-3 kg de ardei -400 ml de otet -100 g de zahar -2 lingurite cu varf de samanta de mustar -foi de dafin -cāteva frunze de telina.
Mod de preparare:
Alegeti ardei kapia frumosi, bine copti si neloviti, spalati-i, stergeti-i bine, apoi asezati-i pe un disc metalic la flacara mare a aragazului. Cu grija, fara sa se moaie prea mult, puneti ardeii copti īntr-un vas acoperit si dati-le putina sare. Curatati-i cu atentie de pielite si seminte, cantariti-i si asezati-i īntr-un castron mai mare. Separat, puneti la fiert cāte 150 ml de otet pentru fiecare kg de ulei copt, zaharul, samanta de mustar si condimentele. Dupa primele clocote turnati lichidul peste ardeii curatati si dupa zece minute asezati-i īn borcane mici. Umpleti borcanele cu otetul fiert, puneti cāte 3 linguri de ulei īn fiecare borcan si legati-le cu celofan.