Bunatati(7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matiz spune:

apropo de tortul cu crema de zahar ars ...mie nu mi-a iesit.nu stiu ce am gresit,dar blatul s-a amestecat cu compozitia(teoretic nu ar fi trebuit)si iesit asa un fel ceva...nu stiu cum...dar nu era rau la gust...poate ma lumintati voi unde nuam facut bine ca as vrea sa-l mai incerc odata...daca nu iese nici de data asta...i quit.

Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

april uite Aici tortul de care zici
imi place tare mult numai ca-l cam mananc singura cand il fac

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

mersic monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura Bohema



M-am gandit sa fac cumva acesta prajitura, CA-MI TRAGEA CU OCHIUL, sa fie o reteta cat de cat usoara dar daca nu ati ami facut prajituri nu ne punem s-o facem pe asta intai, ca putem da gres si ne punem si scriem aici ca nu a iesit!

Greutati:
-crema de budinca cu unt( sa nu se taie)
-crema ganache sa se intareasca
-cand taiem feliile sa nu murdarim cremele(eu am reusit putin sa le sterg cu frisca...)
-in frisca bagam gelatina topita (sa stim sa lucram cu gelatina)

Daca nu stiti astea le puteti invata, facand si intreband aici sau mai gasiti prin forum raspunsuri la ele
Daca nu faceti cu pasiune nu are rost s-o faceti c nu va iese.

Avem nevoie de:

Pentru blat:
-6 oua
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-2 linguri cacao

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faiana amestecata in prealabil cu cacaoa. Cuptorul treuie sa fie incalzit. Punem toata compozitia intr-o tava de dimensiunea 25/36, bagam la cuptor la foc moderat.incercam cu scobitoarea.

Crema de budinca:

-1 plic budinca vanilie
-1 pachet unt
-500 ml lapte
-4 linguri zahar

Fierbem budinca asa cum scrie pe plic. O dam la racit apoi o amestecam cu untul. Cum? Fream untul intr-u bol cu mixerul 1 minut iar apoi adaugam lingura cu lingura de budinca in unt pana terminam budinca. Eu fa cu blenderul ca sigur asa nu se taie. Cu mixerul cand am facut mi s-a taiat de multe ori.

Crema de ciocolata:

-1 ciocolata amaruie de 100 g de buna calitate cu 55% cacao
-500 ml frisca lichida

Topim ciocolata in 300 ml frisca lichida intr-un vas pe foc,amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider cel putin 7 ore.
Cand crema e intarita, bagam mixerul in ea si mixam, apoi treptat adaugam cealalalta frisca lichida ramasa, adica 200 ml, pana se face o spuma,maro deshis. Deci, adaugam frisca lichida putin, mixam apoi bine, si tot asa pana termina 200 ml frisca. Eu am adaugat asa sa nu fie gustul prea puternic de cioco amaruie si a iesit ca un mousse de ciocolata.

Sirop:


-1 sticluta de rom
-200 ml apa
-6 linguri zahar pudra

Stratul de frisca:
-400 ml frisca lichida
-1 plic gelatina granule
-2 linguri smantana grasa

Pune gelatina la umflat 10 minute in apa foarte rece apoi o topim pe foc(nu o fierbem).
Batem frisca:adaugam smantana grasa i frisca linchida si incepem si batem. Batem frisca cu mixerul pana devine totul ca o smantana deci, nu pana se intareste de tot. Aduagam apoi gelatina topita calduta, si mixam 50 secunde.

Punem blatul de cacao pe o tava,si insiropam bine.
Punem deasupra crema de budinca,nivelam frumos, totul sa fie drept, fara denivelari.
Adaugam apoi crema de ciocolata, care este in cantitate mai mare decat cea de budinca, apoi nivelam frumos, drept sa fie totul. Nici una nu are voie sa curga.
Adaugam frisca spumoasa
Deasupra punem bombonele de ciocolata sau ce doriti voi:cacao, bombonele colorate.
Dam la frigider pana a doua zi dupa care taiem cu un cutit lung inmoita in apa rece.Stergem des cutitul, sa fie curat, astfel inct sa nu murdarim cremele una de alta. Cutitul trebuie sa fie subtire si foarte ascutit

poze: AICI

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Cozonac cu rahat
Reteta Gabi Cara

Avem nevoie de:

-1 kg faina
-1 lingurita sare
-200 g zahar
-1 cub drojdie de 50 g
-500 ml lapte caldut
-200 ml ulei caldut
-5 galbenusuri
-esenta vanilie sau rom
-2 tavi de chec
-hartie cerata
umpluturi: eu am folosit rahat, voi puneti ce doriti

Cum procedam:
Maiaua intai:

-intr-un vas ingust amestecam drojdia cu 1 lingura faina, cu 1 lingura zahar si 4 linguri lapte caldut(nu fierbinte) si lasam la dospit 10-15 minute la loc cald
Incalzim laptele in care pune zaharul.
Ne pregatim faina intr-un vas, pune maiaua dospita, apoi pune galbenusurile amestecate cu esenta de rom sau vanilie si sarea. Incepem si framantam cu mana si incet incet turnam laptele treptat pana terminam tot laptele.Urmeaza sa folosim uleiul caldut. Ne inmoiem mainile in ulei si framantam aluatul si tot asa pana terminam si uleiul(nu turnam uleiul direct in luat). Framantam cm 30 minute dupa care lasam la crescut, la loc cald, acoperit cu un servet, ca 1 h. Ne pregatim tavile de chec, punem hartie in ele. Scoatem aluatul frumos crescut si impartim in 4. intindem fiecare rulou si umplem cu rahat, apoi rasucim sub forma de spirala. Punem in tavi pe rand si mai lasam la dospit inca 40 minute, apoi ungem cu ou batut si lapte si introducem tavile la cuptor la 180 grade, 45 minute. Eu am presarat susan deasupra dar se poate pune si mac sau lasa fara nimic.

poze:
Cozonac cu rahat




BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Pricomigdale

Avem nevoie de:
-250 g nuci
-6 albusuri
-3 linguri faina
-10 linguri zahar
-1 lingurita cu anason pisat
-1 plic zahar vaniliat
-1 lingura de margarina
-100 g ciocolata

Cum procedam:

Baga nucile la cuptor. Dupa ce s-au rumenit, le lasi putin de tot, le treci prin tocator.
Bate albusurile, apoi adauga zaharul.Dupa ce s-a incorporat, toarna faina continuand sa amesteci usor, cu o lingura de lemn, zaharul vanilat, anasonul, nucile acinate si margarina.
Unge o tava cu margarina, tapeteaz-o cu faina si pune compozitia cu lingura.
Se coc 30 minute

POZE:AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Flori cu gem


Ingrediente pentru 60 bucati

-500 g faina
-150 g zahar
-1 ou
-1 galbenus
-250 g unt
- 200 g gem
-20 g zahar pudra

Se framanta aluatul cu faina,zahar,ou,galbenus si unt. Se infasoara in folie;se da la frigider 30 minute. Se inc9onge cuptorul la 200 g C.Se inti9nde o foaie de aluminiu si se decupeaza flori de dimensiuni diferite,cu forme speciale.De la cele mici se decupeaza mijlocul.Se coc pe tavi nse 10 minute. Apoi se asambleaza cate 3(eu am pus cate 2) c gem incalzit.Se pudreaza cu zahar.
Prep. 70 min. Coacere 20 minute, 90 cal/buc.


poze: AICI

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Reteta este cu "stele".Am si stea dar nu gaseam numai inima asa ca a ramas asa.

Inimi cu scortisoara

Ingrediente pentru 35 bucati

-125 g unt
-100 g zahar
-1 ou
-1 praf sare
-250 g faina
-70 gmigdale
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita scortisoara
-100 g migdale macinate

Se bate untul cu zaharul,ou si sare;se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt,scortisoara si migdale macinate. Se framanata aluatul,se infasoara in folie si se da la frigider 4 ore. Se incinge cuptorul la 200 g C. Se intinde o foaie de aluat si se decupeaza stelute sau inimi cu forma speciala.Se presara fulgi de migdale pe fiecare bucata. Se coc 10 minute.

Eu am cumparat fulgi de migdale de la Tesco, din Ungaria.Partea de migdale care vine bagata in aluat am macinat-o cu rasnita.

poze: AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Alunette

Preparare: 60 minute
racire 1 h
coacere 35 minte

Ingr. pentru 30 bucati

Alunele le-am cumparata de la Tesco din Ungaria, pungi de 200g.

In revista era altfel reteta, adica lateral cuburile se inmoiau in jeleu si apoi se tavaleau partile prin alune macinate si deasupra se punea cioco alba si o aluna in mijloc.Eu ale-am tavalit toate cuburile prin cioco topita la micro(subtiata cu lapte) si apoi le-am tavalit prin alune macinate si gata. Reteta v-o scriu cum am facut-o eu.

Aluat:
-500g faina
-100 g alune macinate
-300 g zahar
-3 oua
-250 g unt moale
-2 lingurite praf de copt
-250 ml lapte

Ornat:
-400 g alune macinate
-250 g cioco lapte

Se incinge cuptorul la 180 g C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.Se prepara aluatul:se bate untul cu zaharul si si inglobeaza pe rand ouale,amestecand viguros dupa fiecare. se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt,alternand cu lapte si alune macinate. Se repartizeaza aluatul in tava si se coace la mijlocul cuptorului 30-35 min.Se scoate si se lasa la rcit apoi se taie in patratele.
Se topeste cicolata la micro sau la abur apoi se dizolva putin cu lapte, sa nu fie prea groasa, si se inmoie pe rand patrtelele, lateral.Se trec apoi rapid prin alunele tocate.

Foarte gustos!

poze:AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Reteta o am de aici: reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/craciun-si-anul-nou-f124/dulciuri-de-craciun-t2301-210.htm de la alison.

Prajiturele Alcazar

Avem nevoie de:
-10 oua
-400 g nuci macinate(putin prajite)
-500 g zahar
-3 linguri faina
Se bat albusurile tari,se toarna zaharul in ploaie,apoi nucile cu faina. Se pune in tava hartie de copt apoi cu lingurita portionam gramajoare. Le coacem 10 minute pana se auresc putin.
Crema:
-cele 10 galbenusuri ramase se amesteca cu 250 grame zahar pudra,3 linguri cu virf de faina,4 linguri cacao si 500 grame lapte fiert si racit. Se pun la fiert intr-un vas de care sa nu se prinda,la fos mic,amestecind mereu, pana se ingroasa, apoi se da la rece. Intre timp se freaca spuma 400 g unt si treptat se toarna peste crema preparata. Cu aceasta crema se umplu pricomigdalele,se preseaza un pic dupa umplere,crema iese putin inafara si atunci se tavalesc prin cocos si se dau la rece.

imagini:

AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput