Bunatati(7)
Raspunsuri - Pagina 7
Hildegard spune:
Anasia, multumesc.
Ma straduiesc. Pana nu iese asa cum vreau eu nu ma las!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Criss75 spune:
Pentru azi am facut ceva simplu, dar foarte bun. Prajitura cu branza, stafide si visine.
http://good-times.webshots.com/photo/2192289270102224540DrrwXD
sectiune
http://good-times.webshots.com/photo/2443627030102224540zkPjuo
Criss si Alex (11.05.2003)
Hildegard spune:
Foarte fain ti-a iesit prajitura!
Eu am facut un tort pentru cineva cu fructe de padure!
Am facut si un tort pentru noi la cererea sotului cu frisca, branza,gelatina,piersici, cirese confiate
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Foarte fain ti-a iesit prajitura!
Eu am facut un tort pentru cineva cu fructe de padure!
Am facut si un tort pentru noi la cererea sotului cu frisca, branza,gelatina,piersici, cirese confiate
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Merci Veronica. Stii in copilarie cand facea mama astfel de prajituri, cu branza, cu mere, etc, dar fara crema, cam strambam din nas, le spuneam "prajitura taraneasca". Doar cele cu crema erau prajituri. Acum insa fac destul de des "prajitura taraneasca".
Ti-am vazut tortul pe culinar, aici nu reusesc sa deschid pagina de blog.
Oricum opera de arta, ce mai. Felicitari!
Criss si Alex (11.05.2003)
Hildegard spune:
Fetele, ce faceti de paste?
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Hildegard spune:
Incerc sa fac cozonac sapt. asta cu mac si nuca!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Incerc sa fac cozonac sapt. asta cu mac si nuca!BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
La noi cozonacii nu au trecere, insa imi place tare mult baigli cu mac.
Criss si Alex (11.05.2003)
Hildegard spune:
BLAT ALB / BLAT DE LAMAIE PENTRU TORTURI
Avem nevoie de:
-5 oua,100 g zahar tos,150 g faina,1 lingura de ulei,20 g unt pentru uns tava)
Cum procedam:
-se freaca galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar, pana devine ca o crema spumoasa,si isi dubleaza volumul
-se adauga apoi ulei si se freca ain continuare cu mixerul 5 minute
-separat se bat albusurile,adaugand treptat restul de zahar tos.Se toarna albusurile peste galbenusurile frecate, apoi se amesteca usor de sus in jos,ca sa nu cada albusurile
-se aduaga treptat faina amestecata cu praful de copt
-Se pune hartie cerata intr-o tava rotunda pe fund iar marginile se ung cu unt. Se toarna in ea compozitia obtinuta.
-se introduce la cuptorul potrivit de incalzit(nu la foc iute) ca sa nu se rumeneasca prea tare si sa raman pufos. Eu am tinut cam vreo 25 minute la foc potrivit.
-Se scoate cand este gata si se lasa la racit
-Se taie pe 2 nivele, se insiropeaza apoi se ung cu crema preferata si se da tortul la frigider ca sa se intareasca crema, dupa care se orneaza.
La fel se poate prepara si blat de lamaie,adaugandu-se in plus o lamaie rasa si zeama de lamaie atunci cand frecam galbenusurile.
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
Laura Takacs spune:
Veronica, am facut cozonaci dupa reteta de pe blogul tau. Eu am facut 4 din cantitatile care le-ai pus tu, au iesit oricum super. Am ascuns unul preventiv, sa ramana si de Pasti, din ceilalti trei a mai ramas jumatatea unuia .
Hildegard spune:
Laura, ma bucur ca ti-au iesit bine! Eu nu stiu cand ma apuc de cozonaci ca ma mult de lucru!
Dar neaparat trebuie sa fac si voi face o alta reteta. Am s-o postez si pe asta!
Fetele, nu stiu daca reusesc dar vreau sa fac vreo 10 foi de dobos, sa fac tortulet dreptunghiular.Fac ceva...la noi la catolici a trecut pastele dar fac si acum.
Cine a facut dobos de multe ori ce sfat imi dati si ceva reteta vreau. Va rog! multumesc!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)