PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura cu miere ungureasca(de la soacra)

Compozitia pentru 4 foi:

500 g faina se amesteca cu 50 g unt la temp camerei, 2 oua intregi, 100 g zagar pudra, 1 lingura miere, 1 lingurita de bicarbonat alimentar stins cu zeama de lamaie si 4 linguri lapte.
Din toaste acestea se obtine o coca din care se coc 4 foin pe dosul tavii in cuptor preincalzit. Foile se coc cam 5-10 minute pana se auresc deasupra. Ele sunt tari dupa coacere urmand a se inmoia la asamblare cu crema. Prajitura astfel e bine sa steie 1 zi.
Tava mea are aici 26/36

Crema :
Intr-un castron se pune 300 ml lapte la fiert cu 2 linguri zahar.
In alt recipient se dizolva 6 linguri faina in 200 ml lapte
Acesta se toarna cate un pic in compozitia de lapte care se afla pe foc. Amestecam cu atentie sa nu se faca cocoloase.
Se face ca o ciulama. Se pune la racit.
Separat se freaca 300g unt sau margarina cu 300 g zahar praf.
In untul frecat se pune pe rand cate o lingura din crema fiarta si racita . Se obtine astfel o crema pufoasa.
Din aceast crema se ia atat cat sa avem de intins pe o foaie.In ea se baga cacao. Iar in cea alba se baga 3 plicuri de zahar vanilat.
Glazura: ciocolata topita la bain maire

Asamblare:
foaie + crema alba+ foaie +crema maro+ foaie+ crema alba + foaie + glazura

nota:
PRAJITURA se papa singura, gura mesteca fara ca voi sa faceti vreun efort. Asa de buna e!
Io cu sotul ne-am certat pentru ea....ceva de genul:"pai de ce ai mancat tu 3 buc si io una?"...asta la ultimele bucati
Mai fac da....sigur de Craciun o fac.
poza AICI

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TGIF spune:

Multumesc Veronica pentru clarificari. MonikaUSA, tie iti multumesc pentru ca miai scris pe limba mea. Eu totdeauna folosesc masuratorile alea americane pentru ca nu dai gres cu ele. Sint happy ca esti chiar peste pod de mine. Miar place sa mai vorbim.

Veronica, si eu te citesc de mult si iti multumesc pentru retete, dar nu uita sa ne spui la fiecare reteta ce marime de tava se foloseste ca eu am o gramada de ele.

God bless you guys and keep up the good work.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Veronica vreau sa fac si eu africana cu banane, dar am niste nelamuriri, legate de crema. Deci, ai zis tu:

Crema:

¼ frisca Hopla
2 linguri cacao
4 linguri zahar macinat – restul ramas

Se amesteca toate acestea pana se omogenizeaza bine, din frisca luandu-se atat cat sa se lege.
Restul de frisca se pune pe foc pana da 2-3 clocote . Peste aceasta se toarna compozitia cu cacao. Se da la firgider pentru 1 zi sau 10 ore.
Apoi crema se bate ca o frisca obisnuita cu mixerul.

Nu inteleg ce inseamna 1/4 frisca adica 250gr sau ce? Sau o partime din cat? SI sa se lege, adica sa iasa ca o crema toata treaba aia, banuiesc, nu? Scuze, probabil ca mi-a scapat ceva de nu reusesc sa "vizualizez" ce am de facut.


Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Dana,

-1/4- da, 250 g.
-da sa iasa o crema, sa se amestece toate. E bine cum ai zis.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

VERONICA...stiu reteta asta,adica prajitura,o facea bunica mea,unguroaica fiind,(Dumnezeu so ierte) si era o minunatie....fug repede sa o scriu..sa traiesti 1000 de ani


Sa aveti sarbatori fericite!







Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Sarut Mana, Veronica.

Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Parisul in flacari,(de la soacra)


Se preincalzeste cuptorul si se pregateste tava in care se pune hartie cerata.

Blatul 1:
6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 100 g nuca cocos, 2 linguri faina.
Separat se face:
Blatul 2:
4 oua se bat cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri faina.
Aceste 2 blaturi se coc impreuna pana se desprinde un pic de tava la foc moderat.
Tava mea are dimensiunea 20/30

Crema:
6 galbenusuri (ramase de la primul blat) se freaca cu 200 g zahar pe bain maire pana se ingroasa. Se raceste.
Apoi se freca cu 250 g unt. Se pune cate o lingura de crema racita in unt (si nu invers)
Aceasta crema se pune pe blatul racit.
Peste crema se pune glazura de cacao:
Glazura:
3 linguri de apa fiarta+ 150 g zahar pudra + 2 linguri cacao + 3 linguri ulei.


de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

veronica praji asta am mancat-o in vara la cumnata mea.este foarte buna,dar e ceva de munca totusi.

Svetlana,mamica fluturasului Matei


poze matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

fetele dar de prajitura "tobite" ati auzit?
este o nebunie.am mancat la o petrecere si as incerca s eu sa fac.




"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by ange

fetele dar de prajitura "tobite" ati auzit?
este o nebunie.am mancat la o petrecere si as incerca s eu sa fac.




"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."





Te referi la fursecul ala rotund cu aluat fraged,bezea si gem..tavalite sau nu prin nuca care arata cam asa

Adriana si-atat...

Mergi la inceput