Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 9
soanso spune:
hilde ,mersi mult,
maine o fac da pun in loc de visine(nu-mi plac) un pumn de stafide.sper sa fie ok.
am mancat cand eram studenta ,de la o tipa din Alba o praji cu branza dulce care era dwasupra cu albus batut si semana cu reteta postata de tine mai sus ,da nu am reteta si nu am gasit una asemanatoare de aceea te-am intrebat .
e delicioasa prajitura ,merita facuta.
SOSO
Hildegard spune:
Soso, deci ai facut-o. AI cumva poza...sau s-a papat de n-a mai fost timp de poza?
Sa va fie de bine!
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
soanso spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Soso, deci ai facut-o. AI cumva poza...sau s-a papat de n-a mai fost timp de poza?
Sa va fie de bine!
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
nu s-a papat toata da nici multa nu mai este ,nu am ap. foto digital din pacate ma toooot pregatesc sa cumpar,si intervine alceva.
SOSO
Aaka spune:
aseara m-a apucat pofta de placinta cu cirese ca ma tot gandisem daca o sa fie buna. am cumparat ingrdiente pt o reteta rapida si m-am tot gandit la ea . asa ca aseara pe la 7 jumate m-am apucat. estetic a iesit f urat dar din fericite este foarte buna. azi am musafiri si imi vine s-o ascund sa nu cumva sa se termine.abea astept sa mai fac.
Hildegard spune:
Prajitura Majestic
Avem nevoie de :
14 oua
2 foi de napolitan
14 linguri zahar
100 g cocos
130 g nuca macinata
1 pachet unt de 250 g
2-3 linguri cacao
8 linguri faina
1 lingurita praf copt
200 g zahar (pentru crema)
200 g cicolata pt. glazura
Se bat 10 albusuri cu 10 linguri de zahar, pana nu se mai desprinde de pe tel.Eu bat cu batatorul traditional, cel cu sarma ca asa se bat mai bine.
Compozitia de albus batut se imparte in doua: in prima parte se pune 100 g cocos si 2 linguri faina iar in cea de-a doua 130 g nuca macinata si iar 2 linguri de faina.
Fiecare din cele 2 comp. se pun pe 2 foi de napolitan pe rand. Taiati foaia de napolitan asa cum aveti tava ca atunci cand coaceti si pandispanul sa fie toate egale.Se coc pe rand in cuptorul bine incalzit la foc mic 15 minute sau pana se rumenesc usor deaupra pe dosul tavii sub hartie de copt, sau cerata.
Se lasa la racit.
Acum ne face baltul pandispan: 4 albusuri se bat bine cu 4 linguri zahar, 4 galbenusuri, 4 linguri faina, 1 lingurita praf copt.
Se coace la fos moderat 25 minute. se verifica cu scobiotarea.
Ne raman cele 10 galbenusuri de la primele foi. Deci crema....
Acestea se pun pe foc cu 200 g zahar si se amesteca pe foc pana se ingroasa. aveti grija sa nu se prinda, se amesteca mereu cu lingura de lemn. nu va desprindeti in acest timp de aragaz. La sfarsit se adauga 2-3 linguri cacao si se amesteca pana se omogenizeaza tot. se da la racit.
Cand s-a racit se amesteca cu 1 pachet de unt. Ambele trebuie sa fie la temp camerei ca sa nu se taie crema.
Asamblarea:
blatul de nuca+ crema + pandispan+ crema+ blatul cocos + putina crema.
La sfarsit, peste blatul de cocos punem si putina crema(ne-o impartim ca sa ne ramana).
Facem o glazura de ciocolata:
topim 200 g cioco la micro sau bain maire, subtiem cu lapte sau apa,adaugaum un pic de lichior de ce aveti si gata....
Prajitura e bine sa se faca de pe o zi pe alta...deci o zi sa steie la frigier.
POZA AICI
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Hildegard spune:
Fetelor am gasit doua retete care ar fi pacat sa se piarda...sa le incerce cineva. Poate si eu....
retetele sunt postate de LIZETA
Reteta de Crema Caramel
250 gr de unt
3 oua
300 gr de zahar
1 cana de nuci sau alune macinate fin
1 lingurita de esenta sau 2-3 linguri de rom (optional)
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
Intr-un castron se bate bine untul cu 175 de gr de zahar pana se topeste zaharul. Se pun oule unul cite unul, se mixeaza bine de tot dupa fiecare. Se adauga vanilia, coaja rasa de lamaie, nucile sau alunele si se mixeaza bine din nou. Se pune castronul in frigider.
Intr-o cratita mai adanca, la foc potrivit… se topeste restul de zahar. Se lasa la caramelizat doar cit sa se maroneasca usor …daca e prea inchis la culoare crema va deveni amaruie.
Se pune focul la temperatura mica. Se amesteca crema de unt cu caramelul… sa nu va speriati ca se ba imbranzi si se va aduna in bucati… continuati sa mestecati tot timpul pana tot caramelul se va topi…
La sfarsit se va adauga esenta de rom.
Puteti folosi aceasta crema ca umplutura de napolitana sau peste prajiturile favorite.
Napolitanele se umplu cu un strat de crema subtire cit este calda inca. Se pune prajitura la frigider peste noapte cu o greutatea deasupra. A doua zi se unge deasupra cu un strat subtire de miere dizolvata cu cateva picaturi de apa. Se taie cum doriti cu un cutit bine ascutit. Se pudreaza cu cacao.
Prajitura de napolitane
Crema
200gr nuca
200 gr zahar
4 galbenuse
250 gr unt
Caramel
200gr zahar
Mod de preparare:
Nuca o prajiti inainte de a o utiliza, atentie nu prea tare
Dupa ce ati prajit nuca pregatiti o stiviti cu sucitorul nu trebuie sa fie nuca ca pudra totusi sa aveti ceva pucatele de nuca.
Pe bain-marine topiti untul. Apoi turnati zaharul, amestecati pina zaharul se topeste cit de cit.
Dupa care puneti galbenusele, lasati sa fiarba ea va deveni ca o budinca.
Compozitia incepe sa se ingroase cand puneti nuca.
Inainte ca sa puneti nuca in crema, in alta oala topiti cele 200 gr de zahar, zaharul trebuie sa fie topit bine.
Acuma crema fierbe bine cu nuca cind zaharul sa topit turnam zaharul peste crema si amestecati rapind, luati vasul de pe aburi si mai amestecati un pic, eu l-am lasat un picut sa se odihneasca cred ca nu mai mult de 3-4 minute.
Dupa ce au trecut 4 minute pun crema pe foaia de napolitana si incerc sa o intind frumos apoi pun cealanta foaie de napolitana peste am pus un fund de lemn iar peste am pus un borcan.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Hildegard spune:
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
INGREDIENTE:
200 gr faina
5 linguri de supa amidon
1 varf cutit de praf de copt
1 ou
2 linguri
125 gr margarina
-intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita
-incepem sa le amestecam cu lingura de lemn
- cand nu se mai poate amesteca cu lingura incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat , si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute.
-in timp ce aluatul se intepeneste la frigider, pregatim ingredientele pt crema
Umplutura:
125 gr margarina
1 pahar zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 oua
8 linguri de supa , nu cu varf amidon
1 kg branza de vaci
visine (300-400 de gr)
-amestecam margarina topita, ouale, zaharul, vanilia
-dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
-separat ,intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma
-albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura.
-scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, -facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram
-punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung
-carnatul de aluat il punem pe marginile formei
-facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei
-punem compozitia de branza
-pune visinele peste branza, si unele din ele impingeti-le cu degetul in jos, in compozitie , fara jena, pt a avea la final tarta un aspect cat mai mirobolant atunci cand o sectionam
-se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (aprox. o ora jumate) si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
poza: AICI
SECTIUNE: aici
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Hildegard spune:
TARTA CU IAURT, PIERSICI SI VISINE
poza AICI si AICI
de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Hildegard spune:
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
DE AICI INCOLO
de-ale gurii