-5 kg de fasole verde -3 kg de rosii -1/4 l de ulei -frunze de telina -patrunjel -sare
Mod de preparare:
5 kg de fasole verde, 3 kg de rosii, 1/4 l de ulei, frunze de telina, patrunjel si sare. Curatati fasolea, spalati-o si lasati-o sa se scurga de apa într-o strecuratoare, spalati rosiile si, folosindu-va de strecuratoare, cufundati-le pentru 1 minut în apa clocotita, dupa care le curatati repede de coaja. Într-o cratita larga, puneti un rând de fasole, un rând de rosii, repetand de 2-3 ori. Infierbantati uleiul, turnati-l în cratita cu fasole si rosii. Potriviti de sare si lasati vasul sa fiarba încet pe plita. Când fasolea este gata, puneti verdeata tocata, acoperiti vasul si lasati sa se raceasca. Puneti fasolea în borcane mici, umpleti cu lichidul din vas, legati cu celofan si fierbeti borcanele pe baie de aburi 15 minute.
Mod de servire:
Iarna, din aceasta conserva pregatiti ciorbe, fasole cu smântâna, cu carne etc.