8 pulpe de pui, depielitate 2-3 cepe 3-4 morcovi 5-6 catei de usturoi 3-4 cartofi vegete, piper, boia dulce
pentru sos: o ceasca de lapte doua linguri iaurt 2 catei de usturoi pisati o lingurita de faina 2 lingurite de patrunjel verde, tocat
Mod de preparare:
Cepele taiate in solzisori (destul de mari), morcovii taiati in bucati mari, cateii de usturoi taiati in doua, cartofii in 4. Puneti din belsug vegeta si piper (pentru cei carora le place) si putina boia dulce. Amestecati totul foarte bine.
Condimentati separat si pulpele. Stropiti deasupra cu putin ulei (pentru ca ceapa, carnea si morcovul lasa suficienta apa).
Puneti totul intr-un vas yena si acoperiti. Lasati la foc potrivit - in cuptor - aprox 1 h(depinde de marimea pulpelor).
Sosul rezultat stoarceti-l separat(in intregime) si lasati vasul in cuptor, fara capac, inca aprox 15 minute, pana se rumeneste carnea (verificati, in functie de puterea cuptorului). Cand va place culoarea este gata!
Prepararea sosului:
Separat sosul rezultat de pe friptura, puneti-l intr-o craticioara la fiert cu o ceasca de lapte, doua linguri de iaurt ,2 catei de usturoi pisati, si cand totul da in clocot, 1 lingurita de faina amestecata bine (fara cocoloase). La sfarsit puneti 2 lingurite cu varf de patrunjel verde.