-5 kg de rosii -1 kg de ardei grasi rosii -1 kg de ardei kapia -1 kg de ciuperci de cultura sau mânatarci -1/2 kg de ceapa -1/2 l de ulei -cimbru -2-3 foi de dafin -1/2 lingurita de piper macinat -sare.
Mod de preparare:
Curatati ceapa, treceti-o prin masina de tocat si caliti-o pâna se aureste usor în ulei. Adaugati ciupercile spalate si trecute prin masina de tocat împreuna cu ardeii grasi si kapia. Potriviti de sare si de piper. Lasati vasul la foc mic, dar nu direct pe flacara, sa fiarba încet 30 de minute. Amestecati continuu, puneti sucul de rosii (mai legat), frunze de dafin, cimbru si telina. Când sosul s-a ingrosat (puneti vasul în cuptor la foc mic), apoi turnati-l în sticle de lapte, legati-le cu celofan si fierbeti-le pe baie de aburi 30 de minute. Iarna folositi preparatul ca atare, la macaroane, carne, paste sau la pregatirea delicioasei pizza.