Bunatati(7)
Raspunsuri - Pagina 15
Hildegard spune:
Profiterol
Pentru aluat avem nevoie de:
-125 gr lapte
- 125 gr apa
- 110 gr unt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 140gr faina,
-5 oua.
Cum procedam:
Intr-o oala punem laptele, apa, untul sarea si zaharul. Dam pe foc pana incepe sa fiarba,si apoi adaugam faina,amestecand cu o lingura de lemn incontinuu timp de 3 min. Dam apoi de pe foc si aluatul obtinut il punem in alt bol si-l acoperim cu un prosop pana se raceste. Cand sa racit adaugam si ouale (unul cate unul) amestecand cu mixerul pana devine o crema. Punem crema intr-un cornet sau cu lingurita si formam sou-uri medii apoi dam la cuptor la 220 grade pentru 15 min. Este bine sa asezam sou-rile pe hartie cerata in tava,nu direct, sau daca nu avem de asta ungem tava cu unt.
Crema:
-1/2 l lapte
- 100 gr zahar
- 60 gr faina
- 2 oua
- 20 gr unt
-2 vanilii
Ametecam faina, zaharul si ouale. Punem laptele pa fiert si cand incepe sa fiarba luam o cana si o turnam peste amestecul cu oua, apoi o turnam peste restul de lapte. Amestecam repede si cand incepe sa se ingroase dam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. O lasam apoi sa se raceasca (o mai amestecam din cand in cand sa nu prinda coaja). Cand crema e racita bine umplem gogoselele.
Eu am folosit poshul la umplut, si un varf rotund.Astfel am dezvirginat gogoasele si le-am umplut. Au iesit asa foarte frumos,pline cu crema. Nu va zgarciti la crema ca nu e bun fara!
Sos:
-250 g ciocolata amaruie
-250 ml lapte
-80 g unt (la temp caerei)
Punem laptele la fiert, cand fierbe adaugam si ciocolata topita, amestecam bine si adaugam si untul. Dam de pe foc si mai amestecam sa se mai raceasca putin.
Ornare: asezam cum dorim.Se poate pune si inghetata,frisca,fructe,napolitan,biscuiti, etc,etc.
Eu in acest sezon voi face de nenumarate ori profeiterol si o sa va mai arat decoruri.De data asta am facut numai cu visine, baghete de napolitan si putina inghetata de ciocolata
poze:
http://veronicascakes.blogspot.com
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Hildegard spune:
Pancakes
Avem nevoie:
-300 gr faina
-450 ml lapte
-1 plic praf copt
-3 oua intregi
-5 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-75 g unt
Cum procedam:
-amestecam faian cu praful de copt si zaharul vanilat
-frecam ouale cu zaharul apoi adaugam untul topit,amestecam bine cu mixerul si la sfarsit laptele si omogenizam tot bine cu mixerul
-cele doua compozitii le unim:faina + oule cu untul...
-portionam in tigaie,cate un polonic,rumenim usor pe o parte si pe cealalta
-servim cu ce dorim,noi am servit cu gem de 4 fructe:capsuni,zmeura,afine,macese
-pudram cu zahar macinat
poze:
http://veronicascakes.blogspot.com/2008/06/pancakes-ii.html
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 8 luni ani)
matiz spune:
Buna Vero!
Stiu ca nu am mai scris de ceva vremedar nu prea am avut cu ce sa ma laud.EU nu sunt asa priceputa intr-ale dulciurilor in schimb citescce scrieti voiaici..iau lectii.AM facut cateva tortulete (amandin, ciocolata pecarel-am intitulat deal cu flori ca l-am facut rotund si l-am umplut de floti de zafar colorate(am sapun poze),tort de iaurt cu zmeura si tort de lamaie)de cand nu ammai scrisam incercat florile din lapte prafde 2 ori insa ambeleincercari au fost soldate cu esec.AM folosit lapte praf Darling si miere de salcam in cantitatile carele-ai zis tu,insa mi se inmoaire paste su nu pot forma petalele.cad.Am sa incerc si culapteRarulpoateo saiasatotusi.NU renunt.Mi0am descoperit pasiunea asta pt dulciuri siin general pt gatit insa nu prea imi permite timpul.latoate sipromit ca osafiu mai constiincioasa cu scrisu!!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
matiz spune:
Tortul de lamaie e absolut extraordinar. eu ii zic 'tort Lamaita' si este adaptat de mine dupa o reteta de prajitura luata din Practic in bucatarie(de la care m-am insipratla crema)Sotul meu a fost pur si simplu innebunit el care nu prea e prieten cu lamaia...POtsa dau reteta insa pozele nu pot salepun pt ca s-a stricat aparatu si nu pot sa le descarc in calkulator..Mii de!!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
matiz spune:
Aseara am facut un tort de ciocolata inspirat dupa retele tale.NU am avut poshul acasa asa ca l-am ornat cu punga taiata.si cu cerelae coockie crisp(nestle).A iesit beton!!!nu egrozav de aratos insa...sa vad daca merg pozele.pup
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
matiz spune:
Da undes-aascuns toata lumea?nu mai scrie nimeni nik?stai ca mia vin eu acushica cu o reteta!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
matiz spune:
cand ma intorc!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
monica-elizabet spune:
matiz, uite Aici o gasesti pe vero
ps Am vrut sa-ti trimit pm dar nu au optiunea activata...sper ca nu am facut ceva in neregula
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
matiz spune:
merci monika!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
Hildegard spune:
Monica,merci pentru raspuns la Matiz!
Eu sunt bne, tot cu treaba multa si tot mai multa!
Matiz,ma bucaur ca t-au iesit dulciurile.
Cel mai bun lapte praf este Raraul!
Felicitari! Esti grozava!
Guguluf cu visine
reteta e preluata de pe culinar.ro
un chec foarte pufos, gustos, foarte gustos, Stefan moare dupa el...
Avem nevoie de:
-250 g margarina rama
-435 gr faina
-1 praf de copt
-290 ml lapte caldut
-300 g zahar
-1 pliculet zahar vanilat
-3 oua
-visine (sau ce vreti voi)
-coaja de la 1 lamaie
-glazura dr otker de ciocolata
Cum procedam:
-intr-un vaspunem ouale intregi impreuna cu zaharul tos si pliculetul de zahar vanilat.
-mixam foarte bine, pana devine cremos
- adaugam apoi margarina topita , laptele caldut, coaja de lamaie, si mixam in continuare.
- apoi faina o amestecam cu plicul de parf de copt, si o incorporam usor in compozitie in timp ce mixam.
- mixam foarte bine, pana se omogenizeaza toate.
- ungem forma de chec cu margarina si o tapetam cu faina
- turnam compozitia de chec si deasupra aruncam visinele(nu am pus prea multe deoarece am avut ceva ramasite prin frigider si nu vroiam sa le arunc)
-dam la cuptor la 170 de grade, pt 40-45 minute
-se scoate, se raceste si apoi se galzureaza-am folosit glazura din comert dr. otker
-atunci cand glazuram checul trebuie sa fie perfect racit
poze:http://veronicascakes.blogspot.com/2008/07/guguluf-cu-visine-ii.html
GUGULUF MARMORAT CU CIOCOLATA
Aceeasi reteta: DAR:
Am colorat o parte din compozitie cu cacao.
Sectiune nu am pentru ca a fost facut pentru cineva.
Am glazurat cu ciocolata din imagine pe care am amestecat-o cu frisca lichida.
Glazura nu are voie sa curga.
Se unge primul strat dupa care se da la frigider 1 h jumatate iar apoi se unge al doilea strat.
Se presara alune maruntite prajite.
In mijloc am pus o floare artificiala, asa de efect ca mi se parea prea gol miflocul si altceva nu am avut la indemana.
Roata, in jurul checului am pus stiksuri de ciocolata taiate pe care le-am fixat cu glazura ramasa.
Se da la frigider.
Important:
-cand in chec nu se pun nici un fel de fructe checul se ridica foarte mult la copt. Atunci cand am folosit fructe, nu crescuse asa. Checul acesta este foarte buna sa simplu, mai ales pentru copii. Untul din el ii da o aroma deosebita. Am pus si o esenta mica de rom, o fiola.Pana acum am folosit margarina rama sau unirea dar azi am folosit unt nemtesc de calitate si merita, va spun, are o aroma extrordinara. Nu am pus lamaie.Focul trebuie sa fie mic si iese perfect.
Also:Am folosit aceasta ciocolata, mai am vreo 7 acasa. Este ce ami buna cioco pe care am folosit-o eu vreodata la glazuri cremoase. Asa ca cine poate sa si-o procure s-o faca. Este cu lapte, nu este foarte dulce, este foarte fina.....Mie mi-a mai ramas cioco, daca vreti puteti pune o tableta dar eu nu am vrut sa am risc. Mi-au ramas cam 3 linguri de glazura.
POZE: http://veronicascakes.blogspot.com/
Mancare,retete,dulciuri cu imagini,de toate
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 10 luni ani)