Ce mai gatesc japonicile.(5)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62973" target="_blank">1/www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66079&whichpage=1" target="_blank"> 2 / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67639&whichpage=1" target="_blank"> 3 /
4
INDEX RETETE
1.Kimpira
2.Yakiniku
3.Sukiaki
4.Takenoko no takani itame
5.Chirashi sushi
6.Gyoza(tezukuri)
7.Daikon salada
8.Buta niku no karage
9.Tori niku no negi sos kake
10.Salata de vinete si dovlecei
11.Guratan
12.Hamburger
13.Miso saba
14.Hambuger2
15.Buri no teriaki
16.Hijiki no hitameni
17.Hamburger3
18.Dashiaki tamago
19.Nimono
20.Ebi in sos alb si pilaf italian
21.Supa de harusame cu mito boru
22.Ojia
23.Tonsoku nabe
24.Daikon no tebasaki no itame
25.Buta no kakunin
26.Daikon salada
27.Shogayaki
28.Gratan cu vinete
29.Udon
30.Doria
31.O reteta cu peste sake
32.O reteta cu tofu
33.Satsumaimo no koroke
34.Nira lebar
35.Karage
36.Sobor
37.Tofu hikiniku yasai ankake
38.Yasai itame
39.Kakitama jiru
40.Negi toro
41.Buta shogayaki
42.Asari no sakamushi
43.Miso shiru
44.Aburage miso
45.Niboshi miso
46.Omrise
47.Ebi fry
48.Kare(curry)
49.Hyashi chuka
50.Yakisoba
51.Yakitamago
52.Yakiniku
53.Moyashi
54.Shogayaki
55.Oyakodon
56.Hakusai to buta niku itame
57.Hakusai no umani itame
58.Soba
59.Sasami no minoyaki
60.O reteta cu pui
61.Agedashi tofu, sursa
62.Pizza cu ciuperci
63.O reteta cu cartofi
64.Nasu no miso itame
65.Buta niku cu rozmarin
66.Harusame to hakusai ham
67.Mancarica de cartofi
68.Buta niku to kyabetsu no miso itame
69.Kabocha to buta no nimono
70.Buta niku to jyagaimono no pirikara itame
71.Kani cream koroke
72.Cream stew
73.Hamburger4
74.Rice koroke
75.Yasai koroke
76.Nimono
77.Asupara to toriniku itame
78.Cordon bleu
79.Garnitura
80.Consome soup
81.Neba bukake udon
82.Tocinei din cartofi
83.Onigiri no kaka
84.Maguro no karage
85.Iridofu
86.Chawa mushi
87.Pizza
88.Maguro no tofu koroke
89.Kaki no karage
90.Sos pentru spaghete
91.Tori dango soup
92.Pastai cu carne de vita
93.Supa de varza
94.Salata cu macaroane
95.O supita
96.Cyaahan
97.Tomato no chizuyaki
98.Jyaga to kyabetsu no itame
99.Buri no spice yaki
100.Sama no shigureni
101.Saba no miso
102.Buri teriaki
103.Sake no koori pankoyaki
104.Cartofi la cuptor
105.Koroke poteto
106.O reteta cu takenoko
107.Kani omletsu
108.Retete spanac
109.Omleta cu spanac
110.Mancare de spanac cu smantana
111.Satoimo no nimono
112.Spaghete cu nori
113.O mancarica
114.Buta bara donburi bento
115.Salata cu ebi
116.Cartofi noi cu fasole
117.Dashi maki tamago
118.Cyaahan2
119.Kenchin jiru
120.Kimuchi nabe
121.Gyudon
122.Tamago donburi
123.Tofu dango no soup
123.Supa de hakusai si copanele de pui
124.Gyuniku to yasai itame
125.Horenso no salada
126.Ninniku cyaahan
126.Michi pan
127.Ciulama
128.Nira leber
129.asparagus invelit in carne
130.Ningin no kimpira
131.Ebichili
132.O salata
133.Sorobo daikon
134.Hakusai si carne de porc itame
135.O salata pt bento
RETETE DULCI
1.Eclere
2.Cornulete
3.Budinca cu lamaie
4.Saratele
5.Pateuri
6.Budinca de zahar ars
7.Tort de mere cu crema caramel
8.Uiro
9.Toufu iri dango
10.Ichigo daifuku
11.Biscuiti cu crema
12.Prajitura cu visine
13.Papanasi
14.Covrigei
15.Baguette
16.Inghetata
17.Bezele
18.Chec
19.Tort diplomat
20.Salam de biscuiti
21.Prajitura cartof
22.Fursecuri
23.Tort
24.Cheeze cake
25.Coltunasi cu branza
Daca aveti completari sau lista o gasiti incompeta anuntati-ma.
Sabina Y.9+
japonia prin ochii unui amator
Raspunsuri
hanako2004 spune:
esti o dulce sabinamultumim mult pt noul capitol
si te asteptam sa vii si tu ...
hai fetelor sa ne apucam de treaba...sa mai ne dam retete si sfaturi pt bucatariecine vine?
va astept..nu ma lasati singurica
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
hanako2004 spune:
buna dimineata japoniciva-ti savurat cafeluta?
eu da e a treia pe ziua de zi
azi ce aveti la meniu?ce vati gandit sa faceti bun?
noi suntem in pana de ideiiinsa pana vine papa la pranz gasim noi ceva sa facempoate aveti si voi ceva idei ..va astept
sa vedem cine face primul pas..pe vremuri ma bazam pe dolphin si devylla acum ca ele sunt cu bebei si cu burtici mai greu
o zi frumoasa si va astept la bucatarie
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
timi_melinda spune:
Buna Irina , sunt aici , doar ca nu te pot ajuta cu nici o idee pt masa de pranz , eu abia am mancat cu sotiorul micul dejun ....
.... Vroiam doar sa-ti spun ca sunt si eu pe aici ....la cafea ca tine ...
pupici pt toata lumea
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
ocris spune:
Voi incepe eu cu SUPA DE HAKUSAI CU COPANE DE PUI.
E super usor de preparat si foarte buna.
Este nevoie de 2 copane de pui, jumatate de hakusai, sare si piper.
Se pun copanele intr-o oala maricica si se pune apa cat sa le acopere. Se pun la foc puternic si cand incepe apa sa fiarba se ia spuma. Se la sa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie carnea, apoi se adauga sare. Se gusta si se pune sare pana cand se face supa putin mai sarata decat de obicei. (Nu-i nimic, pentru ca daca se va adauga hakusai se va mai pierde din gustul sarat.)
Foile de hakusai se taie pe jumatate, pe lung (dupa ce se spala) si se adauga la fiert cu copanele. Se fierbe pana se inmoaie si hakusai si se potriveste la gust cu sare si piper.
Eu am facut o oala mare ieri si mai am si astazi. Sotului meu ii place foarte mult.
Spor la treaba!
Cristina
hanako2004 spune:
ocris multumim mult ..o sa incercam si noi zilele astea...yami yami
esti o dulce ..sper ca vei mai veni pe la noi cu idei
timi si tu esti o dulce
eu azi pt la pranz ..am scapat usor cu nato ...pt diseara mai greu
oricum revin si eu cu retete insa sa adoarma zana mea ca e calare pe mine
ocris inca odata multumesc mult
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
dolphin9913 spune:
Buna bucatarese
Hanako
am venit si eu cu o reteta noua
Gyuniku to iasai itame
1 pachet enoki,200gr shimeji,carne de vacuta 400gr,4 ardei,1 pachet moyashi, katakuriko.
PT SOS:
1 ling juma zahar,50 ml otet,80ml shioyu,70ml mirin,60ml dashi si putina sare.
MDP
Se calesc ciupercile cam 2 min apoi se pune carnea de vacuta, moyashi, ardeii si se mai caleste inca 2 min.
apoi sosul si la sfarsit katakuriko.
hanako2004 spune:
dolphinti-ai facut timp si de noi...multumim mult
esti o dulcica
azi o sa scriu cateva retete...
Hourenso no sarada(#12411;#12428;#12435;#12381;#12398;#12288;#12469;#12521;#12480;#65289;sper ca am scris bine
-o legatura de hourenso
-1 linguri de margarina
-beikon 50 de grame
-o lingura de ulei de masline
sare si piper dupa gust
mod de prep:
hourenso spalat bine si taiati coditele(folpsiti mai mult frunzele)
puneti in tigaie o lingura de margatina si puneti beikonul (taiat cubulete)cand deja beikonul este putin prajit ..puneti si frunzele de hourenso si lingurita de ulei de masline...puneti sare si putin piper(dupa gust)si mai lasati putin la prajit si apoi il scoateti pe farfurie(focul sa fie mic)in tot acest timp
pofta buna(este ca un fel de otsumami)
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
hanako2004 spune:
tamago domburi
2 oua
jumate de ciapa
o lingurita jumate de dashi
mirin 2linguri
shoyu 2linguri
o cana de apa(100ml)
mod de prep:
puneti o canita de apa cald100ml si dizolvati dashi..apoi puneti
mirin si shoyu
toate acestea le puneti in tigaita si le dati la foc mic ...
ciapa o taiati pestisori si cand supa deja fierbe o puneti la un loc sa fiarba ,acoperiti tigaita cu capac si lasati la foc mic ..3 minute...apoi puneti ouale (batute)oprinti focul si lasati cateva minute pana oul se prinde si se formeaza o omleta..se scoate din tigaita si se pune peste orez
se serveste cald
asemanator mai este si OYAKO DOMBURI
se face la fel numai ca se pune carnita de pui cateva bucati si se pune odata cu ceapa(carnea sa fie fiarta separat)inainte sa o p@uneti la calit cu ceapa o ferbeti si o taiati cubulete nici prea mari nici prea mici(potrivite)
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
hanako2004 spune:
NINIKU CHAHAN
pt 2 persoane
2 castronase de gohan(orez fiert)
3 catei de usturoi(taiati feliute)
3-4 codite de usturoi (verde)
2 linguri de ulei
1 ou(batut)
mod de prep
puneti cele doua linguri de ulei in tigaie si la foc mic lasati sa se incinga..apoi puneti catei de usturoi(feliati)si apoi si coditele de usturoi(taiate rondele mici)
mestecati continu sa nu se arda...apoi cand deja sau calit puneti orezul si acoperiti tigaia cu capac sa se imbibe usturoiul in gohan...(focul sa fie mic)apoi puneti oul batut si mestecati bine..presarati cu sare si piper (dupa gust)
cam asta este..
merge papat cu o supa de asari .....
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
timi_melinda spune:
Nu prea stiu sa va dau retete , dar o va zic si eu ce am facut ieri la pranz si ce voi face azi pt cina .
Ieri am avut cotlet de porc prajit si la sfarsit cu unt cu patrunjel si usturoi , impreuna cu supica de conopida si salata de muraturi .
Azi sotiorul a zis ca vrea karaage de pui iar daca tot am carne de pui cred ca o sa mai fac o ciulama de pui cu ciuperci si smantana , iar ca garnitura cartofi piure .
Cred ca o sa fie bun .
Pupici
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]