Bunatati(7)
Raspunsuri - Pagina 17
Hildegard spune:
Crema ganache pentr torturi/prajituri
Crema ganache se face din ciocolata amaruie de calitate(eu folosesc primola amaruie) si frisca.
Sunt atatea feluri de ciocolata amaruie si mai bune decat primola.
Am citit in multe parti ca trebuie cantitate egale de cicolata cu cata frisca punem.Eu nu faca sa. E mai bun asa. nu e foarte dulce si se ingheaga foarte bine. puteti pune si 5 cioco, si 6, si 8 daca va tine burta si buzunarul.
Sa faci aceasta crema nu-ti trebuie curs, nici nu stiu ce talent, ci doar curaj si bunavointa.
Este buna pentru copii, adulti, e indicata s-o faca femeile care stau prost cu timpul si place la toata lumea.
Pentru un tort mare cu 4 blaturi rotunde avem nevoie de:
-4 ciocolati amarui Primola cu 54 % cacao
-800 ml frisca lichida
Cum procedam:
Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se masetca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite.
Se da apoi la rece,la frigider pana a doua zi.
Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa.
Se umplu blaturile.
poze:
AICI
miria_cristina spune:
Nu merge.
Mai incearca o data.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Hildegard spune:
Nu stiu de ce nu se vede reteta de mai sus, e vorba de crema ganache, cum se face.
Edit: de abia azi am reusit sa editez mesajul cu crema ganache
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)
nicolle6792 spune:
Buna, Veronica, te-am vazut in concurs si te-am votat.
Eu nu stiam ca nu ai fost intervievata referitor la aparitia ta in acest concurs.
Oricum meriti o dilploma pentru rangul de "mama a minunilor culinare", rang cu care te investesc eu.
Pupici pupaciosi si numai bine.
Felicitari!!!!
Hildegard spune:
nicolle, am cerut retragerea din concurs deorece au facut ei de capul lor ce au vrut. Eu nu mi-am data acceptul si retetele au fost alese de ei. Au facut asa cu multe bloguri culinare.
Este vorba despre un abuz. Site-ul cu pricina se afla
www.gustos.ro" target="_blank">AICI
Multumesc oricum!
Placinta cu dovleac II
Ingrediente:
2 oua intregi, un pahar de ulei, un pahar de lapte (sau apa minerala), un pahar de zahar, zahar vanilat, praf de copt stins in otet sau lamaie, o lingura de pesmet, in kg mere sau dovleac, dat pe razatoare, faina cat sa iasa un aluat moale, care sa curga.
Cum procedam:
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul. La sfarsit se pune faina, pana iese un aluat moale. Se pune cu lingura in tava neunsa, jumate din cantitate. Se presara putin pesmet.Merele sau dovleacul, rase si cu zahar pe el, se pun peste aluat.Deasupra se pune restul de aluat.Se da la cuptor potrivit de tare, pana se rumeneste un pic.
poze cu imagini pas cu pas:
www.veronicascakes.blogspot.com/" target="_blank">AICI
Vine Craciunul
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)
ML spune:
Hildegard, am facut profiterolul tau in urma cu cateva saptamani. Doar un: "multumesc"; ne-a placut!
Take joy! (poze)
Hildegard spune:
ML,
[b]Meniu pentru Stefan la 3 ani
AICI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)
april spune:
cum nu merge cautarea va rog pe voi sa-mi dati un link catre tortul de crema de zahar ars. L-am salvat eu pe PC insa cum l-am schimbat se pare ca am pierdut reteta.
mersic
Dada
matiz spune:
tort cu nutela,banane si jeleu de ananas.:
Blat:-8 oue
-8lg zahar
-10 lh faina
-jumatate lingurita bicarbonat stins cu lamaie
-coaja rasa de lamaie
-un pliuculet zahar vanilat
-8 lg ulei
crema:
frisca likida
nutela
toping:
gelatina
suc de ananas
mod de preparare:
se separa ouale,se bat spuma tare albusurile,se adauga galbenusurile cate unul,faina in ploita,zaharul in ploita si apoi celelate.se pune in tava de tort unsa si tapetata ci faina,si se coace la foc potrivit 1 ora,avand grija ca in primele20 de min sa nu se deschida deloc cuptorul.
cand s-a racit sa taie in 3 si se insiropeazaa cu sirop de ananas(ori din copmpot ori pur si simplu suc la cutie)
se umple cu crema facuta din 250 frisca batuta in care s-au adaugat 3 linguri mari de nutela.
se decoreaza cu banane anans,portocal(orice fel de fructe aveti voi in casa)si se toarna pe deasupra gelatina preparata cu suc de ananas.se da la frigider.
e bestial.racoritor si deosebit de gustos.baitelul meu a devorat o ditamai felia...el care de obicei gusta putin si gat..poza o puteti vedea inlingul de la semnatura.pofta buna.
gelatina
suc de anas
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
matiz spune:
Am uitat sa spun la toping ca se unge cu un strat de dulceata de capsuni sau de caise si apoi se aseaza fructele care se imbraca in gelatina.scuzati...
tort cu crema de lamaie si serbet:
blatul,la fel ca si cel de mai sus.puteti folosi mai putine pua ca sa iasa mai mic.eu de obicei fac cu 8 sau cu 10 oua ca la noi..se papa...
crema:
250 frisca likida
zeama de la o lamaie
100 gr zahar pudra
2 albusuri
toping:
serbet de lamaie,lamie,gelatina
mod de preparare:
dupa ce s-a racit tortul il insiropam cu 'limonada'(apa cu zahar si zeama de lamaie)apoi il umplum cu crema facuta in felul urmator:
batem albusurile tare de tot ca pt bazea apoi turnam zeama de lamaie si adaugam zaharul in ploita.in alt vas batem friska apoi unim cele doua compozitii si daca avem putin colorant galben puem cateva pikaturi pt un efect mai puternic.
dupa ce am umplut fitle cu aceasta crema deosebit de gustoasa,imbracm tortul in serbet de lamaie(facut de noi binenteles)si il ornam cu felii subtiri de lamaie peste care turan putina gelatina preparatta cu limonada.astuia nu am mai apucat sa-i fac poze ca s-a 'halit' repejor!pofta buna!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre