un pui grasut o sticla de bere sare, piper, boia dulce, vegeta oregano, cimbru
Mod de preparare:
Speli puiul, il freci bine cu un amestec de ulei, sare, vegeta, piper, boia de ardei dulce sau iute, oregano, cimbru.
Umpli o sticla de bere cu apa, pe trei sferturi, ca sa aiba stabilitate. Infigi puiul pe sticla, in asa fel incat gatul sticlei sa respire, sa nu ramana sticla inchisa in pui. Il asezi intr-o tava in care ai pus apa (acolo se va scurge toata grasimea) si il bagi in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Dupa aproximativ o ora, maresti temperatura, inca o ora, la 210.
Este crocant, bine patruns si lipsit de grasime!
Mod de servire:
Se serveste cu garnitura de legume: porumb din conserva, cartofi fierti cubulete, rondele de morcovi, mazare, ciuperci, calite impreuna in putin ulei si condimente.
O altenativa poate fi: piure de cartofi si mujdei.