Bunatati(7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

ECLER

Avem nevoie de:
Pentru aluat:
-100 g untura
-200 ml apa
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-200 g faina
-5 oua
Cum procedam:
-punem pe foc untura cu apa,zaharul,sarea,lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam faian si amestecam repede sa nu se prinda. Compozitia se da la racit. In compozitia rece se incorporeaza pe rand 5 oua. Punem ouale pe rand, deoarece poate nu e nevoie de toate 5 si compozitia va fi prea subtire. Daca ouale sunt mari, puneti 4. Amestecam pe rand ouale cu mixerul pana omogenizam tot. Ne pregatim o tava mare in care punem hartie de copt si spritam fie sub foarma lunguiata , fie sub forma rotunda aluatul. Putem pune si cu lingura direct pe tava(bunica mea asa face) si atunci ies rotunde fara forma pe care o lasa varful. Se coc 50 minute, la inceput primele 10 minute dam focul tare apoi lasam focul moale. Daca nu sunt suficient de coapte, ele se vor lasa dupa ce le scoatem din cuptor.
-nu avem voie sa deschidem aragazul, deoarce iarasi se vor lasa. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si dam la racit.
Reci taiem eclerele in 2.(asta inainte de umplere cu crema si frisca)
Avem nevoie pentru crema de vanilie:
-1 l lapte
- 150 g zahar pudra
-2 plicuri finesse de vanilie dr. otker(sau vanilie simpla)
-200 g faina
-6 linguri mari de frisca batuta(cele 6 linguri se iau din cei 400 g frisca batuta)
-5 galbenusuri
Mai avem nevoie de:
-400 g frisca lichida
-ciocolata pentru ornat deasupra
Cum procedam pentru crema de vanilie:
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam faina, punem putin cate putin lapte pana incorporam tot laptele. Amestecam bine cu mixerul. Punem oala pe foc si amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda, 15-20 minute. Crema trebuie fiarta bine, ca faina sa nu se simta(gustul nisipos pe limba). Trebuie sa avem rabdare. Ea va scadea intre timp putin, dar este foarta buna si merita. Nu se compara cu nici o alta crema. Cand crema e fiarta bine, dam deoparte si punem cele 2 plicuri finesse de vanilie dr. otker sau vanilie simpla. Dam crema la racit. Cand e rece,in ea se baga cele 6 linguri de frisca batuta(din cei 400 ml).Crema astfel nu va fi prea groasa ci numai buna de ornat.
Asamblare:
-taiem capacele la ecler
-spritam intai cu crema de vanilie
-spritam apoi cu frisca
-punem capacul de ecler
-stropim cu ciocolata
sfat:
-inainte de a stropi cu ciocolata, e bine sa lasam inainte eclerele la frigider cam 1 ora, sa se fixeze mai bine glazura


POZE:http://veronicascakes.blogspot.com/


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Hilde, dar o reteta de inghetata buna ai? Eu stiu ca am facut acum cativa ani o inghetata tare buna, dar nu mai stiu reteta. Era cu ceva fiert in orice caz, cu lapte, oua...Am incercat si de curand, cu ce imi aduceam aminte, dar n-a iesit mai deloc. Deci e musai dupa reteta.




Gabi, mami de D

www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">CHILDREN SEE. CHILDREN DO. <-- te priveste si pe tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Vivela, eu personal inghetata nu am facut inca dar retete sunt destule, dar sa fie probate normal.
Poate ne da cineva ceva retete probate!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Hildegard,am vazut tortul nou pe culi, frumos tare, ca de obicei
Cred ca cele facute de manuta ta sunt buna rau


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Veronica, foarte faine eclerele tale, si eu le fac insa reteta mea e cu margarina nu cu untura. De fapt eu untura nici nu am in casa niciodata. Am eu un fix ca multe altele si nu folosesc deloc untura.
Vreau sa te rog sa-mi dai reteta de tort amandina, pe blogul tau am gasit doar poze nu si reteta. Si tare as vrea sa-l fac.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

quote:
Originally posted by LYLY809

Hildegard,am vazut tortul nou pe culi, frumos tare, ca de obicei
Cred ca cele facute de manuta ta sunt buna rau


Lyly si Alec 30 mai 2006

Votati-l pe Brancusi!!! http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/




Da, ieri am facut un tort ca am murit la el, am muncit destul. Am ajuns sa fac cu frisca exact ce-mi doream. Inca mai consider ca-mi trebuie exercitiu.
multumesc

Am sa pun reteta:

Tort cu budinca si piersici

Blat:

-se face un blat din 5 oua, 5 lg zahar, 150 g faina, 1 lg ulei. Se freaca galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, apoi se adauga lingura de ulei, se freaca cu mixerul 15 minute pana devine totul o spuma. Se bat albusurile bine de tot, se adauga restul de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile incet, de jos in sus, sa nu se lase albusurile, apoi se incorporeaza faina. Se varsa totul intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si marginile le-am uns cu unt. Se da la cuptor 25 minute. Se incearca cu scobitoarea.
Crema:
-1 cutie de compot piersici de calitate
-2 plicuri gelatina dr. otker granule
-2 plicuri de budinca de vanilie
-1 l lapte
Cum procedam pentru crema:

-punem la inmoiat gelatina in apa rece 10 minute. Facem budinca cu laptele conform instructiunilor de pe plic. In budinca gata facuta, calda, se incorporeaza gelatina umflata si amestecam bine sa se topeasca gelatina. Lasam la racit pana se incheaga putin.
Asamblare:
-blatul il taiem in 2
-ne pregatim foram rotunda cu inel detasabil
-punem primul blat in forma
-insiropam putin baltul cu zema din compot de piersici
-punem jumatate din crema apoi asezam piersicile cu deschizatura in jos, una langa alta.
-turnam restul de crema
-punem cealalta jumatate de blat insiropat inainte
-dam totul la frigider 5 ore
-inlaturam inelul,punem tortul pe o tava
-ornam cu frisca dupa preferinte
-am decorat cu flori din pasta de lapte praf

poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

quote:
Originally posted by Criss75

Veronica, foarte faine eclerele tale, si eu le fac insa reteta mea e cu margarina nu cu untura. De fapt eu untura nici nu am in casa niciodata. Am eu un fix ca multe altele si nu folosesc deloc untura.
Vreau sa te rog sa-mi dai reteta de Tort Amandina, pe blogul tau am gasit doar poze nu si reteta. Si tare as vrea sa-l fac.

Criss si Alex (11.05.2003)




Am si reteta de eclere cu unt,am facut candva de astea ca aperitiv cu branza.Sunt eclere care s efac cu unt/margarina sau cu unsoare de porc.Mie astea cu unsoare imi plac mai mult, sunt mai bune si se coc mai frumos.
Uite reteta de Amandina este in Index pe rpima pagina:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=86608&whichpage=27


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

quote:
Originally posted by Criss75

Veronica, foarte faine eclerele tale, si eu le fac insa reteta mea e cu margarina nu cu untura. De fapt eu untura nici nu am in casa niciodata. Am eu un fix ca multe altele si nu folosesc deloc untura.
Vreau sa te rog sa-mi dai reteta de Tort Amandina, pe blogul tau am gasit doar poze nu si reteta. Si tare as vrea sa-l fac.

Criss si Alex (11.05.2003)




Am si reteta de eclere cu unt,am facut candva de astea ca aperitiv cu branza.Sunt eclere care s efac cu unt/margarina sau cu unsoare de porc.Mie astea cu unsoare imi plac mai mult, sunt mai bune si se coc mai frumos.
Uite reteta de Amandina este in Index pe rpima pagina:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=86608&whichpage=27


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)




Multumesc, Veronica, nici nu m-am uitat in index, a fost mai simplu sa intreb.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Felia de la tortul cu budinca si piersici
aici:http://www.veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

hildegard,, arata delicios, iar lucratura de frisca f fina!!!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput