Torturi si prajituri (6)
Raspunsuri - Pagina 4
LYLY809 spune:
Aseara am facut sufleul de branza cu mere postat la acest topic, cu pesmet in loc de gris si fructoza in loc de zahar, caci am avut branza proaspata de tara.
Copilului ii gatesc cu fructoza si reduc cantitatile fata de retetele originale. Oricum nu e fan dulciuri, ceea ce este bine, zic eu.
Am si smanatana de tara, asa ca, o sa fac ceva cu frisca maine. Tortul kinder, spre exemplu. Krem a la krem sa mai astepte un pic...o fac in WE. Prafurile alea Ole nu se strica
Si am si nuca de la tara foarte buna, fara pic de rancezeala
Lacri si Alec 30 mai 2006
Laura Takacs spune:
Lyly si Anasia, multumesc. Cat traiesc invat, nu? Aici se gaseste frisca lichida grasa pt batut, si vegetala gata batuta. Aia vegetala nu are gust tare grozav, doar calorii mai putine.
Am gasit reteta de pasta de zahar, asta suna mai realizabila decat ce-am tradus eu.
Pasta de zahar (reteta Adriana-forum culinar.ro)
450 gr zahar pudra din comert, 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr miere sau energizant(glucoza).
Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva(atentie sa nu fiarba!) si se adauga mierea sau energizantul(se pot adauga si diverse arome). Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Pentru a-l intinde se pot inmuia mainile in ulei sau se pudreaza cu amidon.
Cantitatile din reteta acesta de pasta de zahar sunt potrivite pt un tort mai mic.
LYLY809 spune:
Laura, reteta aceea o am si eu. Iar Adriana este o persoana tare draguta. Daca faci pasta cu colorant parca scria sa eviti folosirea amidonului, caci raman pete pe pasta. Adriana mi-a trimis si cartea Wilton in format electronic. Bine, ca a fost altcineva care i-a luat-o inante, adica anasia
Reteta de royal icing am lua-o tot de pe culinar, parca Dora a postat-o.
Lacri si Alec 30 mai 2006
Laura Takacs spune:
Eu reteta de royal icing tot de pe web site-ul Wilton o am, desigur. Cat priveste amidonul, eu pana acum tot amidon am folosit cand am intins pasta de zahar. Da, se "decoloreaza" putin, dar eu toate figurinele sau "foile" le ung dupa aceea cu "sclipici" amestecat cu vodka, sa fie mai lucioase. Asa ca petele de amidon dispar.
valentinag spune:
Laura,nici corn sirop nu avem acilishada las ca o incerc p'aia a Adrianei,sa vad ce-mi iese!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
Laura Takacs spune:
Pai corn syrup-ul asta e glucoza lichida, din cate vad pe internet. Eu nu folosesc pt ca e dulce lesinat, dar americanii il folosesc in multe retete, pt ca e mult mai ieftin decat zaharul.
fannna2003 spune:
buna fetelor!
scuzati absenta dar nu am avut acces la net..
vad ca prajituriti nu gluma...am facut in wk prajitura fanta si prajitura cu bezea si foaie sfaramata...ce sa spun au iesit super...ma gandeam oare nu ar merge si cu altfel de suc(prajitura fanta)..sa-i dai alta culoare ...nu stiu dar am sa incerc data viitoare. Am sa va dau reteta la prajitura cu bezea
Prajitura cu foaie sfaramata si bezea
foile:
4 galbenusuri
150 gr zahar
150 gr margarina
2 linguri de smantana
1 praf de copt stins
400-500 gr faina
Galbenusurile se bat cu zaharul, se aduga faina,untul si smantana, praful de copt.Se amaesteca si se imparte in 3.
Se intinde fiecare foaie si se coace pe dosul tavii.
Crema:
200 gr unt
100 gr zahar
2 linguri de cacao
1/4 lapte vanilat
o foaie sfaramata(bucati potrivite)
optional se pot pune 2 linguri de fructe..eu personal nu am pus niciodata
Bezeaua:
din cele 4 albusuri cu 200 gr zahar, facute la baie de aburi
Ansamblare:
foaie 1
crema
foaie2
bezea
Se rade ciocolata deasupra.Se taie a doua zi
hilde cum e prajitura desteapta? am ochit-o de saptamana trecuta dar nu am avut lapte...pe urma am uitat oricum trebuie executata
beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele
Hildegard spune:
Fana, n-ai o poza la prajitura, s-o pun in index?
Da, prajitura desteapta e foarte gustoasa.
azi m-am florarit si inca m-ai am:
http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
valentinag spune:
Am facut si eu pana la urma pasta de zahar!Nu am prea stiut s-o intind in foaie frumoasa,deh prima oarada a iesit ceva...Mi-a mai rams crema de la tort si am tras si unul de biscuiti cu nuca prajita si macinata!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
Hildegard spune:
Valentina, ia baga niste poze sa vedem si noi!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)