Torturi si prajituri (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

pacat ca nu am aparat..sa fi vazut voi rulada fleoscaita...hihi

beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Fanna, nu te stresa....ai pus prea mult lichid zic eu...

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

pai asta am constatat si eu..cred ca la tine canile sunt mai mici...deacum am sa intreb cantitatea de apa/etc...masura asta cu cana m-a dat peste cap..dar nu-i nimic acum am 2 buc rulade fleoscaite si un salam de biscuiti...

beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea81 spune:

sal fetelor!hop si eu.imi place la nebunie sa gatesc,mai ales dulciurile...dar mai am de invatat.complimente pt retete,de vreo doua ore tot scriu si nu mai termin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea81 spune:

hildegard,esti super talentata!zi si mie te rog ,te-au costat mult produsele comandate pe net?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Dea, majoritatea produselor le-am primit din strainatate,deci nu le-am cumparat de pe net. De pe net am cumparat capul de papusa pentru tort,tava masinuta. Astea doua in total au costat cam 80 ron.
Restul ce am sunt in valoare de 1000 ron.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Pun acum un desert:

Prajitura Krem a la krem-adaptata


Blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:
-200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
-200-220 ml lapte rece
-1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:
-2 linguri apa
-2 linguri zahar
-2 linguri brandy 100 g ciocolata
-100 g unt

PREPARARE

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.Asa arata copt: Crema:Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.Glazura:Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez )Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Observatii personale:

Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta.
Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos.
Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie.
Glazura: am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune.

Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga,ci sa fie potrivita.
Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.

poze:http://veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow veronica ce bine arata
ai mai pus alune in plus sau ce se vede au fost in ciocolata?

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Monica, au fost in cioco africana alunele...vezi in blog in poze

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc de raspuns veronica...

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput