Bunatati(7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura Bounty


Avem nevoie de:
-125 gr unt
-50 gr zahar
-2 oua
-200 gr faina
-2 linguri cacao
-2 linguri lapte
-1 lingurita praf de copt
Cum procedam pentru blat:
Untul, zaharul,ouale si laptele se frecaa foarte bine cu mixerul.Apoi se adauga faina, cacaoa si praful de copt.
Se pregateste o tava in care am pus hartie de copt, dupa care turnam compozitia de blat si dam la cuptor 25 minute. Se lasa la racit

Crema:
-300 ml lapte
-3 linguri gris
-80 gr unt
-80 gr zahar
-100 gr nuca de cocos
Inatai bagam untul in lapte si punem pe foc, amestecam pana se topeste untul, apoi adaugam zahar si urmeaza grisul pe rand. Amestecam pana se ingroasa toata compozitita. La sfarsit punem cocosul. Aceasta crema se pune calduta peste blatul racit si se da totul la frigider 1 h.
Se prepara glazura alba compusa din:
-2 ciocolati albe
-putin lapte
-1 lingurita miere
Aceasta glazura se toarne peste crema racita si se da iarasi la frigider.
Rece prajitura se taie patrate sau cum doriti voi si se serveste cu incredere!

poze:
AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Chec netesc Gugelhupf


Reteta aceasta am luat-o dintr-o carte de aur de-a mea, de unde sincer de-acum 50 ani am ce face. E primita de curand cadou.
Checul a fost facut,dupa cum se vede,cadou.
Pentru 1 forma de Gugelhupf(volum de 2 l)
Ingrediente:
-50 g migdale
-1 lamaie
-40 g stafide
-220 g unt,120 g zahar pudra
-4 galbenusuri
-1 lingura rom
-220 g faina,45 g amidon alimentar
- 1 plic zahar vanilat
-125 ml lapte
-3 albusuri
-unt si faina pentru forma
-zahar pudra(sau ce glazura doriti voi,eu am facut glazura din lamaie)
Cum procedam:
Se oparesc migdalele cateva minute in apa clocotita.Se cojeste pielita si se taie migdalele aschii. Se spala lamaia,se sterge si se da coaja pe razatoare. Se spala stafidele si se tamponeaza cu un sevet de bucatarie. Se incinge cuptorul la 180 grade C (160 grade C cu ventilator sau treapta 2-33)Se freaca untul cu zaharul pudra si cu galbenusurile. Se adauga romul,coaja de lamaie,migdalele aschii si stafidele.
Se amesteca faina cu amidonul.Se adauga la compozitie cu lingura,impreuna cu laptele,amestecand cotinuu. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu grija.
Se unge forma si se tapeteaza intr-un strat subtire cu faina. Se toarna aluatul in forma si se coace circa 60 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca putin in forma apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca. Se presara zahar pudra.

Bine de stiut!
Puteti varia checul dupa pofta inimii,aplicandu-i la sfarsit orice glazura doriti. Incercati glazura de rom,de portocala sau de lamaie.
Reteta este din cartea Bunatati la cuptor,Reader's Digest.


Poze: AICI


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura Stefan (cu nuca)

Trebuia sa-i pun numele asta deoarece Stefan al meu e mort dupa ea, si oricine a papat azi la servici din ea a fost mirat, "Vai, e fantastica!". Sotul meu, la fel innebunit, sa mai fac, sa mai fac! Daca o vezi asa spui ca e cu mac...sau spui ca are crema de nu stiu de care, dar de fapt e blat fraged, moale. Foarte gustoasa, vorbesc aici de amatorii de nuca

Avem nevoie de:
Pentru aluat:
-500 g faina
-2 galbenusuri
-300 g unt
-100 g zahar pudra
Se amogenizeaza toata compozitia si aluatul se imparte in doua.
Crema:
-8 galbenusuri
-300 g nuca macinata
-1 fiola esenta rom
-200 g zahar
Cum procedam la crema:
Se freaca bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul,se adauga esenta de rom, apoi se pune nuca macinata si se omogenizeaza totul cu mixerul. La sfarsit albusurile batute bat, bine de tot si amestecam cu lingura de lemn de sus in jos. Ne pregatim o tava in care punem hartie de copt apoi punem prima parte de aluat intins urmeaza toata compozitia, dupa care punem cealalta parte de aluat intins


poze:
AICI

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura Ana


Blatul este unul de la Krem a la krem adica:

-6 oua
-6 linguri zahar
-1 plic creme ole

Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si mai amestecam cu mixerul 15 secunde.

Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute.

Crema:
-1 ciocolata de 100 g amaruie
-300 ml frisca lichida
-inca 300 ml de frisca lichida (la sfarsit)

Se rupe cioco in frisca si se pune pe foc, apoi se amesteca pana se topeste toata cicolata. se da la rece, la frigider (la mine 3 ore) la altii 24 ore sau mai putin. Ea trebuie sa fie tare. Se baga mixerul in ea si se amesteca turnand treptat cealalta parte de frisca, adica 300 ml, pe rand. Deci turnam frisca putin, amestecam cu mixerul si tot asa pana terminam toata comp. de 300 ml.
Hai ca nu e greu!

Peste blatul racit se pune spama asta ganache apoi pune o glazura de cioco de care vreti voi, eu am folosit una dr. otker la rece.
Deasupra am pus cicolata speciala de prajituri alba bucatele.


poze:

AICI



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

www.veronicascakes.blogspot.com" target="_blank">Floricele din pasta de zahar pentru torturi







BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Hildegard, ce de bunatati ai postat Negresit o sa ma inspir si eu de la tine.
Felicitari pentru subiect si pentru blog.
--------------------------------------------------------





"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Multumesc Alecsia!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:


Foi de napolitan umplute cu nuca

Aven nevoie de:
-2 foi de napolitane
Crema:
-200gr nuca
-100 gr zahar
-4 galbenusuri
-250 gr unt
Caramel:
-200gr zahar
Cum procedam:
Strivim nuca cu suciotarea sau macinam doar o parte si o parte o rupem bucatele.Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusele. Se amesteca totul bine pana se ingroasa.Se adauga nuca si lasam deoaprte. Topim 200 g zahra in alta oala si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine. Ea se va ingrosa treptat. Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitan apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitan si PRESAM BINE.
Putem pune ceva greutate peste, punem o tava si peste punem ceva greu: un borcan cu ceva sau vedeti voi!


poze: AICI



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Prajitura Milch Schnitte


Avem nevoie de:

Blatul:


-6 oua

-6 linguri zahar

-6 linguri faina

-3 linguri cacao

Cum procedam:

Bate albusurile bine spuma apoi adaugam zaharul, batem in continuare, urmeaza galbenusurile pe rand, pana le incorporam pe toate si batem cu mixerul inca 2 minute. La final punem cele 8 linguri faina si cacaoa si amestecam de data aceasta cu lingura de lemn incet de jos in sus, sa nu se lase albusurile.
Cuptorul trebuie sa fie preancalzit la 180 grade. Coacem totul intr-o tava in care am pus hartie de copt sau am uns-o cu margarina si apoi am tapetat-o cu faina, 30 minute la foc potrivit. Blatul copt se lasa la racit dupa care se taie in doua.

Crema:

-400 ml frisca lichida

-375 g lapte condensat

-1 plic gelatina granulata, 10 g

-2 linguri miere fina

Cum procedam la crema:

-punem gelatina la umfla 10 minute in apa rece
-turnam intr-un bol frisca din cutie, apoi punem mierea si laptele condensat si batem cu mixerul pana se face ca o smantana groasa
-gelatina umflata o topim rapid pe foc (a nu se fierbe!)
-incorporam gelatina in compozitia de crema. Vedeti in imagini! Batem bine cu mixerul pana omogenizam tot. Compozitia trebuie sa nu curga, sa arate ca-n pozele de mai jos!
Iese o crema naipomenita! Faceti-o cu incredere.

Sfatul meu:
Puneti frisca mai putina adica 200 ml si crema va iesi mai putina. E mai estetic asa (ca si cea cumparata:))
Nu coaceti prea mult blatul sa nu fie prea uscat. Blatul corect copt n-are nevoie de insiropare la aceasta prajitura.

Asamblare:

-Blatul racit se taie in doua
-asamblarea ma facut-o intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil
-Se pune primul blat apoi crema toata si urmeaza al doilea blat
-se da prajitura la frigider 4 ore dupa care s epoate taia in dreptunghiuri sau patrate cu un cutit lung si subtire umezit de fiecare data cand taiem o felie in apa rece.


Si cum fara imagini nu intelegeti nimic, aveti imagini pas cu pas aici:

Prajitura Milch Schnitte



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(3 ani si 1 luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Hildegard, ti-am urmarit blogul. Spune-mi te rog, ce recomanzi pentru trandafirii de tort: pasta de zahar sau cea din lapte praf? Care se modeleaza mai usor?

Mergi la inceput