Torturi si prajituri (5)

Torturi si prajituri (5) | Autor: Hildegard

Link direct la acest mesaj

Capitole anterioare:

1,2,3,
4

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza

CAP.I

Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – reteta data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici

CAP.II

CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
PRAJITURA MIMOZA
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
RULADA DE BANANE CU CREMA DE VANILIE(CRISS 75)
FLORICELE DIN PASTA DE LAPTE PRAF
PRAJITURA MARMORATA TORT MOV
BRIOSE CU GEM DE PRUNE
PRAJITURA CU MERE(CRISS 75)
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
BISCUITI SPIRALE COLORATE
PRAJITURA CU COCOS
TORT ALBA CA ZAPADA
TORT TEREN DE FOTBAL
PRAJITURA VICTORIA
CUM FACEM PASTA DE LAPTE PRAF-POZE
PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI BEZEA(CRISS75)

CAP.III


CHEC DE LAMAIE

TIRAMISU
PRAJITURA RIGO JANCSI(Laura Takacs)
TORT NEGRESA CU TRANDAFIRI ALBI
BATON DE CACAO (ciocolata de casa)
SAVARINE (Criss 75)
PRAJITURA BUDAPESTA
TORT AMANDINA
TORT CU CREMA CAPUCCINO
TORT DE CIOCOLATA 1
TORT DE CIOCOLATA 2
CRACIUNITA SI ALTE FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
TORT DIPLOMAT CU TRANDAFIRI ALBASTRII
PRAJITURELE DE CRACIUN:
-piersici
-flori cu miez dulce
-fursecuri cu cocos(reteta postata de Natalia)
-bombite de ciocolata cu lichior de visine
-nuci
-ciocolata de casa cu nuci
-fursecuri cu scortisoara
-truffle de ciocolata
-fursecuri de vanilie:stelute,braduti,covrigei
-baigli cu mac si nuca

BUDINCA DE GRIS
PRAJITURA MOZAIC
TORT KINDER
TORT CU FLORI
TORT DE CRACIUN
TORT CU PIERSICI SI JELEU

CAP.IV

Rulada de biscuiti in Napolitan
Prajitura cu branza dulce si visine
Prajitura cu nuca de cocs si frisca ; Reteta este:AICI (Lyly 809)
Chec cu rahat
Tort Mona Lisa
Trot cu branza si fructe
Papanasi
Papanasi cu mac
Prajitura Krem a la Krem/adaptata

CAP.V

Tort "Cos cu trandafiri"
Sufleu de mere cu branza de vaci








BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

TORT DE ZIUA MEA:COS CU FLORI

Blat:

-2 blaturi din 6 oua, 6 lg zahar, 6 linguri faina, 1 praf copt
-fiecare blat se taie in 2
-am folosit oua de casa
Se bat albusurile tare, se adauga apoi zaharul,galbenusurile pe rand timp in care batem cu mixerul bine de tot si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Lasam mixerul deoparte....si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus incet.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute. Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.

Crema:

-600 ml frisca batuta
-1 cutie jumate de nutella de alune

Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.

Sirop:
-zahar,apa, rom

Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul. Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se culce tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.


Ornament:-trandafiri din buttercream si frisca


Si Stefan si-a gabat mainile in el..asa ca greu am lucrat cu Stefan langa mine!

POZE:
http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/TORTURI





BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Fetelor, bine ca nu m-am apucat asta seara sa fac flori din pasta de lapte praf cu lapte Humana noroc ca m-a palit lenea, de fapt m-a luat oboseala
O sa caut lapte praf fara zahar..Hildegard, serbetul este tare in forma in care il cumperi, cum il inmoi?
?

Lacri si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Da, presupun ca il incalzesc la bain marin sau microunde si adaug lapte praf pana capata consistenta unui aluat ce poate fi modelat..putin cate putin, evident...

Lacri si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Uite poti face din sebret:roz, alb sau maro chiar....
Amesteci putin serbet cu lapte praf, tot cate o lingurita...pana iti iese o pasta tare, nu moale....

Asta e reteta

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nu incalzesti nimic....pui o lingurita de lapte praf,una de srbet...si tot asa...vreo 5-5....vezi tu, dupa ochi...sa nu-ti faci multa pasta ca se intareste.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Nu incalzesti nimic....pui o lingurita de lapte praf,una de srbet...si tot asa...vreo 5-5....vezi tu, dupa ochi...sa nu-ti faci multa pasta ca se intareste.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)




ok, am inteles! multam, Hildegard... o sa fac putina, caci voi incerca initial unul sau doi trandafirasi.

Ei, si pentru ca am 4 tavi mici in forma de inima si una normala voi face 3 torturi. Unul mare( coc de 2 ori cate un blat) si doua mici(coc 4 blaturi o data) pe care, evident, o sa le ornez diferit. In principiu voi face aceleasi creme, ca n-o sa am timp sa fac cremute peste cremute
Si uite-asa, o sa incerc si trandafirii din pasta de lapte praf, o sa incerc sa imbrac unul mic in pasta de zahar( nu am gasit glucoza dar am luat miere de salcam) si o sa incerc si flori din buttercream, asta cu conditia sa-mi vina duiurile de la Gastrodeluxe...altele nu mai iau, sa fie clar!

Foarte interesanta reteta de la tortul de ziua ta, Hildegard


Lacri si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

lyly, glucoza am luat de la albinuta, scuze, am incurcat mag, tablete;


anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

veronica, tortul este absolut superb

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by anasia

lyly, glucoza am luat de la albinuta, scuze, am incurcat mag, tablete;


anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica




am citit pe culinar ca unora le-a iesit pasta de zahar mai curand cu miere decat cu glucoza
lapte praf fara zahar..de unde luam in Bucuresti, ai idee?


Lacri si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput