscat 1 lingurita scortisoara 4 catei de usturoi 2 linguri de otet balsamic 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat marunt 4 linguri de tomate tapenada 2 linguri capere, fin tocate praf de chili (o jumatate de lingurita)
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se stoarce fructul. Amestecati intr-un castron impreuna cu coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, chimen, oregano si scortisoara. Se adauga 2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina. Adaugati jumatate din cubuletele de pui.
Intr-un alt castron, separat, amestecati 2 linguri de ulei de masline cu otet balsamic si rozmarin, peste care adaugati din nou 2 catei de usturoi rasi. Adaugati acum cealalta jumatate din cantitatea de cubulete de pui. Acoperiti bolul si lasati carnea de pui la marinat in frigider aproximativ 3 ore. Amestecati ocazional.
Pentru topping se amesteca restul de 3 linguri ulei de masline cu tapenada si caperele. Se condimenteaza dupa gust cu chili picant. Se lasa carnea de pui separat intr-o sita sa se scurga. Se condimenteza cu scortisoara si chimen si se aranjeaza pe tepuse. Puneti acum celelalte bucati de pui marinat cu otet balsamic pe alte tepuse. Asezati frigaruile pe gratarul incins aproximativ 6 minute. Intoarceti tepusele si pe cealalta parte timp de 6 minute. Turnati o parte din topping pe frigarui.
Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g /Grasimi 13 g / Carbohidrati 2 g g