Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Chiar ca nu se mai inghesuie nimeni pe la bucatarie... Ne-a apucat pe toate lenea de primavara sau numai pe mine? Eu am trantit acum doua seri o oala de curry rice cu piept de pui si i-am dat lu al meu sot doua zile la rand! Cu salatutza bunutza si a papat tot fara sa comenteze! Azi nu stiu ce sa fac, nu am nici chef nici idei...

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

da e hima rau pe aici
si eu am pana de ideiiiiiii
azi la amiaza voi face spaghete cu sos de kare
voi ce mai faceti?
noi ne-am apucat de pus flori in gradinasi emilica ne ajuta si eanoi le punem si din urma noastra le scoate

o zi buna tuturor

"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

Buna fetele ce mai faceti pe la bucatarie?
Am o reteta sper sa va placa.
MAGURO TOFU KOROKE
momenn tofu 700g, maguro 200g,2 linguri syoiu, 3 linguri maioneza, 2 oua, faina , panko si ulei pt prajit
MDP
Se ia o farfurie intinsa , tuful se impatureste intr-un servet de bucatarie si se pune alta farfurie peste tofu- sa fie presat bine ( sa se scurga apa din el) si se lasa asa 40-50min.
Dupa ce sa scurs bine de apa se pune int-o strecuratoare si se apasa cu o lingura pana iese tot pe partea cealalta. Se ia 1 ou se bate putin si se amesteca cu toful , maguro se taie cubulete se pune peste tofu si 2 linguri de syoiu si cele 3 ling maioneza, panko cam 3-4 linguri si se amesteca toate. Se fac koroke se dau prin faina , ou si panko si se prajeste in ulei mult la 165C pofta buna

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

Am facut astazi niste baguette cu cascaval, bine ca sa topit
priviti pozele si cine doreste sa-mi zica ca scriu reteta .

POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna mina san!
azi este vremea super de frumoasa
azi la pranz am facut omrice pe diseara nu am nimic in meniu
dar poate pe diseara imi voi lua yasumi

-dolphin arata bine baghetelele
scrie si tu reteta onegai
va doresc o zi frumoasa


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gyna spune:

BUNA JAPONICI!!!
Va rooog frumos sa ma luminati si pe mine intr-o problema.
Am citit cu mare interes toate retetele voastre si as avea si eu o intrebare????
Ce este TOFU??? Cum se face??? Din ce se face???
Am vazut ca folositi tofu aproape pentru orice, de la mancare pana la deserturi.
La noi in magazine este un fel de branza care se cheama Tofu dar doar atatEste din soia, iar eu am cultivat gradina soia .
Oare as putea indrazni sa incerc sa fac mul ravnitul TOFU???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Gyna, tofu este "branza" de soia. Parca am vazut pe net retete care explica si cum se prepara. Mult succes si sa ne spui cum a iesit.

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolphin9913 spune:

of abia acum am putut intra pe DC, mi-a dat tot timpul eroare nu mi se deschidea deloc pagina.
intradevar TOFUL este branza de soia , dar dupa cate am vazut la TV si pe unde am citit am inteles ca branza de soia se face cam greu, trebuie tinuta in apa rece cateva ore appoi scoasa binisor sa nu se farame si presata.
GYNA succes la preparare si sper sa-ti iasa bine , daca faci sa ne spui cum ti-a iesit.
si acum reteta:

BAGUETTE

400g faina,20g drojdie ( eu am pus drojdie uscata 10g am pus mai putin sa nu aiba miros de drojdie)250ml apa sau lapte, 1 lingurita sare,1 lingura zahar,4 linguri ulei masline,60g cascaval ras.
MDP
in 100ml lapte sau apa se dizolva drojdia si zaharul cu 2 linguri faina si se lasa sa stea 10 min.
Restul de faina se amesteca cu laptele, sarea,uleiul de masline compozitia de drojdie si cascavalul apoi se framanta bine si se lasa la dospit 30 min la loc caldut.
Dupa 30 min se incinge cuptorul apoi aluatul se mai framanta o data se imparte in doua se intinde se ruleaza , se aseaza pe o tava tapetata cu faina se acopera cu un servet de bucatarie si se mai lasa la dospit inca 60 min .Dupa ce bagettele au dospit se ung cu lapte se cresteaza cu cutitul si se baga la cuptorul incins 20-30 minla 200`C.


POZICI www.snugglepie.com/ezb/368410.png" target="_blank">YULIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gyna spune:

Eu am pus la inmuiat cam 24 h boabele de soia , dupa care le-am dat prin blender + apa , iar ce a rezultat am pus la fiert 10 min. Am strecurat si a rezultat lapte de soia + un rezidu pe care l-am folosit ca adaus la diferite mancaruri de post(ex. sarmale, piftele, budinca) Iar branza stiu ca se poate face(n-am incercat), daca in laptele de soia , in timp ce fierbe , se pun cateva picaturi de lamaie dupa care se strecoara din nou iar ce rezulta cica ar fi branza tofu.
Dar, eu am vazut ca voi japonicele, gatiti cu o chestie care se cheama TOFU (care in imaginatia mea este ceva supernemaipomenit de gustos) orice , inghetata, prajituri, o adaugati in salate si chiar in mancaruri cu orez.
Deci , TOFU vostru este tot una cu ce fac eu???
Daca da(desi ma indoiesc serios) cum sa fac cu el prajituri, inghetata ?
Va multumesc, si scuze daca sunt prea insistenta dar mi sa pus pata pe TOFU -l vostru.
Gyna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna japonici si eu chinuiala mare cu DC mai aveam putin si
-GYNA eu toful il folosesc la mancare nu am facut niciodata prajituri si nici inghetata....nici nu stiu daca am mancat vreodata prajitura din tofuoare cum o fi gustul???
poate stie careva dintre JAPONICIeu una nu stiu
-gyna mult succes !


"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMYLI alinarea noastra poze

Mergi la inceput