Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Taki spune:

Covrigei:

-3 pahare si jumatate de faina
-1 cana lapte caludut
-1/2 ling drojdie uscata
-1/2 pahar ulei
-1/2 lingurita sare
-50 gr. margarina topita
-1 1/2 lin zahar

Intr-o ceasca puneti drojdia, 1 lingurita din cantitatea de zahar si 3 ling lapte si amestecati.
Intr-un bol puneti faina si faceti o groapa in mijlocul fainii si acolo puneti amestecul de drojdie si lasati 3 min.
Peste 3 min puneti sarea, restul de zahar. restul de lapte si uleiul si omogenizati cu o lingura de lemn...daca aluatul iese cleios mai puneti maxim 2 ling faina.
Dupa ce a-ti amestecat cu ling de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, care le dati prin faina.
Dupa ce l-am framantat, lasam aluatul la cald pentru 30 min acoperit cu un prosopel umed.
Apoi, aluatul se rastoarna pe masa, se imparte in 12 ( mie mi-au iesit 24) bile.
Apoi luam cate o bila, o intimdem cu sucitorul, apoi cu o pensula o ungem cu margarina topita ( doar managaiat aluatul cu pensula inmuiata ). Dupa ce ungeti, rulati aluatul ca si cum a-ti stoarce un prosop si uniti capetele pentru a da forma covrigilor.
Se pun intr-o tava unsa si tapetata, iar dupa ce sunt toti gata, ii ungem cu margarina ramasa, apoi intr-un castronel amestecati un galbenus cu 2 ling iaurt si ungeti covrigeii. Deasupra puteti pune susan, mac, chimen
Lasati covrigeii 20 minute la loc cald, iar apoi ii bagati la cuptor la 190 grade timp de 25 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna!
Taki, multa sanatate sotului.
Hanako, sper ca ati avut o petrecere super reusita!

Azi a venit la noi un coleg de-al sotului si cum nu mancase niciodata mancare romaneasca, am facut salata orientala, ciorba de pui dreasa cu iaurt si sarmale cu mamaliguta si smantana. Ca desert, inghetata.

Va urez o duminica frumoasa si o sapt. noua mai buna!

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna japonici
-akuma sa te uiti la capitolul 1-sau 2 ca sunt retetele scrise
de la pateuri si cornulete


fetelor am pus pozici de la partyinsa nu le-am pus pe toate ca se incarca greu si acum nu prea pot sa stau dupa poze ..am sa mai pun zilele astea si restul de poze
-dolphince mai faci mama?

vad ca sau mai adunat bucatarese poate asa ii vom da curaj la dolphin sa nu renunte la bucataria noastra

va doresc o duminica frumoasa


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:


buna japonici!
ce aveti azi la meniu?
eu pt la amiaza voi face OJIA ca altceva nu-mi vine in minte
VOI faceti OJIA?
aasi vrea sa stiu cum o faceti voi si ce puneti deobicei in OJIA??
eu mereu aproape la fel ba cu tsuna ba cu kani si asi vrea sa-i schimb din gust insa nu stiu cu ce ar mai mergepoate ma ajuta cineva

va pup si va doresc o zi buna
-dolphin IKITERUuu?sper ca vei trece azi pe la bucatarie
sa ne mai dai si tu ceva ideii


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taki spune:

Fetelor azi la pranz nu am gatit ca sotul a avut meeting, asa ca ... am bagat relax...si ce mai pui ca au inceput sa se puna kg astea pe mine ...mai am putin 35/36.
Deseara cred ca am sa fac spaghete cu asari, am vazut si reteta pe aici pe undeva.
Mai veniti cu idei ca chiar habar nu am ce sa mai gatesc .

Am decorat camera Sashei, am pus is poza sa ne laudam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

buna dragi bucatarese!
eu inc anu stiu ce voi mai face azi de papa, mai avem sarmalute iar ieri a facut sotul o

supa de varza, super, super gustoasa.
cand am facut sarmalele au fiert foarte repede si mi-a mai ramas apa. am scos sarmalele din oala si am lasat doar apa si varza tocata. apa in care au fiert sarmale le fusese condimentata cu 1/2 lingurita dintr-un pliculet cu ingredinete pt saramale plus bulion. sotul a adaugat tsuyu, sare si piper, sa iasa un pic mai condimentat, a adaugat si sunca taiata feliute si a mai dat un clocot. cu paine sau mamaliguta, o minunatie.

vroiam sa va intreb, sotii vostri mananca mancare romaneasca? daca da, ce?
lui al meu ii plac sarmalele, supa de pui, salata boeuf, salata orientala, musacaua, micii, supa cu galuste. altele ii plac doar daca le mai adauga shoyu sau tsuyu. as vrea sa ii mai gatesc si mancare romaneasca dar nu mai stiu ce.
Rocsana, tu ce mai papi? Salata de spanac o faci tu (si cum?) sau o cumperi?

Spor la gatit si o zi minunata!

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Salut bucataresele, nu prea am ce sa va scriu ca in ultima vreme nu m-am omorat cu gatitul. Hanako am facut pizza ieri, a fost delicioasa!
Eli, eu acum drept sa-ti spun am in frigider o cratita cu mancare de fasole, am luat-o gata fiarta la conserva, am prajit-o cu ceapa, putin usturoi, rosii, cu slanina din Romania si cu tonsoku (picioare de porc, voua va plac ca eu sunt innebunita . Azi le termin, maine poate am sa fac o mancare de varza... vad eu ce mi se face pofta...
Spanacul il fac in mai multe feluri, fiert cu dashi si cu putin zahar si dupa ce se raceste pui desupra fulgi din aia miscatori (hanakatsuo) si shouyu, sau fierbi si taietei de morcov si de aburaage si bucatele de piept de pui impreuna cu spanacul dar in apa cu dashi mai concentrata si cu mai mult zahar. Asta pentru sot, mie nu-mi plac...
Pentru mine fac ori omleta cu spanac si cu ceapa (oparesc spanacul, il tai marunt si apoi il calesc cu ceapa si peste torn ouale batute) ori il fierb cu lapte si usturoi si o lingura de faina si il mananc garnitura la ceva...


rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tokyotokyo spune:

Hanako si eu am o fetita de 5 ani si o cheama Yurika Izabela ,si merge in fiecare zi la gradinita.V as trimite niste poze cu ea dar nu stiu cum ,trebuie sa ma rog de sotul meu.Sambata am fost la Karaoke cu fata mea si am cantat impreuna melodiile <Dragostea din tei " si De ce plang chitarele " cu O ZoneFetitei mele ii place f mult sa cante si canta unele melodii corect.Diseara voi gati Omuraisu.Vreti sa va dau reteta?E usor de gatit si ieftin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tokyotokyo spune:

Ingrediente-Ulei,o ceapa ,carne de pui dezosata ,3oua si kechup si orez fiert.Se taie in cuburi carnea si se frige in ulei,se taie ceapa marunt si se caleste cu carnea.Dupa aceea se introduce orezul fiert in tigaie si se amesteca cu ceapa si carnea.Apoi se baga 2 linguri de kechup ,sare dupa gust 0 lingura mica de Vegeta.Separat se bat ouale si se frig in tigaie ca ptr o omleta .In farfurie se pune orezul amestecat cu ceapa si carnea si se face in forma rotunda ,deasupra se pune omleta si se orneaza cu putin kechup.POFTA BUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna japonici !!pe la bucatarie nu mai trece nimeni?
defapt nici eu nu am mai trecut cateva zile
insa am profitat de zilele astea mai caldute si sa mai fac una alta
(spalat de covoare....)sa punem hainele groase la naftalina...etc

azi la pranz am scapat usor (omleta cu cozi de usturoi(verde) si ghioza..pe diseara cred ca voi face hikiniku kare rice

o zi buna tuturorsi sa auzim numai de bine
tokyotokyo asteptam pozici


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput