-5 kg de fasole verde -3 kg de rosii -1/4 l de ulei -frunze de telina -patrunjel -sare
Mod de preparare:
5 kg de fasole verde, 3 kg de rosii, 1/4 l de ulei, frunze de telina, patrunjel si sare. Curatati fasolea, spalati-o si lasati-o sa se scurga de apa īntr-o strecuratoare, spalati rosiile si, folosindu-va de strecuratoare, cufundati-le pentru 1 minut īn apa clocotita, dupa care le curatati repede de coaja. Īntr-o cratita larga, puneti un rānd de fasole, un rānd de rosii, repetand de 2-3 ori. Infierbantati uleiul, turnati-l īn cratita cu fasole si rosii. Potriviti de sare si lasati vasul sa fiarba īncet pe plita. Cānd fasolea este gata, puneti verdeata tocata, acoperiti vasul si lasati sa se raceasca. Puneti fasolea īn borcane mici, umpleti cu lichidul din vas, legati cu celofan si fierbeti borcanele pe baie de aburi 15 minute.
Mod de servire:
Iarna, din aceasta conserva pregatiti ciorbe, fasole cu smāntāna, cu carne etc.