-2 kg de ciuperci albe -1/2 kg de ardei grasi -2 kg de rosii -1/2 l de ulei -foi de dafin -marar -patrunjel -sare si piper.
Mod de preparare:
2 kg de ciuperci albe, 1/2 kg de ardei grasi, 2 kg de rosii, 1/2 l de ulei, foi de dafin, marar, patrunjel, sare si piper. Spalati si taiati în felii mai mari ciupercile. Tocati ceapa marunt, caliti-o în uleiul fierbinte pâna când devine translucida, apoi adaugati ciupercile si continuati fierberea la foc mic în asa fel încât apa lasata de ciuperci sa se evapore complet. Adaugati ardeii taiati în rondele subtiri, rosiile decojite si lasati înca 30 de minute vasul sa fiarba la foc domol. Scuturati din timp în timp cratita, potriviti de sare, puneti verdeata, foile de dafin si piperul. Când preparatul a scazut puneti-l în borcane si sterilizati-le 30 de minute pe baie de aburi.