-5 kg de fasole tucara -3 kg de rosii -1 litru de ulei -2 legaturi de patrunjel -sare si piper
Mod de preparare:
Se curata fasolea, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de pielita, dupa care se taie īn felii subtiri. Īntr-o cratita mare se toarna uleiul, se aseaza un rānd de fasole, un rānd de rosii si se presara patrunjel. Operatia se repeta pāna se termina fasolea si rosiile. Se lasa vasul o ora pe plita fara foc, pentru ca rosiile sa īsi lase sucul, apoi se da la foc mic peste o placa de metal, sa fiarba īncet. Cānd īncepe sa clocoteasca, se misca cratita īncet si se invārte cu o spatula sau lingura de lemn. Se potriveste de sare si de piper si cānd fasolea este bine fiarta, cānd zeama a scazut potrivit, se ia vasul de pe foc. Cānd fasolea astfel pregatita s-a racit, se pune īn borcane, care se īnchid ermetic si se fierb pe baie de aburi 30 de minute īn prima zi si 15 minute īn a doua zi.