Bunatati(7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss,te rog din suflet pune si reteta ca vreau sa fac si eu!
Arata nemaipomenit la tine!Oare stiu sa fac de asta?

Merci

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss,te rog din suflet pune si reteta ca vreau sa fac si eu!
Arata nemaipomenit la tine!Oare stiu sa fac de asta?

Merci

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)




Sigur ca stii, cum sa nu ca doar e foarte usor. Trebuie doar sa ai ustensilele necesare (am pus poze pe culi).
Reteta eu am facut-o mai mult dupa ochi, in sensul ca n-am cantarit exact ingredientele.
500-600 g faina, 150 g zahar, 2 oua, 150 g margarina topita, vanilie, 150 ml lapte, 1 cub drojdie.
Se framanta aluatul si se lasa o ora sa creasca, dupa care se intinde, se taie fasii care se infasoara pe lemnul acela conic si se prajeste in ulei foarte bine incins. Astfel aluatul se umfla devine pufos si nici nu absoarbe ulei. Cand e gata se pudreaza cu zahar dupa care se orneaza cu zahar caramelizat (in care eu am adaugat putin unt). Asta e tot, e foarte bun, sigur ca reteta originala e putin altfel, in sensul ca nu se prajesc in ulei si pe un suport pe jar, si se stopesc cu unt si zahar, care se caramelizeaza.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

PRAJITURA GRETA

Ingrediente Foi:
- 500 g de faina, 200 g de unt, 20 g de drojdie inmuiata in putin lapte, 3 linguri de zahar, 4 galbenusuri,smantana cat cuprinde, 1 varf de cutit de bicarbonat, vanilie.
Umplutura:
-un borcan cu marmelada
-250 g de nuci macinate
-200 g de zahar
Cum procedam:
Ingredientele de foi se amesteca si se framanta bine, pana ce obtinem un aluat omogen. Se imparte acesta in 3 si se intind 3 foi. In tava unsa se asaza prima foaie care se acopera cu o jumatate din marmelada peste care se pune o jumatate din amestecul de zahar si nuci. Se acopera cu cea de-a doua foaie peste care se pune restul umpluturii si se acopera totul cu cea de-a treia foaie. Se lasa prajitura sa stea o jumatate de ora si apoi se coace, in cuptor mediu incins, pana se rumeneste suprafata.
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

aoleu Kris, cum arata kurtos-ul ala de nu mai pot
am mai incercat sa fac o data cand am facut cozonac da zau daca vroia sa stea pe suportul pe care-l facusem...se dezlipea tot ...eu il pusesem in cuptor la copt...de data asta incerc reteta ta...sper sa-mi iasa...poti da un link direct unde ai pus pe culinar sa vad ustensile si tot ce trebuie?
multumesc!
veronica si tortul amareto si prajitura cu visine...am salvat...multam si tie

monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

kris, merge si cu unt in loc de margarina?

monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

kris, merge si cu unt in loc de margarina?

monica






Sigur ca merge si cu unt. Doar ca eu m-am obisnuit sa lucrez cu margarina in general, stiu ca nu e sanatoasa, da-i mai ieftina.
Iti pun si linkul acum, ustensilele mele sunt foarte vechi, mostenire de la bunica de asta nici nu arata prea bine. Sunt bune de dus la muzeu.
Am uitat de link.
http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/4914/Kirtosi-din-Ardeal/pagina/60/

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc mult pentru explicatii link si poze sper sa reusesc sa construiesc si eu un dispozitiv

monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Muaaama, Cristina, ce pofta mi-ai facut! Am mancat acum doi ani facuti (tot pe strada) la festivalul romanesc de la New York, de niste secui . Dar nu aduceau nici pe departe cu ce mi-aduceam eu aminte din Romania. Mai ca m-as invita la tine pentru o portie. Faine ustensile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

iote "ustensila" mea
singura cratita in care s-a potrivit "teava" asta este una putin ciobita in fund da asa pentru o data merge am incercat in tava de cozonac si era prea mica...
ma duc sa "fabric" aluatul

EDIT: incerc sa-l fac la cuptor sa nu-l mai prajesc in ulei(fiindca am vazut ca ai scris ca el normal s-ar face pe gratar) am pus tevile pe sulite de frigarui, apoi le-am sprijinit pe formele de cozonac si le-am pus la cuptor...sper sa iasa ceva
pana la urma a iesit asa:
COLAC SECUIESC (poza este cu ce a mairamas din el) multumesc kris
monica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

iote "ustensila" mea
singura cratita in care s-a potrivit "teava" asta este una putin ciobita in fund da asa pentru o data merge am incercat in tava de cozonac si era prea mica...
ma duc sa "fabric" aluatul

EDIT: incerc sa-l fac la cuptor sa nu-l mai prajesc in ulei(fiindca am vazut ca ai scris ca el normal s-ar face pe gratar) am pus tevile pe sulite de frigarui, apoi le-am sprijinit pe formele de cozonac si le-am pus la cuptor...sper sa iasa ceva
pana la urma a iesit asa:
COLAC SECUIESC (poza este cu ce a mairamas din el) multumesc kris
monica






Felicitari, arata foarte bine.
Si ustensilele mai moderne fata de antichitatile mele. Dar ale mele au si o valoare sentimentala, sunt ramase de la bunica.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput