Bunatati(7)

Bunatati(7) | Autor: Hildegard

Link direct la acest mesaj

Capitole anterioare:

1,2,3,4,5
6





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza

CAP.I

Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – reteta data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici

CAP.II

CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
PRAJITURA MIMOZA
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
RULADA DE BANANE CU CREMA DE VANILIE(CRISS 75)
FLORICELE DIN PASTA DE LAPTE PRAF
PRAJITURA MARMORATA TORT MOV
BRIOSE CU GEM DE PRUNE
PRAJITURA CU MERE(CRISS 75)
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
BISCUITI SPIRALE COLORATE
PRAJITURA CU COCOS
TORT ALBA CA ZAPADA
TORT TEREN DE FOTBAL
PRAJITURA VICTORIA
CUM FACEM PASTA DE LAPTE PRAF-POZE
PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI BEZEA(CRISS75)

CAP.III


CHEC DE LAMAIE

TIRAMISU
PRAJITURA RIGO JANCSI(Laura Takacs)

Pozele la retetle de mai sus postate de mine au fost sterse de pe webashots din diferite motive,dar pe viitor acestea se vor restaura de mine sau chiar alte culinarese.
Deci, daca cineva are facut un desert din cele mai sus rog sa puna poza si ea va fi atasata la reteta.
Multumim frumos de intelegere!


La retetele de mai jos veti gasi si poze pas cu pas de pe blogul meu sau ale altor culinarese.
TORT NEGRESA CU TRANDAFIRI ALBI
BATON DE CACAO (ciocolata de casa)
SAVARINE (Criss 75)
PRAJITURA BUDAPESTA
TORT AMANDINA
TORT CU CREMA CAPUCCINO
TORT DE CIOCOLATA 1
TORT DE CIOCOLATA 2
CRACIUNITA SI ALTE FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
TORT DIPLOMAT CU TRANDAFIRI ALBASTRII
PRAJITURELE DE CRACIUN:
-piersici
-flori cu miez dulce
-fursecuri cu cocos(reteta postata de Natalia)
-bombite de ciocolata cu lichior de visine
-nuci
-ciocolata de casa cu nuci
-fursecuri cu scortisoara
-truffle de ciocolata
-fursecuri de vanilie:stelute,braduti,covrigei
-baigli cu mac si nuca

BUDINCA DE GRIS
PRAJITURA MOZAIC
TORT KINDER
TORT CU FLORI
TORT DE CRACIUN
TORT CU PIERSICI SI JELEU

CAP.IV

Rulada de biscuiti in Napolitan
Prajitura cu branza dulce si visine
Prajitura cu nuca de cocs si frisca ; Reteta este:AICI (Lyly 809)
Chec cu rahat
Tort Mona Lisa
Trot cu branza si fructe
Papanasi
Papanasi cu mac
Prajitura Krem a la Krem/adaptata

CAP.V

Tort "Cos cu trandafiri"
Sufleu de mere cu branza de vaci
Lapte de pasare
Tort de Sf. Valentin


CAP.VI

Prajitura desteapta
Salam de biscuiti
Fondant(Laura Takacs)
Marshmallows(Laura Takacs)
Fondant II(Laura Takacs)
Pasta de zahar(Laura Takacs)
Flroi din pasta de lapte praf
Tort cu ciocolata si visine
Tort diplomat cu piersici si jeleu
Tort diplomat cu fructe de padure
Rulada cu frisca Monica
Prajitura Nutritiva Lyly
Prajitura Somloi Galuska
Crema cu iaurt pentru torturi/prajituri
Pancakes cu nuca
Trandafiri din pasta de lapte praf
Tort cu buchet de trandafiri
Tort de ananas

CAP. VII

Prajitura Alba ca Zapada - Hildegard
Prajitura cu mere de post - Hildegard
Tort trunchi de copac - Hildegard
Placinta cu fructe - Hildegard
Papanasi cu dulceata si smantana - Hildegard
Prajitura Viva - Hildegard
Tort cu capsuni - Hildegard
Ecler - Hildegard
Tort cu budinca si piersici - Hildegard
Tort cu fructe de padure - Hildegard
Prajitura cu branza, stafide si visine -Criss75
Blat alb pentru torturi sau prajituri -Hildegard
Tort Amaretto - Hildegard
Tort Iris - Hildegard
Tort diplomat cu capsuni si ananas - Criss75
Prajitura cu visine - Hildegard
Colac secuiesc - Criss75
Prajitura Greta - Hildegard
Langosi - Hildegard
Tort Palma - Hildegard
Prajitura zebra cu capsuni - anasia
Tort cu capsuni - anasia
Tarta cu capsuni - anasia
Tort cu fructe - Hildegard
Tort Mirabilis - Hildegard
Tort Helena - Hildegard
Saratele - Hildegard
Tort cu ciocolata si visine - Hildegard
Guguluf cu visine - Hildegard
Profiterol - Hildegard
Pancakes - Hildegard
Guguluf marmorat cu ciocolata - Hildegard
Prajitura Kinder Pingui - Hildegard
Tort diplomat cu struguri
Crema ganache pentru torturi/prajituri - detaliata pas cu pas
Placinta cu dovleac II
Tort cu nutella,banane si jeleu de ananas - Matiz
Tort cu crema de lamaie si serbet - Matiz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

2009

CUPRINS

Prajitura Bohema












Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Dulciuri am facut asa:

-Tort Trunchi de copac
-Cornulete cu nuca
-Prajitura Alba ca Zapada

In zilele urmatoare am sa pun si reta la Tort si Alba...
Cornuletele le gasiti in index.

http://veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biuta spune:

Paste fericit, in primul rand, la cine sarbatoreste acum :)
Hildegardte rog mult sa imi spui si blatul de bezea...si foi..tot ce stii :)
Astept...ca stiu ca esti busy..atata iti spun..sigur nu o pus nuca in crema de bezea..sau blat..sau ce Doamne o fi ala..e f fraged, umed, dar..nu genul pufos, culmea
Si..crede-ma..nu e buna..e durere ce delicioasa si super buna..si nemaipomenita este..crede-ma..nu am mancat in viata mea ceva asa bun
Mediu de dulce..si gustoasaaaaaaa...de numa...
Va pupppppppppppp gospodinutelor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mmm...ce de bunatati
Eu am facut azi un krem a la krem... ca-i rapid si l-am mancat jumate singura
ah de cand ma tin sa fac si eu Alba ca zapada(am si eu o reteta de la cuscra-mea ) dar o astept cu interes si pe cea de la tine veronica...
pe toate

monica

Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori


mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Biuta, eu sincer stiu doar prajitura Victoria care se afla in index.

Prajitura Alba ca Zapada


Aluatul pentru foi
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
- 6 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita rasa praf de copt
- sare
- 450 g faina


Cum procedam:

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte
-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare foaie

Crema:


- 500 ml lapte
- 2 linguri cu varf faina
- 250 g unt
- 275 g zahar pudra
- 1 lamaie

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema
-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.
Eu am pus tava cu tortul trunchi de copac peste si a iesit super frumos si foile s-au inmoiat de minune
-pudram cu zahar deasupra inainte de a o taia

Foartee bun si garantat!

Mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns!


poze:http://veronicascakes.blogspot.com/


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

imi place reteta fiindca are toate ingredientele super naturale am sa o fac si eu dar cu zahar brun si o sa-mi iasa o alba ca zapada nitelush mai bronzata asa ca-n brazilia
multumesc veronica

monica

Daca doriti sa ne vedeti in concurs ne gasiti www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=23" target="_blank">Intre Flori


mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura cu mere

-reteta de post
-luata de pe culinar.ro

-20linguri apa calduta
-18linguri ulei de floarea
-soarelui
-1cub drojdie
-3linguri zahar,putina sare
-faina cat cuprinde
-2 kg mere,zahar si scortisoara dupa gust.
Amesteci intr-un castron apa calduta cu uleiul,zaharul si sarea si dizolvi inauntru drojdia.dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete(ca la paine,eu nu cantaresc niciodata faina,dar cred ca in jur de 500g).lasi 15 min la dospit.intinzi prima foaie in tava,coci 5 min apoi pui merele calite si amestecate cu zahar si scortisoara,foaia a doua,intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min.rece o poti pudra cu zahar+zahar vanilat.

poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Tort Trunchi de copac


Blat:
-se face un blat din 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, 1 praf de copt
- se bat albusurile bine de tot, se adauga azaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, amestecam bine cu mixerul iar la sfarsit adaugam faina amestecat cu praful de copt. Amestecam cu lingura de lemn de jos in sus ca sa nu se lase albusurile.
-se coace 25 minute la foc mediu .in tava unsa si tapetata cu faian sau hartie de copt
Verificam cu scobitoarea.
-blatul se da la racit dupa care se taie in 2
Crema:
-5 oua intregi,400 g zahar,3 lg faina,500 ml lapte,4 lg cacao,1 pachet unt sau margarina rama
Se amesteca ouale cu zaharul si faina,laptele, cu mixerul 1 minut dupa care se pune oala pe foc. Cand e aproape gata ingrosata adaugam cacaoa. Amestecam bine cu lingura de lemn pana se omogenizeaza totul. Compozizitia trebuie sa iasa groasa. Se da crema la racit.Se freca untul cbine cu mixerul dupa care se adauga treptat lingura cu lingura din crema racita in unt si nu invers.Amestecam bine cu mixerul pana devine omogena toata crema.
Siropul:
-2 esente de rom
-150 g zahar
-400 ml apa
Se pune apa cu zaharul pe foc, apoi se aduaga romul. Se raceste.Cu acest sirop insiropama cele 2 blaturi pe rand.
Asamblare:
-luam un prosop,punem blatul pe el,il insiropam, punem crema,apoi il rulam cu ajutortul prosopului.-la fel procedam si cu ce de-al doilea blat doar ca pe acesta il taiem in 2 (se vede in poze) si cele 2 bucati le lipim la primul blat, astfel incat sa rezulte un trunchi de copac:)
Ne patram crema pentru ornat.
-deasupra ornam cu crema, intai acoperim totul apoi face dare cu furculitza
-ornam dupa preferinte

poze:http://veronicascakes.blogspot.com/2008/03/tort-trunchi-de-copac.html

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Un tort "muncit": Tort de ziua mea

Mergi la inceput