-conopida -suc de rosii -frunze de patrunjel -frunze de rosii -1 aspirina
Mod de preparare:
Alegeti conopida cu floare alba si deasa, taiati-o īn buchetele si tineti-o 10 minute īn apa claduta si putin sarata. Separat pregatiti un suc de rosii care sa se lase sa clocoteasca 5-10 minute la foc mic. Aromati sucul de rosii cu frunze de rosii si patrunjel si potriviti de sare, umpleti, dar lasati un gol de 2-3 cm pāna la gura borcanului si puneti cāte o aspirina deasupra. Legati borcanele cu celofan si sterilizati-le 30 minute pe baie de abur. A doua zi, cānd borcanele s-au racit, stergeti-le si puneti-le īn camara. Fiarta, pāna cānd se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute) īn apa putin sarata, apoi strecurata conopida, se poate pastra la congelator 5-6 luni de zile.