-1 kg de ardei grasi (cântariti dupa ce au fost curatati) -150 ml otet de 9 grade -50 g zahar -10 g de sare -2 felii bune de hrean sau o lungura seminte de mustar -câteva foi de dafin, -2-3 ramuri de telina.
Mod de preparare:
Spalati si curatati foarte bine ardeii, puneti-i într-o cratita mare împreuna cu toate ingredientele si lasati-i o ora acoperiti ca sarea si zaharul sa extraga sucul din ei. Puneti apoi vasul pe foc si când se infierbânta amestecati timp de 2-4 minute prin rasturnare, astfel ca ardeii sa se opareasca numai în lichidul pe care i-au lasat, fara sa se adauge apa. Când sunt fierbinti, puneti ardeii în borcane mici, oparite si zvantate, umpleti cu lichidul din vas si presarati cu felii de hrean ca sa-i tina în lichid (daca nu ati pus samanta de mustar). Legati cu celofan si puneti borcanele în camara.