-2 kg de gogosari -1 buc de conopida (mai mare) -500 g morcovi -1 buc telina cu frunze cu tot ( mai mare) -500 ml otet -1 cana ulei -250 g zahar -boabe piper 9 (eu am pus un pliculet mic) -foi dafin -3 linguri sare
Mod de preparare:
gogosarii se taie felii (de grosimea unui deget) conopida se desface in bucati mici, morcovul si telina se dau prin razatoare (mare), frunza de telina se toaca marunt, si le amestecati bine otetul, uleiul, zaharul , sarea, piperul, si foile de dafin se pun la fiert pana dau in clocot si se toarna peste compozitia de mai sus, se amesteca bine si se lasa pana a 2 zi ( aproximativ 12 ore, eu o fac seara si dimineata e gata) a 2 zi se pune compozitia cu zeama lasata in borcane cu filet de preferinta si asta e tot, se poate manca de a 2 zi , borcanele se pastreaza mai bine undeva la rece dar eu le-am tinut in bucatarie pt ca nu am alt loc si am observat ca ultimul borcan s-a otetit rau de tot pt ca a stat la caldura mult timp, daca aveti o boxa sau beci e ideal
din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 6 borcane de 800 g