1 pui 150 g slanina grasa 200 g ficat de pui 1 ceapa 1 chifla uscata 300 g carne tocata de porc 1 ou sare piper proaspat macinat 3 felii subtiri de slanina 100 g unt 200 g smantana
Mod de preparare:
Puiul se pune pe un fund de lemn. Se indeparteaza cu atentie cu un cutit oasele pieptului.
Slanina se toaca marunt, ficatul se taie felii, chifla uscata se farama, totul se amesteca cu carnea tocata de porc, si cu oul. Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
Cu amestecul obtinut se umple puiul. Feliile de slanina se leaga in jurul pieptului (sau se paote coase pieptul).
Puiul se pune intr-o tava si se da la cuptor cam o ora jumatate. Se intoarce tot mereu si se stropeste cu unt lichid.
Cand e gata se scoate puiul, iar zeama care a ramas in tava se amesteca cu smantana si poate fi folosita ca sos pentru friptura.