1 pui mai mare 2-3 cepe 200 g smantana(1pahar) 1 lingura faina 100 ml lapte 2 linguri ulei boia dulce, patrunjel
ceapa se toaca marunt si se caleste in ulöei incins pina se moaie.se adauga carne ade pui taiata bucati potrivite,putina apa si se lasa sa fiarba inabusit,pina cand carnea este patrunsa.se adauga boiaua de ardei si se mai dau cateva clocote.
faina,laptele si smantana se amesteca si se toarna sosul obtinut in cratita.se lasa vreo 5-10min si se presara patrunjelul tocat
merge de minune cu mamaliguta sau acum ca e vara cu salata de castraveti.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, pina se inmoaie. Se adauga carnea de pui, taiata bucati potrivite, putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pina cand carnea este patrunsa. Se adauga boiaua de ardei si se mai dau cateva clocote.
Faina, laptele si smantana se amesteca si se toarna sosul obtinut in cratita. Se lasa vreo 5-10 minute si se presara patrunjelul tocat.
Mod de servire:
Merge de minune cu mamaliguta sau, vara, cu salata de castraveti.