-15-16 rosii mijlocii -1 kg de ciuperci -3-4 cepe potrivite -10 linguri de ulei -1 litru suc de rosii -patrunjel, -marar si usturoi dupa gust.
Mod de preparare:
Curatati, spalati si taiati ciupercile. Separat caliti ceapa tocata marunt si cānd se aureste adaugati ciupercile si lasati vasul la foc mic, pentru ca sucul sa scada. Cānd ciupercile sunt bine fierte, puneti usturoiul tocat, apoi verdeata si la urma potriviti de sare si de piper. Lasati acest amestec sa se raceasca, umpleti rosiile, puneti-le īntr-o cratita, turnati peste ele suc de rosii si putin ulei. Asezati vasul la cuptor cu foc potrivit si lasati-le sa fiarba īncet o ora. Cānd s-au racit, puneti rosiile īn borcane mici, legati-le cu celofan si sterilizati 25 de minute īn prima zi si 10 minute īn ziua urmatoare.