PRAJITURI - VERONICA
Raspunsuri - Pagina 10
Balbina spune:
Veronica, ce reteta interesanta. Zi-mi, te rog, coaja de citrice o cumperi glasata sau o glasezi tu?
Imi plac tare mult deserturile in componenta carora intra fructe uscate, o sa incerc reteta neaparat.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Hildegard spune:
Balbina, eu cumpar fructele confiate, glasate.
Le gasesc la 100 de g...deci pot lua cat vreau io....
Acelea la caserola....si ale sunt bune.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Balbina, eu cumpar fructele confiate, glasate.
Le gasesc la 100 de g...deci pot lua cat vreau io....
Acelea la caserola....si ale sunt bune.
Am inteles, da. Am vazut si aici asa ceva, o sa cumpar si o sa incerc reteta, multumesc de lamuriri.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Mihaela-Adina spune:
Pentru Natalia (si nu numai) careia ii multumesc ca mi-a raspuns la toate intrebarile puse si are atata rabdare cu noi, fetele bucatarese (scuze dar n-am mai avut timp sa scriu in forum dar de citit va citesc des) si pentru Veronica pentru ca nu tine doar pentru ea ceea ce stie sa faca, vreau sa va scriu tot o reteta pentru sarbatori pe care o am de la o prietena din Germania si care este foarte gustoasa ( am gustat-o facuta de ea ) si asemanatoare cu checul fantezie dar poti pune si alte ingrediente:
PRAJITURA DE CRACIUN ( chec cu fructe confiate si uscate)
Pentru 2 tavi de chec (25 /10 cm) sau in tava intinsa si se taie bucatele (2 pe 2 ) si se glazureaza.
Aluat: 200 amestec fructe uscate ( prune, caise), 200 fructe confiate (sau daca nu aveti, rahat taiat bucatele), 250 g amestec dulce de mac macinat, 200 g smochine uscate, 200 g migdale macinate ( cred ca merg si nuci in loc de migdale.), 100 g stafide, 150 g ml vin rosu (sau ceai de fructe) pentru inmuiat fructele uscate, 150 g margarina, 100 g zahar ( 50 g daca nu vreti prea dulce pentru ca fructele sunt destul de dulci) , 200 g faina, 1 pachet de praf de copt.
Se amesteca fructele uscate, smochinele, crema de mac ( cum o faceti pentru umplutura de cozonac, cred ), stafidele, fructele confiate, migdalele cu vinul (sau ceaiul de fructe) si se lasa peste noapte la inmuiat.A doua zi se amesteca margarina cu zaharul si se adauga cate un ou pe rand, apoi faina si la sfarsit amestecul de fructe. Se pune glazura de ciocolata alba sau neagra (se acopera ca niste praji de cofetarie, pe toate laturile ) si in mijloc migdale decojitesau fructe confiate. Se servesc in ambalaje din acelea ca pentru bomboane ( cu fustite crete, scuze dar nu stiu cum sa le spun acum, au ele o denumire specifica ).Ce mi-a placut mie e ca se pot pastra mai mult timp intr-o cutie din metal si se pot face mai inainte de Craciun si raman la fel de bune ca atunci cand au fost create.
Adina
Hildegard spune:
mihaela, suna bine reteta. Sigur am s-o incerc de sarbatori.
-------------------------------------------------------------------
Prajitura cu brinza de vaca si stafide(luata de pe culinar)
Aluat:
5 oua, 350 gr zahar, 350 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 5 linguri apa fierbinte,
100 ml ulei, coaja rasa de lamiie sau portocala, sare.
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, iar cind sunt spuma se pune pe rind uleiul, coaja rasa si apa in care am dizolvat praful de copt. Se pune apoi faina, iar daca aluatul este prea gros, o parte din albusurile batute spuma cu restul de zahar si un praf de sare. La urma se pune tot albusul si amestecam usor cu o lingura de lemn sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie mai gros, dar sa curga.
Se toarna doua treimi in tava unsa bine si tapetata cu faina, apoi se pune cu furculita umplutura de brinza de vaci, iar apoi se pune restul de aluat repartizat uniform peste brinza.
Umplutura
600 gr brinza de vaci, 3 galbenusuri, zahar dupa gust, 100 gr stafide, 1 lingura gris, vanilie, coaja de lamiie.
Se coace la foc potrivit pina se rumeneste.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna.
poza aici
PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI VISINE
3 galbenusuri se bat bine cu 10 linguri zahar
-10 linguri ulei se pun treptat
-10 linguri faina se adauga tot treptat
-praf de copt
-6 linguri lapte rece
-6 linguri apa clocotita
-3 albusuri batute spuma
Tava se unge si se tapeteaza cu faina.Jumatate din aluat se pune in tava si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie.Apoi se scoate din cuptor si se pune crema iar peste crema,restul de aluat si se baga la cuptor din nou.
Crema:500 g branza dulce se amesteca cu 2 galbenuse,cu 5 linguri zahar,coaja de lamaie,albusele batute spuma si visinele(un pumn).
poza aici
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
PRAJITURA AFRICANA CU BANANE - luata dintr-o carte ceha de prajituri si torturi
Ingrediente:
60 g unt
7 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
5 oua
4 linguri faina
4 banane
3-4 linguri dulceata de capsuni
NOTA:
CREMA SE FACE CU 1 ZI INAINTE SAU SE TINE 10 ORE LA FRIGIDER
Blatul:
Untul se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, adica 3 linguri jumate, si cacao. Se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca. se pune si faina.
Separat se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus.
Cuptorul trebuie sa fie incins. La inceputul coacerii se da la foc moale si ultimele 5 minute se da foc tare. Se raceste. Se taie blatul in doua. Parte de jos sa fie mai groasa decat partea de sus.
Crema:
¼ frisca Hopla
2 linguri cacao
4 linguri zahar macinat restul ramas
Se amesteca toate acestea pana se omogenizeaza bine, din frisca luandu-se atat cat sa se lege.
Restul de frisca se pune pe foc pana da 2-3 clocote . Peste aceasta se toarna compozitia cu cacao. Se da la firgider pentru 1 zi sau 10 ore.
Apoi crema se bate ca o frisca obisnuita cu mixerul.
Asamblare:
Blatul mai gros se unge cu dulceata de capsuni apoi se pun banane colacei unul langa altul. Se pune jumatate din crema, apoi blatul nr. 2 si restul de crema. La sfarsit se face glazura din ciocolata topita bain maire. Se orneaza dupa preferinte.
Nota: se poate face si sub forma de tort dar cu cantitati dublate
poza aici
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
Turta dulce (1)
Ingrediente:
350 de grame de miere, 350 de grame faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un virf de lingurita de scortisoara, un virf de lingurita de cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci.
Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind. Se freaca totul bine,se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat proaspat cernut, apoi cuisoare si o scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatite, lasate nesfarimate. se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.
Pofta buna!
Turta dulce (2)
Ingrediente:
3 oua, 100 grame de zahar, 300 grame faina, un virf de cutit de bicarbonat, 1 lingurita de scortisoara si cuisoare, 150 de grame nuci.
Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cite putin faina. se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile cu spuma, un virf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu cuisoare pisate si citeva nuci curatite, dupa gust. Se unge tava cu unt sau ulei si se toarna compozitia. Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
Hildegard spune:
TIRAMISU
varianta cu budinca de vanilie
Ai nevoie de:
-zahar
-lapte
-1 budinca de vanilie(modul de preparare/a se citi pe plic
asta pentru prepararea budincii
-piscoturi
-cafea(nu asa tare)
mascarpone
-3 picaturi aroma de migdale
Am īnceput cu prepararea budincii.
Am amestecat praful de budinca cu 4 linguri de zahar si putin lapte..
-cīnd fierbea laptele am turnat compozitia de mai sus si am amestecat bine..budinca e gata,se lasa la racit.
-cīnd budinca e rece se amesteca cu mascarpone
-se amesteca bine,pīna devine o crema omogena
-īn cafea se pun 3 picaturi aroma de migdale
-pe aici se trec piscoturile,la īmbaiat
-piscoturile īmbibate cu cafea se aseaza frumos īntr-un vas de jena Peste primul rīd de piscoturi se pune primul strat de crema,dupa aceea iar piscoturi īmbibate īn cafea..si se īncheie cu īnca un strat de crema.
-īn final se pudreaza cu cacao si s epune la rece.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05
adi69 spune:
quote:
Originally posted by Mihaela-Adina
Pentru Natalia (si nu numai) careia ii multumesc ca mi-a raspuns la toate intrebarile puse si are atata rabdare cu noi, fetele bucatarese (scuze dar n-am mai avut timp sa scriu in forum dar de citit va citesc des) si pentru Veronica pentru ca nu tine doar pentru ea ceea ce stie sa faca, vreau sa va scriu tot o reteta pentru sarbatori pe care o am de la o prietena din Germania si care este foarte gustoasa ( am gustat-o facuta de ea ) si asemanatoare cu checul fantezie dar poti pune si alte ingrediente:
PRAJITURA DE CRACIUN ( chec cu fructe confiate si uscate)
Pentru 2 tavi de chec (25 /10 cm) sau in tava intinsa si se taie bucatele (2 pe 2 ) si se glazureaza.
Aluat: 200 amestec fructe uscate ( prune, caise), 200 fructe confiate (sau daca nu aveti, rahat taiat bucatele), 250 g amestec dulce de mac macinat, 200 g smochine uscate, 200 g migdale macinate ( cred ca merg si nuci in loc de migdale.), 100 g stafide, 150 g ml vin rosu (sau ceai de fructe) pentru inmuiat fructele uscate, 150 g margarina, 100 g zahar ( 50 g daca nu vreti prea dulce pentru ca fructele sunt destul de dulci) , 200 g faina, 1 pachet de praf de copt.
Se amesteca fructele uscate, smochinele, crema de mac ( cum o faceti pentru umplutura de cozonac, cred ), stafidele, fructele confiate, migdalele cu vinul (sau ceaiul de fructe) si se lasa peste noapte la inmuiat.A doua zi se amesteca margarina cu zaharul si se adauga cate un ou pe rand, apoi faina si la sfarsit amestecul de fructe. Se pune glazura de ciocolata alba sau neagra (se acopera ca niste praji de cofetarie, pe toate laturile ) si in mijloc migdale decojitesau fructe confiate. Se servesc in ambalaje din acelea ca pentru bomboane ( cu fustite crete, scuze dar nu stiu cum sa le spun acum, au ele o denumire specifica ).Ce mi-a placut mie e ca se pot pastra mai mult timp intr-o cutie din metal si se pot face mai inainte de Craciun si raman la fel de bune ca atunci cand au fost create.
Adina
Adina,n-ai specificat cate oua pui..!
Adriana si-atat...