Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

dolphin cand ai timp scrie si tu reteta cu cartofi si castraveti acri
ca mi-ai lasat gura punga
eu azi am facut tonkatsu si kushikatsu cu salata de daikon..pentru diseara inca nu stiu ce voi gati...sa vad ce preferinte are samurasul meu
retete noi am mai invatat cateva o sa-mi fac timp sa le scriu si voua
poate reusesc diseara sa le scriu cand emi face nani
o zi buna si spor la gatit



"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

HANAKO reteta am mai scris-o , pe la capitolul 2 imi pare.
KUSHIKATSU ce e? onegaishimasu
astept noile retete .... chu

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA siwww.snugglepie.com/ezb/499794.png" target="_blank">BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

kushikatsu este la fel ca tonkatsu numai ca e pe bete
si carnea o tai bucati mai mici(cuburi)
am poza cu kushikatsu uitate jos la poze


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

quote:
Originally posted by kokoro

ohayou la toate fetele
tonkatsu ce inseamna ?
cum se prepara OMRICE?
inka nu gatit ,am sa incep de simbata .
FETELOR AM O INTREBARE CUM POT AFISEZ UN ALBUM <AM VAZUT CA MAI TOATE AVETI POZE...........eu nu stiu cum sa fac

kokoro tonkatsu e unfel de snitel.Se prepara din carne de porc...dat prin ou si pesmet si se prajeste in ulei mult

OM RICE

Ceapa taiata marunt, morcov taiat marunt putina carne taiata marunt si un ardei taiat marunt!
Calesti legumele in putin ulei si cand sunt aproape calite adogi carnea pe care o calesti si cand
s-a calit amesteci cu orezul fiert si cu ketchup. Pui sare si piper pentru gust.
Imbraci in ou si rulezi...normal se face in forma de stera...daca nu poti ruleaza.
Daca vrei sa afisezi un album cu poze...fa-ti la yahoo photos.
daca nu sti cum intreaba-ma!


japonia prin ochii unui amator


www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns exotic spune:

Buna fetelor ,am citit retetele voastre,le-am si scris deja,eu gatesc mai mult mancare romanesca si koreana ,sotul fiind korean,manac si la restaurant la el caci face o mancare super buna.Am sa va scriu si eu o reteta care am incercat-o acum 2 zile .
Takenoko(bambus) -se gaseste la super market -bucata asa mai mare bagata in vid (se gaseste de fapt mai peste tot) ,shoiu,dashi,mirin,catsubushi,apa.
MDP
se spala takenoko se taie cubulete mici ,se pune intr-o cratita,apoi apa ,sa depaseasca f.putin takenoko.se lasa sa fiarba 1min,se pune dashi,shoiu ,mirin,catsubushi,se lasa sa mai fiarba 10 min -15 sa nu scada supa foarte mult,se stinge focul se lasa sa se raceasca (in acest timp ,takenoko isi v-a lua gustul din supa ca sa zic asa,apoi mai dati o data in fiert si asta e tot.Mie imi place foarte mult ,mi se pare ca takenoko are gust de parfum asa ,nu stiu asa mi se pare mie ,voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna japonici
am sa va scriu o reteta pe care am luato de la tv
eu am testato de cateva ori si a fost super bunapt ca sotul a fost super incantat de omletica (am facut si astazi insa am schimbat putin gustul)


kani omletsu(reteta originala)

-3-4 oua
-200gr kani...(kan KANI)(kani la conserva)
-ciapa (verde)
-white crim 30gr
-sare si piper dupa gust
-10-20gr lapte dulce
mod de prep: ciapa verde taiata marunt si pusa la calit cu carnea de kani
-separat faci omleta din oua ...puneti sare si piper dupa gust
si 10 grame de white crim
faci omleta si puneti compozitia de kani si ceapa ..(la fel ca omu rice)in forma de stera sau o rulezi..
apoi separat pui laptele dulce la fier cu restul de white crim si dati focul la flacara mica mestecati bine (lasati pe foc cam 3minute)
apoi cu o lingura stropiti omleta.....pofta buna
se serveste cald (cu orez)

eu azi am facut insa am mai adaugat si cipercute (conservate)le-am
calit odata cu kani si ciapa(verde)a fost super gustoasa

o zi buna tuturor
mai am cateva retete o sa-mi fac timp sa le scriu


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picasso spune:

Va salut fetele!Am lipsit putin dar am venit sa mai invat cite ceva de la voi.
Dolphin faci piinica de casa?Mama,ce fain!Daca te rog imi scrii si mie cum o faci.Mi e pofta de mor de miros de piine calda...
Hanako,cum faci salata de daikon?
Ce alte supe mai stiti?
Pupici...A,si apropo!Si eu ma gambarisesc sa fiu asa.Poate in curind...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

BUNA picasso
salata de daikon :curat daikonul de coaja il dau pe razatore
(pe partea cea mai mica)apoi pun shoyu si gata
merge la kushikatsu..tonkatsu
o alta salata ar mai fi cu daikon
morcov si ceapa
dai totul pe razatoare (pe partea care iese suptire si lungi)
pui seminte de goma,otet(dupa gust)putina abura si o lingura de goma abura
merge cu peste copt...tebasaki....etc
spor la gatit
si iti doresc ca dorinta ta sa se indeplineascamult succes si gambarehihihihi

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna va scriu si eu o reteta pt inghetata(bunica o facea foarte des)
pt 4 porti
500gr lapte batut(iaurd)
20gr zahar
lamaie( data pe razatoare)
esente de care doriti(coloranti)insa fara coloranti este si mai naturala
zahar valinat
puneti laptele batut intr-un castron puneti zaharul si dati la mixter cam 3-5 minute apoi pe rand adaugati si restul de ing..apoi mai dati putin la mixter
daca credeti ca nu este suficent de dulce mai puteti adauga(dupa gustul dum)
apoi puneti compozitia in paharele si le bagati la concelator
dupa 3 ore inghetata este numai buna de savurat
bofta buna
durata de prep 20min



"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

PICASSO eu painea o fac la cuptorul de paine , deci pun doar faina, apa si drojdia ...deci o prepara masina de paine si dureaza 5 ore .
daca vrei sa vezi cum arata dute la pozici si vezi ca am poza facuta acolo.
Eu am cumparat masina de paine acum 3-4 ani si imi este foarte folositoare , imi framanta coca pt cozonaci, pizza si altele . Sigur au iesit altele noi.
Ma simt cam rau ,am racit ma doare capul , ma duc sa stau in pat si mai vb.
HANAKO am sa fac si eu sigur ingetata MERCI de reteta si as mai vrea niste retete cu spanac daca aveti, in timpul sarcini mi-a recomandat doct spanac, ficat si ce mai contine Fe ...Va pupic si spor la bucatarie

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA siwww.snugglepie.com/ezb/499794.png" target="_blank">BEBE

Mergi la inceput