Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 8
Hildegard spune:
Criss, ce bine c-ai pus retetele. Sa sti ca am sa incerc si eu tortul cu capsuni si sectiunea arata chiar foarte bine.
Da, aici ai postat cornulete cu bacon dar eu n-am stiut ca e aceeasi retea. Scuze!
Sa mai vi cu retete.....
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, ce bine c-ai pus retetele. Sa sti ca am sa incerc si eu tortul cu capsuni si sectiunea arata chiar foarte bine.
Da, aici ai postat cornulete cu bacon dar eu n-am stiut ca e aceeasi retea. Scuze!
Sa mai vi cu retete.....
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Sa incerci cu mai multa frisca.
Am mai facut si "chestiile" acelea cu urda, dar am facut-o asa, din ochi, nu dupa o reteta anume.
Urda am amestecat-o cu 2 galbenusuri, cu zahar si zahar vanilat, apoi am adaugat albusurile batute spuma si marar proaspat tocat.
Pentru aluat, am folosit 500 g faina, 2 oua, vreo 5,6 linguri zahar, vanilie, coaja de lamaie, 200g margarina, 2,3 linguri ulei, 1 cub de drojdie, cca 100 ml lapte. Am framantat aluatul, l-am lasat sa creasca o jumatate de ora, dupa care l-am intins, l-am taiat patratele, am pus in mijloc urda si le-am "impachetat". N-au iesit ele tocmai ca la carte, dar au fost super bune, si oricum, am fost multumita de rezultat, avand in vedere ca e prima oara cand fac asa ceva.
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415261427/0
Criss75 spune:
Azi n-am facut mare lucru, avand in vedere ca a fost si foarte cald si nu prea am avut chef de bucatarit, am facut doar salam de biscuiti.
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804419373402/0
Hildegard spune:
Televizor
Foaia maro:
125 g unt sau margarina pt prajituri (eu am pus margarina rama)
5 linguri zahar
1 ou
1 lingura cacao (eu am pus 2)
12 linguri cu varf cu faina
1 lingurita bicarbonat alimentar stins cu otet
Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.Intotdeuna se intampina dificultatai la foile astea.
Foaia este foarte frageda. Se intinde cu sucitoarea pana se poate pe hartie cerata apoi se continua cu mainile la intins, cu degetele mai precis.Eu am pus hartie cerata pe dosul tavii. Intai am modelat aluatul pe hartie cat de mare e tava apoi am pus pe tava si am copt. Am lasat foaia pe hartie dupa ce s-a copt si cand am asamblat prajitura am pus-o direct cu hartie pentru ca se rupe usor. Sa nu va enervati ca asa sunt foile astea. Ea nu trebuie sa fie uniforma, adica drepta oricum inauntrul prajiturii nu se vede.
Foaia alba - pandispan
5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 5 linguri apa
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand faina si apoi galbenusurile + apa. Se coace 20 min. Se verifica cu scobitoarea.
Crema
1/2 litru lapte
9 linguri zahar
3 linguri faina
1 pachet unt
2 plicuri esenta Finesse de la dr. oetker de lamaie
Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic. cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia.Eu am pus maragrina rama in crema.
Este important cu margarina si crema sa aibe aceeasi temperatura sa nu se taie, adica ambele sa fie reci.
Asamblare:
-foaia maro
-1/2 din crema
-foaia de pandispan
-restul de crema
-foaia maro
-un strat subtire de crema sa se inmoiae foaia bine de tot
-se orneaza fie cu bombonele colorate fie cu glazura de ciocolatasau glazura din lamaie alba
poza AICI
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Hildegard spune:
Cris,ce salam i-ai tras! Arata demential! Reteta????
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Cris,ce salam i-ai tras! Arata demential! Reteta????
Ei, nu chiar ca televizorul tau...
E simplu de facut, 1/2 kg biscuiti simpli, 150 g nuci, 100 g ciocolata menaj taiata bucatele, esenta de rom, 200g zahar, putina apa, 2 linguri cacao si o ceasca de cafea facuta la presso , a si 100 g unt.
Se sfarama fiscuitii, se adauga nucile rupte bucati, ciocolata, esenta de rom, siropul facut din zahar, apa, cacao si 100 g unt si cafeaua. Acum, vezi daca nu-ti place, nu pui cafea sau nu pui o ceasca intreaga, asta depinde si de biscuiti, unii sunt mai tari altii mai moi, vezi tu, dupa ochi, sa nu fie nici prea moale aluatul de biscuiti. Se pun pe o folie, se da forma de salam si se pune in frigider.
Hildegard spune:
Prajitura cu visine de la bunica
-se coace in tava mare, deci portie mare
6 galbenusuri
24 linguri zahar
24 linguri ulei
24 linguri lapte
24 linguri faina
1 praf de copt dr. Oetker
1kg visine
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga apoi ulei, lapte, faina, praful de copt. Se pune toata compozitia intr-o tava mare.
Se adauga visinele (daca vreti le puteti trece prin faina sa nu se duca chiar asa la fund). Puneti visinele una cate una pe unde vreti.
Se da la cuptor 30 min. Se scoate din cuptor si se pun albusurile batute cu 6 linguri de zahar si se mai lasa 10 minute cu usa de la aragaz semideschisa. Deasupra se pudreaza cu zahar amestecat cu vanilie.
Eu am pus frisca batuta la plic dr. oetker(3 plicuri)in care am picurat un pic d ecolorant rosu alimentar si a iesit nitel rozzzzzz.
POZA:AICI
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
adi69 spune:
Ioi,Veronica,deci iese si pandispan(sau prajitura ce-o fi) fara albus de ou..iute reteta asta puteai s-o dai doamnei care intreba de pandispan fara albus de ou..renunta sa mai puna albusul deasupra si-i facea copilului..sa pape..:)
BTW, reteta suna bine,cred c-o incerc si eu,sotul meu e fan prajitura turnata cu mere(de pe culinar parca) si asta seamana- mai putin bezeaua...
Ma uit si la poza..dupa ce mi-oi manca branza pe ziua de azi..
soanso spune:
hilde,la prajitura asta in loc de visine se poate pune branza de vaci ,daca da cum fac branza???
SOSO
Hildegard spune:
soanso, nu poti face cu branza de vaci ci numai cu fructe.
uite aici o reteta de praji cu visine si branza de vaci:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86608&whichpage=7
de-ale gurii