PRAJITURI - VERONICA

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Talida_s spune:

Veronica - multumesc din suflet. Trebuie sa o fac cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

buna, imi place sa gatesc, daca vrei iti trimit o reteta super de praji care nu necesita multa munca si este delicioasa, interesanta, ascunzand un mare mister, adica un secret al celei care o prepara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nicole, haida, haide.....da reteta!

Sunt pregatita!

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

se numeste salam de castane, dar secretul este ca nu contine castane, insa are gust asemanator cu castanele. 300 g cartofi fierti in coaja si apoi macinati, 150 g nuca macinata, 250 g zahar tos, 200 g biscuiti macinati, 2 esente de rom, margarina cat o nuca, adica cat sa lege putin compozitia, iar in jumate din cantitate se pune cacao pudra, cat sa inchida bine, caci si partea fara cacao devine un maro destul de inchis. deci se amesteca toate ingredientele inafara de cacaua si se imparte compozitia in doua, prima parte o intinzi pe o coala de celofan sau nailon umezin putin cu apa, sa ocupe atat loc cat o coala ministeriala iar deasupra se aseaza partea a doua dupa ce ai adaugat cacaua, se ruleaza cu ajutorul nailonului insa nu se lasa acolo, ci se pune pe un platou, apoi se acopera cu glazura si se da la frigider, dupa doua ore se taie felii de cate un centimetru latime, se poate folosi si in loc de tort, este super super la gust. Vei surprinde invitatii cu gustul de castane iar praji nici nu le contine, o stiu de la o tipa din germania, si a avut mare succes pe la mine. Te sarut si sper sa iti placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nicole, mi-am notat reteta, m-a intrigat si pe mine. Multumesc ca ai impartasit-o cu noi.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Nicolle, ce fel de glazura? Orice glazura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

de ciocolata sau de accao este glazura. Astept sa faceti sa vedeti ce buna e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Cred ca o fac sapt asta. Ca prea bine suna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:


CHEC CU BRAZA DE VACI-luata de pe culinar

Avem nevoie de:

200 g unt moale
2 pahare cu zahar (400 g)
5 oua
500 g branza de vaci
650 g faina
1 pachetel praf de copt
100 ml lapte
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie sau portocala
100 g ciocolata amara
50 ml lapte
sau nutella,sirop de ciocolata
Cum se procedeaza:
-Se bate untul cu zaharul la mixer,viteza mare timp de 5 minute
-Apoi se pune cate un ou si se bate tot la viteza mare
-punem branza si mai batem pana se omogenizeaza
-punem laptele,esenta,coaja de lamaie
-separat,amestecam faina cu praful de copt
-punem peste amestecul cu branza si amestecam cu o lingura
-Luam din compozitie 5 linguri pe care le maetecam fie cu ciocolata topita in lapte,fie cu nutella sau sirop de cioco
Ungem si tapetam o tava de chec(mai mare),turnam compozitia de branza si in mijloc facem un sant in care punem compozitia cu ciocolata.
Compozitia are o consistenta crescuta si nu care curge ca la un chec
Lasam la cuptorul preincalzit,1 ora la 180 grade,incercam cu scobitoarea
-pudram cu zahar
poza aici


nota: imi pare rau ca n-am poze la multe retete dar daca n-am avut APARAT FOTO DIGITAL
dar promit ca le fac si fac poza neaparat si o anexez la reteta.



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Hai sa va zic ce am bucatarit eu pt Andrei, care e un smecheras de 5 anisori.Orez in lapte, mai altfel.200g orez fiert pe jumatate in 200 ml apa.400 ml lapte fiert cu 2 linguri zahar.2 linguri zahar se caramelizeaza, se toarna peste el laptele fierbinte, si se asteapta pana se topeste zaharul.Peste el, (lapte cu zahar caramel) se toarna orezul fiert pe jumatate, si se mai fierbe 10 min.La sfarsit(dupa ce am luat de pe foc) am inglobat un plic de CLIPA DULCE (un desert de la Dr Oetker) de ciocolata.Se amesteca energic timp de cateva minute pana la omogenizare completa.A MANCAT SI PUIUL DE 2 ORI DIN EL SI MAMI SI TATI o data.Deci l-am facut pt Andrei dar am mancat toti! Pofta buna!!

Mergi la inceput