-2 kg ardei kapia care au fost cantariti dupa ce au fost curatati de cotoare si de seminte -200 ml otet de 9 grade -50 g zahar -20 g sare -4 lingurite cu varf de mustar seminte sau 2 aspirine -foi de dafin -frunze de telina -1/2 l ulei. Spalati ardeii bine, stergeti-i cu un prosop
Mod de preparare:
Spalati ardeii bine, stergeti-i cu un prosop curat, taiati-i īn jumatati pe lungime, indepartati-le semintele si cotoarele, apoi cantariti-i. Puneti pe foc o cratita mai mare, adaugati uleiul si cānd este foarte fierbinte, puneti 5-6 jumatati de ardei sau cāte incap, īn asa fel incat sa se prajeasca lejer. Cu o andrea subtire scoateti ardeii si puneti-i īn vas acoperit. Separat, fierbeti otetul ci ingredientele respective, turnati-le fierbinte peste ardei si presati usor sa se imbibe cu lichid. Puneti īn borcane mici ardeii, separati uleiul si turnati peste ei numai zeama de ardei. Legati cu celofan si puneti la camara.