Torturi si prajituri (6)
Raspunsuri - Pagina 3
Hildegard spune:
Prajitura desteapta
Ingrediente :
• 7 oua
• 12 linguri de zahar
• 9 linguri de faina
• 1 litru lapte
• 1 pachet de unt sau margarina ( 200g)
• 1-2 pachetele zahar vanilat
• 1 lingurita rasa de sare de bucatarie
• 1 lingurita rasa de amoniac( eu am pus praf de copt)
Preparare :
Se freaca bine cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, cu sare si zahar vanilat. Dupa omogenizare se adauga untul moale, la temperatura camerei, si se amesteca bine. Apoi se adauga amoniacul, cele 9 linguri de faina se amesteca dupa care se toarna ¼ l lapte amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Se poate folosi si mixerul, dar de preferat este lingura de lemn. Veti avea supriza ca din compozitie se alege untul, insa nu va speriati.Dupa omogenzare se rastoarna si restul de lapte, amestecandu-se in continuare.Separat se bat spuma cele 7 albuse cu 7 linguri de zahar. Spuma se toarna peste prima compozitie amestecand cu lingura de lemn de sus in jos, pana cand totul se omogenizeaza si devine fluid.Intr-o tava cu peretii inalti unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia.Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic, timp de 45-60 min.Nu va speriati : atunci cand o scoateti din cuptor, prajitura frumos crescuta se va lasa un pic.Atunci cand se raceste complet , se pudreaza cu zahar si se taie. Acum veti realiza de ce se numeste “inteligenta”, pentu ca, in timpul coacerii, s-au format de la sine doua straturi de blat si unul de creme la mijloc.
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Salam de biscuiti
Avem nevoie de:
-1 pachet mare de biscuiti petit beure 300 g
-1 cub rama
-2 linguri cacao
-300 g ciocolata cu lapte
-200 ml lapte
-1 esenta rom
-punem pe foc margarina, laptele ciocolata. amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam cacao si amestecam bine.Adaugam esenta de rom. Turnam compozitia fierbinte peste biscuitii pe care i-am rupt cu mana. Amestecam totul bine si punem salamul pe folie de aluminiu si face o rulada. Mie mi-au iesit 2 rulade medii. Dam la rece cel putin 5 ore.
http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Laura Takacs spune:
Valentina, uite ce reteta am gasit eu pe internet pt pasta de zahar (fondant ii zic aici). Mai era una cu marshmallows, le zice, niste mingi pufoase din zahar, gelatina si vanilie, dar nu stiu daca alea se gasesc in Romania. Daca ai de unde face rost de ele iti dau si reteta aia. Se zice ca e mai gustoasa decat cealalta.
FONDANT
Aveti nevoie:
1/3 Cana unt moale
1/3 Cana sirop de porumb (asta e o licoare tare dulce)
1 lingurita vanilie
1/2 lingurita sare
16oz (450g) zahar pudra)
colorant alimentar (optional)
bol mare pt mixat
mixer electric
sucitor
folie de plastic
container pt tinut fondantul
In bol mixati untul, siropul de porumb, vanilia, sarea la viteza medie pana cand se omogenizeaza.
Adaugati zaharul pudra, amestecati la viteza mica, crescand treptat viteza de mixare la medie, pana cand tot zaharul e incorporat, si se poate forma o minge din fondant. Se pot adauga colorantii acum. Separati "aluatul" in mai multe mingi si adaugati cate o picatura de colorant. Framantati pana cand culoarea e incorporata.
Se intinde cu sucitorul (in prealabil puneti amidon sau zahar pudra pe planseta) si taiati cu formele dorite. Puneti fondantul ramas in folie de plastic si intr-un container care se inchide bine (sa intre cat mai putin aer).
anacornelia spune:
buna HILDEGARD mie imi place sa fac prajituri si cred ca o sa fac si cateva retete trimise de tine javascript:insertsmilie('');javascript:insertsmilie('');
o floare
cool!
daniliuc
LYLY809 spune:
Tortul a fost bun si i-a placut f. mult sarbatoritei, si sectiunea arata k lumea.
Laura, si eu vreau sa fac krem a la krem, cu amaretto si migdale deasupra am pliculetele Ole pregatite Insa eu voi respecta instructiunile Veronicai, caci atunci cand am facut dupa ea mi-au iesit intotdeauna prajiturile...numai cand am fost eu cascata si am gresit spre ex. niste cantitati am dat gres.
Hildegard, ma bucur ca ai revenit in campul "muncii", spor la florarit
anasia, te sun intr-o zi din saptamana asta, cred ca miercuri sau joi, caci atunci sunt prin zona, lucrez acasa. Multumesc ca m-ai sunat duminica, pacat ca nu ne-am potrivit cu iesitul afara.
Lacri si Alec 30 mai 2006
Laura Takacs spune:
Am mai gasit o reteta de Fondant/Pasta de zahar, e cea cu marshmallows, care cum am mai zis nu cred ca sunt in Romania. Dar am gasit si reteta de marshmallows.
Marshmallows
INGREDIENTS:
3 pachete de gelatina simpla
1-1/2 cani de zahar granulat
1 cana sirop de porumb
1/4 lingurita sare
1 lingura extract de vanilie
zahar pudra pt pudrat
Se amesteca gelatina si 1/2 cana apa rece in bolul unui mixer electric. Lasati sa stea pana cand se face urmatorul sirop. Se amesteca zaharul, siropul de porumb, sarea, 1/2 cana apa intr-un vas pe foc si se ferbe la caldura medie pana se dizolva zaharul.
Dati focul iute si fierbeti pana cand siropul ajunge la 240F (cu termometrul de bomboane- cine are, ca eu nu). Dati deoparte, si cu mixerul la viteza mica amestecati siropul cu gelatina topita in bol.
Puneti mixerul la viteza mare si bateti pana cand amestecul e gros, cam 15 minute. Adaugati vanilia.
Puneti amestecul intr-o tava cu zahar pudra, acoperiti apoi cu inca un strat de zahar pudra si lasati sa stea peste noapte pana se usuca. A doua zi rasturnati amestecul pe o planseta si taiati cu cutitul patratele
So, cu marshmallows-urile astea se face urmatorul fondant/pasta de zahar, care e foarte bun la gust.
Fondant II
450gr marshmallows
900gr zahar pudra
2 linguri apa
2 lingurite arome- vanilie
margarina vegetala
amidon
Ungeti un vas rezisten la microunde cu margarina, puneti cele 450gr de marshmallows, 2 linguri apa, 2 lingurite vanilie. Dati la microunde 60 de secunde, scoateti, amestecati, daca nu s-au topit, mai dati inca 30 de secunde. Puneti 450gr de zahar pudra intr-un bol uns cu margarina, faceti o gaura in mijloc, turnati amestecul topit inauntru. Mixati cu un mixer electric pana se omogenizeaza, dar inca e putin fluid. Adaugati celelalte 450gr de zahar pudra si omgenizati. Va fii destul de gros amestecul. Daca mixerul nu face fatza, framantati cu mana. Fondantul va fii foarte gros si va arata ca un aluat. Puneti fondantul intr-o folie de plastic si lasati sa stea cel putin o ora, pana se raceste.
Lyly, asa e. Si mie mi-au reusit prajiturile cand am respectat retele Veronicai. Krem am facut-o cu cioco cu alune (am cumparat Lindt). Acum ma pregatesc sa fac tortul cu crema de iaurt si capsuni. Oare iasa bun si cu capsuni congelati?
LYLY809 spune:
Laura, cred ca iese foarte bine si cu fructe congelate! Eu nu am mai pus zahar in frisca, dar cred ca ar fi fost ok daca puneam vreo 2 linguri cand am batut-o.(ma refer la frisca pentru crema de iaurt) Oricum, sectiunea arata super cu piersicile din compot si visinele din iaurt
La frisca pe care o pui pe tort sa adaugi, asa cum zicea Hildegard, 2 linguri de smantana grasa si 2 de zahar pudra, sta mai batoasa.
Royal icing ai facut pana acum pentru ornat?
Lacri si Alec 30 mai 2006
Laura Takacs spune:
Lyly, smantana grasa, dulce se refera? Ca pe aici e doar acra si asta dulce de facut frisca. Am cumparat iaurtul, daca nu mi-l mananca copiii poate ajung sa-l si fac. cel putin mi-am propus.
Nu, nu am facut royal icing, dar am si reteta pt aia. Stau bine cu teoria, am un intreg dosar, pe care mi-l rotunjesc cu fiecare reteta pe care o posteaza Vero.
anasia spune:
laura, au am facut crema cu fructe congelate (capsuni), dar fara iaurt si a iesit f buna crema, cu mascarpone; la alt tort am facut cu iaurt si fara fructe congelate, tot trebuie putin zahar la frisca, ca nu iese dulce; pentru ornat, mie nu mi-a iesit frisca facuta din smantana dulce, cu toate ca am pus si intaritor , zahar, smantana normala; in schimb frisca lichida se face f frumoasa pt ornat;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Laura Takacs
Lyly, smantana grasa, dulce se refera? Ca pe aici e doar acra si asta dulce de facut frisca. Am cumparat iaurtul, daca nu mi-l mananca copiii poate ajung sa-l si fac. cel putin mi-am propus.
Nu, nu am facut royal icing, dar am si reteta pt aia. Stau bine cu teoria, am un intreg dosar, pe care mi-l rotunjesc cu fiecare reteta pe care o posteaza Vero.
Nu, smantana grasa normala(adica acra), nu dulce. Nici mie nu-mi iese frisca din smantana dulce. De regula cumpar frisca lichida cu caragenan. La noi exista Alpa si Milli care nu au alti conservanti. Nu cumpar Hupla sau Hulala sau alte marci care au listoiul de E-uri pe ele.
Lacri si Alec 30 mai 2006