-5 kg de fasole tucara -3 kg de rosii -1 litru de ulei -2 legaturi de patrunjel -sare si piper
Mod de preparare:
Se curata fasolea, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de pielita, dupa care se taie în felii subtiri. Într-o cratita mare se toarna uleiul, se aseaza un rând de fasole, un rând de rosii si se presara patrunjel. Operatia se repeta pâna se termina fasolea si rosiile. Se lasa vasul o ora pe plita fara foc, pentru ca rosiile sa îsi lase sucul, apoi se da la foc mic peste o placa de metal, sa fiarba încet. Când începe sa clocoteasca, se misca cratita încet si se invârte cu o spatula sau lingura de lemn. Se potriveste de sare si de piper si când fasolea este bine fiarta, când zeama a scazut potrivit, se ia vasul de pe foc. Când fasolea astfel pregatita s-a racit, se pune în borcane, care se închid ermetic si se fierb pe baie de aburi 30 de minute în prima zi si 15 minute în a doua zi.