PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Gabi, cum vorbesti asa!Cums ate omor
Sunt doar incepatoare si am de invata multe.
Eu aici am sa pun toate praji care le fac si le foi face....



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

esti incepatoare de a omora oameni?pai cum sa nu ma ucizi cu delicatesele astea si cand mai pui si poze ma dai gata...incerc sa ti iau exemplu,,gata maine ma pun pe prajituri ,incerc sa fac amandina ,kinder sa mi xplici tu cum sa o fac ..merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Am facut ieri o prajitura si am numit-o Prajitura florilor.

Prajitura florilor

Blatul este cumparat din comert(se cheama "Pandispan") si este maro, adica sunt mai multe foi maro, din cacao si costa 88 mii lei
Vreau sa va spun ca initial mi-a fost teama ca nu vor fi bune dar garantat va puteti cumpara, ca se inmoaie excelent si au un gust foarte bun.

Crema:
2 plic crema Ole(se poate unul de vanilie si unln de cioco), 2 cutii de smantana milli rosie de 25%grasime, adica 400 g, 400 g cioco de buna calitate(un am pus 2 iepuri Lind) si 400 ml lapte(depinde de cat vreti sa fie crema de groasa).
Cum facem:
Pune intr-un catronel cico la topit bain-marie, apoi in alt castron mai mare rasturnam cele 2 cutii de smantana, punem cele 2 plicuri de creme Ole,turnam un pic de lapte si cu mixerul amesteca, mai turnam lapte si tot asa pana terminam laptele. Vitexa la mixer trebuie sa fie mare. La sfarsit se pun cioclata topita. Ea se poate pune calda, n-are nimic si se baga totul la frigider.La frigider oricum se va intari.
Se pregatesc foile de umplut si incepem umplerea.
Deasupra facem glazura de care vreti voi.
Eu am topit inca 2 iepuri lind, am adaugat 1 lingura unt, lapte dupa ochi, 1 lingura miere, 2 linguri smantana si 3 linguri de lichior de portocale rosii. Am facut ochiometric. Am pus apoi la racit...si calduta am turnat-o pe prajitura si am pus rapid la frigider.
Cand s-a racit am pus un picut de cacao deasupra cu sita.
Ca ornament am facut floricele din martipan si cocos colorat pe margini.
Se mananca a doua zi.

Bafta!

poze:
AICI
AICI
si AICI


"LA MULTI ANI CELOR CARE AZI ISI SERBEAZA ONOMASTICA.
LE DORESC MULTA SANATATE, FERICIRE SI TOT CE ISI DORESC"


de-ale gurii


Veronica, mama lui[blue] Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Aseara si azi...ca s-au cam papat, am mesterit cornulete cu nuca. Doamne ce bune si fragede sunt! Incercati si voi! Sunt asa d eusor de facut. Reteta o am de pe culinar.
Le-am pus in cutie inchisa. O sa le fac si poza daca vreti.

CORNULETE CU NUCA

- 250 g margarina rama sau unirea sau ce aveti
- 150 gr. nuci macinate
- 1 ou intreg
- 4 linguri zahar pudra
- 400 G faina(vedeti dupa ochi)

Se amesteca margarina cu zaharul.
Se adauga oul, nucile si faina.
Se ruleaza baghetutze mici si se taie si se poate da forma de semicerc.

Se introduc la cuptor la foc iute 15-20 minute. Cind sunt coapte, se pudreaza cu zahar pudra vaniliat.

pofta buna!





de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

AM O INTREBARE :are cineva reteta de ptajitura Snickers? da cu nuca prajita...


SOSO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

pai o faci cu nuca prajita in prealabil....prajesti nuca si gata.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaros spune:

Draga Veronica,esti minunata.
Am notat si eu majoritatea retetelor tare si dupa cum arata in foto cred ca sunt super bune.Am sa le incerc si eu.
Am vazut fotografia tortului cu visine si arata foate bine dar nu gasesc reteta.Te rog sa mi-o scri si mie.Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Simonaros, uite aici link cu ce cauti tu:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86525&whichpage=1&SearchTerms=PRAJITURI,SI,TORTURI,CU



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

De pasti am facut urmatoarele dulciuri:

Prajitura cu foi si crema alba:aici
Sectiune:aici
Prajitura Rozaici
sectiune aveti mai sus.
Cornulete cu nuca
Napolitan cu umplutura din biscuitit: poza la amandoua aici
Tort diplomat cu capsuni:aici
sectiune n-am ca am uitat sa fac

am sa pun retetele pe rand cand am timp mai mult

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Aseara am prestat o reteta tot de pe culinar cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce
1 kg branza
3 galbenusuri
1 ou
100g zahar
2 linguri suc lamaie
200 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie(*)
100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)

100g unt moale

6 albusuri
100g zahar

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.
Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.
Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.
Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider. E mai buna a doua zi.

Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.
Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.
pozaaici




de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 5 luni

Mergi la inceput