-conopida -suc de rosii -frunze de patrunjel -frunze de rosii -1 aspirina
Mod de preparare:
Alegeti conopida cu floare alba si deasa, taiati-o în buchetele si tineti-o 10 minute în apa claduta si putin sarata. Separat pregatiti un suc de rosii care sa se lase sa clocoteasca 5-10 minute la foc mic. Aromati sucul de rosii cu frunze de rosii si patrunjel si potriviti de sare, umpleti, dar lasati un gol de 2-3 cm pâna la gura borcanului si puneti câte o aspirina deasupra. Legati borcanele cu celofan si sterilizati-le 30 minute pe baie de abur. A doua zi, când borcanele s-au racit, stergeti-le si puneti-le în camara. Fiarta, pâna când se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute) în apa putin sarata, apoi strecurata conopida, se poate pastra la congelator 5-6 luni de zile.