-5 kg de fasole -5-6 cepe -o māna de frunze de telina -patrunjel verde -1 kg de rosii -3 linguri de zahar -1/2 l de ulei
Mod de preparare:
Curatati pastaile, rupeti-le pe cele prea mari īn bucati, spalati-le, apoi puneti-le īntr-un vas cu apa ce clocoteste, pentru 5 minute. Separat tocati ceapa marunt, caliti-o putin īn ulei, adaugati fasolea fiarta si bine scursa de apa. Pregatiti din rosii un suc obisnuit, turnati-l peste fasole, si lasati sa fiarba la foc potrivit. Dati vasul la cuptor cu foc mic pentru 20 minute. Adaugati apoi frunzele de telina, de patrunjel si potriviti de sare si de piper. Dupa cāteva clocote, puneti fasolea astfel preparata īn borcane mici. Legati cu celofan si fierbeti borcanele pe baie de aburi 30 de minute īn prima zi si 15 minute īn a doua zi.