Torturi si prajituri (6)
Raspunsuri - Pagina 11
Hildegard spune:
Am facut pntru cineva 2 tortur: tort diplomat cu fructe de padure si tort diplomat cu jeleu si piersici:
http://www.veronicascakes.blogspot.com/
Am sa pun si retetele
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
LYLY809 spune:
Fetelor, nu-mi mai arde de prajituri si torturi. Azi nu am fost in stare sa am grija de pitic cand am iesit afara. A cazut si si-a spart rau un incisiv din fata, e sectionat pe jumatate. De rupt nu s-a rupt(inca) dar nu poate sa mai muste Poate n-o sa i se rupa, ca-mi vine sa ma singura
Lyly si Alec 30 mai 2006
Hildegard spune:
Lyly, fi optimista si totul va fi ok. N-ai ce face acum! Sanatate piticului!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
anasia spune:
lyly, imi pare rau pt piticul mic, dar se mai intampla si mici accidente;
veronica, sunt super torturile, mi-ai facut pofta de un diplomat, poate am sa-l fac si eu, le-ai facut cu blat si fructe congelate? imi place tare mult marginea la cel cu trandafiri roz-rosii, ce dui folosesti? trandafirii albastri sunt foarte reusiti!
eu o sa pun poza mai tarziu, am mai facut un tort cu crema de iaurt si "o noapte la Venetia"
de saptamana viitoare sper sa ma axez mai mult pe decoratiuni din lapte praf ...si sa pregatesc figurine pt tortul de Pasti;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Hildegard spune:
Tort diplomat cu piersici si jeleu
Am facut un blat din:
-6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg amidon, 2 lg cacao,1 praf copt,2 lg apa.
Crema:
-20g gelatina(2 plicuri de gelatina granule dr.otker)
-5 oua
-1 conserva de piersici mari, jumatati, din compot(eu am pus conserva ARO si putin din alta conserva)
-1/2 l lapte
-100 g faina -300 g zahar
-1 plic jeleu dr. otker, tort jelee
-300 g frisca batuta
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele dezghetate la temp camerei si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul (se pune siropul pe foc cu 3 lg de zahar). Asamblare: Blat insiropat putin cu zeama de la fructe,putin din crema apoi urmeaza bucatele de jeleu intarit rosu, apoi punem piersicile jumatati cu deschizatura in jos, crema, jeleu, crema, al doilea blat insiropat. Se da la rece totul pana a doua zi Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si flori din pasta de lapte praf.
Poza cu facutul blatului n-am mai pozat-o. Se face blatul, se taie in 2. Primul blat se insiropeaza cu zeama de la piersici, apoi vine crema...si de acolo aveti poze. am facut 2 torturi odata si am uitat sa pozez toate detaliile.
poze cu etape:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Hildegard spune:
Tort diplomat cu fructe de padure
Am facut un blat din:
-6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg amidon, 2 lg cacao,1 praf copt,2 lg apa.
Crema:
-20g gelatina(2 plicuri de gelatina granule dr.otker)
-5 oua
-1 punga de fructe congelata de padure(am cumparat de la Metro)
-1/2 l lapte
-100 g faina
-300 g zahar
-300 g frisca batuta
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele dezghetate la temp camerei si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul (se pune siropul pe foc cu 3 lg de zahar).
Asamblare:
Blat insiropta putin cu zeama de la fructe,toata crema, apoi al doile blat pe care il insiropam inainte.
Se da la rece totul pana a doua zi
Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si trandafiri din buttercream
poze cu etape:
http://veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
ingridnen spune:
va invidiez..pentru ca aveti rabdare si timp pentru prajituri
Noi am comandat la cofetarie un tort pentru ziua lui Cristi, o serbeaza maine la gradi...
Spor la treaba !
Ingrid si Cristi 4 ani si 11 luni
Laura Takacs spune:
Lyly, imi pare rau de pitic. Hai sa-ti spun povestea noastra. Alex a cazut pe treptele din living room si si-a "terminat" amandoi dintii din fata, au intrat sub gingie, apoi au coborat inapoi (noi cautam de zor dintii lui pe jos si nu-i gaseam, pt ca erau "ascunsi"), dar nervul a fost sectionat. Dupa un an (asta a fost acum doi ani) unul dintre dinti a facut abces si a trebuit scos. De un an puiul meu e stirb in fata, dar tot dragut e . Importanti sunt dintii permanenti (care in cazul nostru nu au fost afectati). E inestetic, stiu, dar asta e copilaria. Cresc si uita. Te-ai dus cu el la dentist?
Vero, foarte misto torturile, si mi-ai facut o pofta. Ai folosit frisca pt ornat sau buttercream?
LYLY809 spune:
Laura, am fost cu el la dentist azi si mi-a zis ca-i fractura, initial a zis ca trebuie scos sub anestezie, dupa ce avazut radiografia a zis ca nu-i chiar asa de rau, dintele e sectionat pe lung(deci nu retezat, dar probabil ca nervul e tot afectat), ma mai duc cu el joi la control.
Multumesc mult pentru toate incurajarile voastre
Lyly si Alec 30 mai 2006
Hildegard spune:
Laura, torturile le-am acoperit cu frisca, unul-am ornat cu buttercream(trandifirii ca frunzele sunt din frisca) iar celalalt cu flori din pasta de lapte praf...se si vede ca nu sunt din buttrecream.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)