PRAJITURI - VERONICA
Raspunsuri - Pagina 29
Hildegard spune:
Fabya, iti raspund si aici.
reteta la prajitura rafinata este pe prima pagina
aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=1
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 5 luni)
Hildegard spune:
GOMBOTI CU PRUNE
Reteta o gasiti www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8491" target="_blank">aici
Facut de mine arata asa:
aici si aici
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 5 luni)
Hildegard spune:
Am facut niste rulade:
-una cu ciocolata nutella
-una de zmeura
-una de vanilie
Rulada
Se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar,se adauga ce esenta are fiecare sau ce vrea:rom, vanilie, migdale etc, apoi se adauga galbenusurile si se bate in continuare, se icorporeaza 4 linguri faina amestecandu-se de jos in sus ca sa nu se lase albusurile(daca vreti sa iasa maro blatul puneti apoi cacao-2 linguri).
Se coace in tava mare 30/40(ca sa putem rula de mai multe ori).Aluatul pentru rulade trebuie sa fie subtire nu gros.
Cuptorul trebuie sa fie incins la 17 grade C. Se pune hartie cerata in tava si se toarna compozitia de oua.
Se coace repede in 10 minute,se verifica cu scobitoarea.
Se pregateste un prosop umed pe care se scoate rulada, se indeparteaza hartia cerata si pe latime se ruleaza ajutandu-ne cu prosopul. rulada rulata se inveleste in hartie cerata si se lasa asa pana se raceste.
Umplutura:
-poate fi ce vreti voi.
Eu am umplut una cu nutella(alta data am sa fac nutella frecata cu jumate de pachet margarina rama pentru ca asa a iesit prea tare crema de nutella si nu ne-a placut)
Una am umplut-o cu 2 plicuri de crema de vanilie din comert de la dr. oetker in care am adaugat ciocolata taiata bucatele.
A treia a umplut-o cu crema de vanilie ramasa amestecata cu 1 borcan de sirop de zmeura pentru inghetata.
Ornatul il faceti cum va vine pe moment...cu frisca, ciocolata topita bain marie, siropuri de fructe si nu in ultimul rand dulceata sau gem.
poza :aici si aici
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 5 luni)
Hildegard spune:
Umplutura pentru napolitane
-reteta de pe pachetul de biscuiti Romdil.
400 g biscuiti petit beurre se trec prin masina de tocat.
Se pun 400 g zahar in 200 ml lapte si se fierbe pana la obtinerea unui sirop.
Se adauga biscuitii si se mai fierbe 1-2 minute amestecand mereu. se adauga 250 g margarina, 2 linguri cacao, si esenta de rom. Se umple foile de napolitan cu acest amestec Se preseaza pana a doua zi.Se taie felii.
Eu am facut astea recent si arata:asa
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 5 luni)
Fabya spune:
Hildegard merci de reteta.Gomboti cu prune i-am facut si eu mai demult sunt super buni ,mie o pofta de ei cu toate ca am prune in congelator dar ma abtin sa-i fac ca mie frica de kg si e pacat ca e vara si noi femeile trebuie sa tinem la forma
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
Hildegard spune:
Buna,
Prajitura Ochi de Leopard- luata de pe culinar
-Trebuie sa puneti la scurs 500 g visine.
Se pune 10 g drojdie proaspata la dospit in lapte caldut si 1 lingurita de zahar la loc cald. Se lasa 5-10 minute timp in care pregatim aluatul.
450 g faina, 5 galbenusuri,150 margarina moale, topit aun pic la micro,1 pahar de lapte caldut. Toate acestea se amesteca pana la obtinerea unui aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se pune la crescut 30 minute, 175 grade, la loc cald. In acet timp preparam umplutura: batem albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar, dupa care adaugam 150 g nuca macinata.
Din aluatul crescut se fac 3 bile care se intind pe rand si pe marginea aluatului se pun visinele una cate una aliniate si se ruleaza spre centrul foii(marginile) lasand un spatiu de 5 cm intre ele. Acest spatiu se umple cu albusul batut cu zahar si nuca.
Se pun toate 3 bucati in tava in care punem inainte hartie de copt....introducem la cuptor 30 minute in cuptorul preincalzit.
poza: aici
de-ale gurii