Bunatati(7)
Raspunsuri - Pagina 14
Hildegard spune:
Suna bine reteta asta de tort. Cred ca am sa incerc s-o fac!
Multumesc de reteta!
quote:
Originally posted by chiccutza
noi facem foarte des tortul asta si ne place la toti:
TORT DE MERE
BLATUL:
125 gr faina
2 lingurite praf de copt
220 gr zahar
3 oua
100 gr unt topit
-SE AMESTECA TOTUL CU MIXERUL PANA SE TOPESTE ZAHARUL.
Se curata 3 mere si se taie felii subtiri,dupa care se stropesc cu zeama de lamaie.
Se unge cu unt o forma de tort si se pune 1 stat de mere,unul de compozitie,pana se termina compozitia.
Se da la cuptor la 180 de grade 40 de minute.
mama de fede si dani
http://veronica.forumhit.ro
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Hildegard spune:
Anasia, ti-au iseit foarte finae toate. Nota 10 cu felicitari!
quote:
Originally posted by anasia
veronica,
flori/frunze si alte ornamente din pasta de lapte praf nu am timp sa fac, ce mai reusesc sa fac, cu frisca si duiurile de flori/frunze
prajiruta "zebra" cu capsuni, numai ca arata mai mult a baltata romaneasca
tort cu capsuni, tot tortul cu capsuni
si sectiune
azi o tarta cu capsuni si sectiune
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
http://veronica.forumhit.ro
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Hildegard spune:
Eu am facut in week asta 3 torturi pentru sarbatoriti din familie!
Tort cu fructe, Tort Helena si Tort Mirabilis
poye aici: http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
szivarvany spune:
Va cer ajutorul !!!
Desi mai am timp destul, de ziua fie`mi am primit comanda la 3 torturi, unul neaparat Barbie, unul buburuza si unul testoasa.
Cel Barbie l-as face diplomat cu capsuni, invelit in frisca rozalie, cel testoasa l-as face de ciocolata (muuulta ciocolata) si l-as inverzi cu crema de vanilie si colorant verde, iar cel buburuza habar n-am cum sa-l fac, sa nu mai zic de pasta de lapte praf daca-mi va reusi de data asta (pe langa tort de fructe si ciocolata, ce altceva sa fac, sa mearga pt copii, nu stiu).
Astept orice idei ... sugestii ... pt cele 3 tortulete ... umpluturi, forme mai simple ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
anasia spune:
veronica, multumesc, dar am ramas......la ce frumuseti faci, bravo!!!!
mamagiuliei,uite niste modele
testoasa ninja
testoasa
buburuza
buburuza1
buburuza2
papusa
cum sa ornezi papusa
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
LYLY809 spune:
mamagiuliei, uite ca anasia ti-a aratat niste imagini, eu iti propun niste "umpluturi":
-crema de vanilie cu oua;
- crema de branza mascarpone cu fructe, gelatina si frisca;
- frisca batuta cu nutella;
- crema-jeleu din fructe( caise, piersici, capsuni, ananas, dupa cum poftesti)
Tortul facut vinerea trecuta pentru baietelul meu a avut asa: un strat de crema cu mascarpone, un strat de crema pasticera(cu vanilie), un strat de jeleu de ananas ( care insa nu mi-a placut in mod deosebit, o sa incerc cu alte fructe data viitoare). Am facut fluturi si flori din pasta de lapte praf. De ce sa nu-ti reuseasca pasta din lapte praf? ca mi-a iesit pana si mie, desi nu prea am rabdare.
Succes!
szivarvany spune:
Va multumesc frumos pt sugestii si pt pozici !!!
Sper sa am destula inspiratie pe atunci si sa iasa ceva si frumos, nu doar comestibil ... sigur vor fi o Barbie roz cu capsuni, o buburuza de ciucalata si ori testoasa, ori fluturas, sa vedem ... cu ceva creme, inca nu stiu ce anume, probabil ceva mai simplu de vanilie si poate putin ness ?! Pe care -l voi oferi mai ales parintilor ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
Hildegard spune:
Saratele
Avem nevoie de:
-500 g faina
-un cub drojdie de 50 g(eu am folosit 1 pachet de drojdie uscata dr.otker)
-2 galbenusuri
-1 lingurita sare
-150 ml lapte
-250 g margarina
-1 galbenus de ou pentru uns deasupra
Cum procedam:
-punem drojdia la dospit in lapte
-apoi amestecam toate ingredientele cu drojdia dospita-margarina o topim putin la micro sa fie moale-am folosit margarina rama (1 cub)
-se framanta coc normal
-se intinde cu sucitoarea si te taie fasii subtiri dar nu prea subtiri ca altfel ies subtiti sratelele
-ungem cu pensula cu galbenus peste tot
-apoi se pune branza(e mai buna decat cascavalul care apoi se intareste)
-se trece cu sucitoarea peste branza rasa-se pun in tava in care am pus hartie de copt-se coc la foc normalEu am folosit cascaval si am pus din belsug.E mai bine cu branza telemea de oaie sarata, stiu asta pentru ca am mancat la soacra si erau mai bune.Am facut si saratele simple care au iesit si asa foarte bune.Nu am pus chimen sau susan ca nu ne place dar voi puteti pune.Se mananca foarte repede sunt fragede su gustoase.
poze:
http://veronicascakes.blogspot.com/2008/06/saratele.html
http://veronica.forumhit.ro
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Hildegard spune:
Tort cu ciocolata si visine
Este facut un blat din 10 oua de cacao care apoi l-am taiat in 2.
Se bat bine galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se face o spuma, se adauga 2 linguri ulei pe rand,se freaca bine cu mixerul apoi se pun 2 linguri de apa calda,urmeaza 2 linguri cacao,apoi la sfarsit amestecam faina cu lingura de lemn . Albusurile le batem separat si adaugam albusurile batute spuma tare in compozitia de galbenusuri. Amestecam cu lingura de lemn de jos in sus.Punem totul intr-o tava in care am pus hartie de copt,la cuptor 30 minute la foc mediu.Incercam cu scobitoare.
Crema:
-2 plicuri de gelatin dr.otker granule
-2 pungi de visine congelate cumparate de la kaufland(nu stiu cat cantaresc)
-600 ml frisca lichida
-250 g branza de vaci
-200 g zahar pudra
-esenta de visine(7 picaturi)
-dulceata de visine
-visinele se pun din timp le dezghetat,la scurs la temp. camerei
-gelatina se pune la umflat in 150 ml apa rece 10-15 minute
-ne batem frisca cu zaharul pudra apoi adaugam branza de vaci
-gelatin umflata o punem intr-o craticioara pe foc la topic,si nu la fiert
-turnam gelatina calda dizolvata in frisca si amestacam repede cu mixerul
Asamblare:
-punem primul blat in tava cu inel detasabil, o ungem putin cu gem de visine intr-un strat subtire de tot, apoi punem catev linguri de crema, nivelam, aduagam jumatate din cantitatea de visine apoi iarasi crema,punem blatul al doilea, iarasi ungem cu gem,punem crema,visinele, iarasi crema cat sa acopere visinele si ultimul rand de blat.
Crema a fost destul de tare ca am inlaturat inelul, nu a mai fost nevoie de el. Am aranjat tortul pe margini si l-am dat la frigider pana a doua zi.
A doua zi am preagatit glazura de ciocolata:
-am topit 400 g . apoi am dizolvat ciocolata cu frisca lichida, exact nu stiu cat, dar atata frisca am pus cat glazura sa nu fie nici subtire,nici prea groasa.Glazura se torna calduta pe tortul rece de la frigider.Eu am aplicat glazura de 2 ori, adica am turnat odata am dat repede la frigider, iar apoi dupa 1 h am turnat al doilea strat de glazura, dupa cum se si vede ca nu l-am facut uniform ci asa cum e in poza(asa am vrut eu sa iasa)
De ce pun gem intre blat si crema?
Pentru ca atunci cand se taie felia nu se va dezlipi crema de blat.
Decorul este facut din compozitie de salam de biscuiti.
Am fixat cu 3 scobitori mari compozitia de salam de tort.
Apoi am infipt trandafirii in salam cu tot cu scobitoare.
Am ornat restul cu buttercream.
Trandafirii sunt din pasta de lapte praf.
poze:
http://veronicascakes.blogspot.com/2008/06/tort-cu-cicolata-si-visine.html
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Hildegard spune:
Guguluf cu visine
Avem nevoie de:
-un pachet de praf pentru chec
-visine din compot sau congelate(laste la decongelat la temp. camerei si la scurs)
Cum procedam:
-adaugam compozitia din cutie intr-un bol
-mai adaugam 100 ml ulei,100 ml lapte,2 oua intregi-amestecam bine cu mixerul 10 minute-turnam toata compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina
-punem visinele deasupra-dam la cuptro 45 minute,pana devine auriu deasupra.
Incercam cu scobitoarea
Glazura:
-2 plicuri de glazura alba dr.otker la rece
-glazura o punem dupa e checul s-a racit foarte bine,e bine sa steie la rece 30 minute in frigider astfel glazura se va fixa bine si va ramane alba.Intai dizolvam primul plic in apa,atentie putem putina apa, atat cat scrie pe plic,apoi dam la frigider dupa care punem al doile plic si iarasi bagam la frigider.
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)